Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς στην Νέα Υόρκη
Ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς στην Νέα Υόρκη Εκτύπωση E-mail
11.11.19

 

Του Σάκη Σερέτη /Νέα Υόρκη

 
Η υπόσχεση του αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, «Στο εξής δεν θα κλείσει κανένα σχολείο, σας το υπόσχομαι. Στο εξής θα ανοίγουμε σχολεία”, ήταν η πιο χαρμόσυνη είδηση του ετήσιου επιμορφωτικού σεμιναρίου εκπαιδευτικών που διεξήχθη την 5η Νοεμβρίου στο πολιτιστικό κέντρο «Πέτρος Πατρίδης» της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια,παρουσία 260 περίπου Ελληνο-αμερικανών εκπαιδευτικών .

 

Αναγνωρίζοντας το έργο των εκπαιδευτικών ο αρχιεπίσκοπος ,αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σχετικά με την διατήρηση της ταυτότητας μας εδώ στην Αμερική την οποία παρομοίασε σαν την «χώρα των λωτοφάγων»,ενώ επισημαίνοντας την σημαντικότητα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ,τόνισε ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια και υπομονή και πως η Αρχιεπισκοπή θα βάλει καινούργια θεμέλια στο οικοδόμημα της Ελληνόγλωσσης παιδείας εδώ στην Αμερική .


Ο διευθυντής του ημερήσιου σχολείου Α.Κουλαρμάνης καλωσόρισε τον αρχιεπίσκοπο και τους εκπαιδευτικούς και εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς τους εκπαιδευτικούς, τους χαρακτήρισε “στύλους της Ελληνικής παιδείας στην Αμερική” ,ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στις χαμηλές απολαβές τους .


Η άρτια οργάνωση του σεμιναρίου απο την διευθύντρια του γραφείου παιδείας της αμέσου αρχιεπισκοπικής περιφέρειας Νέας Υόρκης Αθηνά Φιλίππου-Κατέχη, αποτελεί μια ακόμη εξαιρετική είδηση , καθώς αναδεικνύει την ύπαρξη αξιόλογων στελεχών, τα οποία έχουν τα προσόντα και την θέληση να διαχειριστουν τις τύχες της Ελληνόγλωσσης παιδείας εδώ στην Αμερική .

Εστιάζοντας στο πολύπλευρο έργο του εκπαιδευτικού η κ. Φιλίππου -Κατέχη , αναφέρθηκε στις γνώσεις , την διδακτική εμπειρία , την συνεργασία με όλους τους φορείς της κάθε εκκλησιαστικής κοινότητας , αλλα και την καλή επικοινωνία με τουςγονείς , ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην χρησιμότητα των επιμορφωτικών σεμιναρίων που διοργανώνει κάθε χρόνο το γραφείο της αμέσου αρχιεπισκοπικής περιφέρειας , μέσω των οποίων οι εκπαιδευτικοί εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους σχετικά με τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας της Νεοελληνικής γλώσσας .

Την παρουσίαση του προγράμματος “Σύγχρονες μεθόδοι διδασκαλίας της Νεοελληνικής γλώσσας:απο την θεωρία στην πράξη “ ανέλαβε εντελώς δωρεάν , η Δρ. Ελένη Νατσιοπούλου , απόφοιτη του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ το διδακτορικό της δίπλωμα στην διεθνή και συγκριτική κοινωνιολογία της εκπαίδευσης το έλαβε απο το πανεπιστήμιο Κολούμπια .
Το ερευνητικό αντικείμενο της Δρ. Νατσιοπούλου αφορά στην πειθαρχία στα σχολεία , ενώ για τις ανάγκες της διδακτορικής της διατριβής, παρουσίασε μια εθνογραφική συγκριτική μελέτη ενός Ελληνικού και ενός Αμερικανικού σχολείου .

Η επιμέλεια των θεμάτων του σεμιναρίου στην Αγγλική γλώσσα, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρία Brienza’s Academic Advantage η οποία έχει την απαραίτητη πιστοποίηση από το NYC Εducation Department , προκειμένου να έχει την δυνατότητα προσφοράς επιμορφωτικών προγραμμάτων για εκπαιδευτικούς στην πολιτεία της Νέας Υόρκης .

Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι η δαπάνη παρουσίασης του προγράμματος στην Αγγλική γλώσσα καλύφθηκε από την πολιτεία Νέας Υόρκης

Την έναρξη του σεμιναρίου παρακολολούθησαν ο γενικός πρόξενος της Κύπρου Αλέξης Φαίδωνος , η πρόξενος της Ελλάδας Λάνα Ζωχιού , η συντονίστρια εκπαίδευσης στο Ελληνικό προξενείο Νέας Υόρκης Μεταξία Λίζα και άλλοι .

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13311&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 15.11.19 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote