Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Κατεβαίνει ως ανεξάρτητος για τον Λευκό Οίκο Εκτύπωση E-mail
26.02.08
Ως ανεξάρτητος υποψήφιος, και όχι ως εκπρόσωπος του κόμματος των Πρασίνων όπως το 2000, αποφάσισε να συμμετέχει και πάλι στις αμερικανικές προκριματικές εκλογές για την προεδρία ο 70χρονος Ραλφ Νέιντερ

αριστερός ακτιβιστής με έντονη δραστηριότητα σε θέματα προστασίας του καταναλωτή, του περιβάλλοντος και του εργαζομένου, δηλώνοντας ότι αποσκοπεί να πολεμήσει το «δίπολο» εξουσίας της Ουάσιγκτον, δηλαδή Δημοκράτες και Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι «υπακούουν στα αφεντικά τους», τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Παρά το γεγονός ότι ο Νέιντερ αρχίζει την προεκλογική του εκστρατεία αργά και με δίχως κρατικές επιχορηγήσεις, οι δημοσκοπήσεις τού δίνουν ποσοστό 2%-3%, παρόμοιο μ εκείνο του 2000, οπότε είχε αποσπάσει το 2,74%, δηλαδή περίπου τρία εκατομμύρια ψήφους, που κατά πολλούς στέρησαν τη νίκη από τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Αλ Γκορ. Οι Δημοκρατικοί ποτέ δεν θα του συγχωρήσουν ότι στην κρίσιμη για την αναμέτρηση του 2000 πολιτεία της Φλόριντα «έκλεψε» από τον Γκορ 96.000 ψήφους.

Ετσι εξηγείται ότι ακόμα και πρώην οπαδοί του δημιούργησαν δικτυακούς τόπους με βασικό μήνυμα να αποσυρθεί από την αναμέτρηση. Επίσης, προσωπικότητες των Δημοκρατικών, με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής καθηγητή Κρις Κοφίνη, δημιούργησαν κίνημα με την ονομασία «Ο παράγων Νέιντερ», με σκοπό να συγκεντρώσουν υπογραφές σε προκήρυξη που του ζητεί να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1330&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote