Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Οι κάτοικοι στο Μάτι «ακυρώνουν» το επικοινωνιακό show της κυβέρνησης
Οι κάτοικοι στο Μάτι «ακυρώνουν» το επικοινωνιακό show της κυβέρνησης Εκτύπωση E-mail
10.11.19

«Φτάνει πια…16 μήνες μετά και η Πολιτεία αρνείται να δει κατάματα τα προβλήματά μας! 16 μήνες μετά 230 οικογένειες, δίνουν αγώνα επιβίωσης για δεύτερο χειμώνα στις κατασκηνώσεις»

 

Στην αρχή το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προσπάθησε σαν αντιπολίτευση να καπηλευθεί τον πόνο και την απόγνωση των θυμάτων και των τραυματιών της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Έπειτα, σαν κυβέρνηση, απέδειξε τον με τον πιο κυνικό τρόπο πως η παραπάνω προσπάθεια δεν ήταν παρά ένα φθηνό show, τοποθετώντας τον Κωνσταντίνο Τσουβάλα, Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης. Τον Κωνσταντίνο Τσουβάλα, που ήταν ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας την εποχή που συνέβη η τραγωδία στο Μάτι και για τον οποίο τότε η Νέα Δημοκρατία ζητούσε μετά επιτάσεως την παραίτησή του.


Πράξη τρίτη, της κατρακύλας της κυβέρνησης Μητσοτάκη... η καταγγελία της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων στο Μάτι.


Σχεδόν 1,5 χρόνο μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι η κατάσταση παραμένει τραγική, καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων στο Μάτι (ΣΕΚΜΑ), επισημαίνοντας με επιστολή της που δόθηκε στη δημοσιότητα, την καθυστέρηση των έργων αποκατάστασης και τη μη λήψη των κατάλληλων μέτρων για την ασφαλή διαβίωση των κατοίκων.

Όπως αναφέρουν 16 μήνες μετά και η Πολιτεία αρνείται να δει κατάματα τα προβλήματά τους.


Αναλυτικά η επιστολή:


«Φτάνει πια...

16 μήνες μετά και η Πολιτεία αρνείται να δει κατάματα τα προβλήματά μας!


16 μήνες μετά 230 οικογένειες, δίνουν αγώνα επιβίωσης για δεύτερο χειμώνα στις κατασκηνώσεις!


16 μήνες μετά η αποκατάσταση φαντάζει άγνωστη λέξη για την Πολιτεία, αφού μέχρι 27/09/2018 σε σύνολο 383 κόκκινων-κατεδαφιστέων σπιτιών έχουν εκδοθεί 4 άδειες πολεοδομίας και μόνο 137 βεβαιώσεις δικαιούχων στεγαστικής συνδρομής και  410 άδειες επισκευής σε σύνολο 1.226 κίτρινων-επισκευάσιμων σπιτιών!


16 μήνες μετά δεν έχει ολοκληρωθεί η αποκομιδή του αμίαντου, που συνεχίζει να απειλεί την υγεία μας!


16 μήνες μετά η Πολιτεία προχώρησε στην αποκομιδή της ''πυριτιδαποθήκης'' Αντωνίου από την ''βιτρίνα'' της Μαραθώνος, κίνηση που όμως δεν λύνει αλλά μεταφέρει το πρόβλημα στον Οίκο του Ναύτου, δημιουργώντας μία νέα ωρολογιακή βόμβα μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των περαστικών, αλλά μέσα στην καρδιά του οικισμού μας!

16 μήνες μετά η περιβόητη ΑΜΚΕ που δημιουργήθηκε για την ταχεία επίλυση των προβλημάτων, τρέχει με ρυθμούς δημοσίου, αφού έως σήμερα δεν έχει καν ξεκινήσει να εκπονείται το επιχειρησιακό της σχέδιο, που νομοθετικά προβλεπόταν να ολοκληρωθεί και ανακοινωθεί έως 30/9/2019.


16 μήνες μετά, πάλι στα ίδια γυρίζουμε και η ελπίδα αγκομαχά!


16 μήνες μετά και κάθε ώρα, κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα νέα κωλύματα, νέες καθυστερήσεις. Τα κουφάρια των σπιτιών και τα πάσης φύσεως απομεινάρια της φονικής πυρκαγιάς επιμένουν να είναι εδώ, για να βασανίζουν τις ψυχές μας, που προσπαθούν να επιστρέψουν μάταια σε μια στοιχειώδη κανονικότητα.


Η κούραση, η απογοήτευση και η απόγνωση αναζητά επιτέλους λύτρωση!

Φτάνει πια!

Δικαιοσύνη για όλους τώρα!

Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων - Μάτι Αττικής (ΣΕΚΜΑ)»


www.koutipandoras.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13309&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote