Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αυτά είναι τα emails Φρουζή σε Κυριάκο Μητσοτάκη που "καίνε" τον πρόεδρο της ΝΔ (εικόνες)
Αυτά είναι τα emails Φρουζή σε Κυριάκο Μητσοτάκη που "καίνε" τον πρόεδρο της ΝΔ (εικόνες) Εκτύπωση E-mail
01.11.19

Στενή και φιλική σχέση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη είχε, όπως φαίνεται, ο Κωνσταντίνος Φρουζής της «αρματωλής» Novartis.

 

Τα emails που αποκάλυψε το Documento την Κυριακή, δίνουν νέα διάσταση στο #Novartis-Gate και φέρουν προ των ευθυνών του για ακόμη μια φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η σχέση των δυο ανδρών εμφανίζεται ως παρόμοια αυτής που είχε ο επικεφαλής της ΝΔ με τη Siemens. Όπως προκύπτει από την ηλεκτρονική αλληλογραφία Φρουζή με Μητσοτάκη, όχι μόνο τον γνώριζε ο «άριστος» πρόεδρος της γαλάζιας παράταξης αλλά εμφανίζεται να ήταν αυτός που ανέλαβε να τον προωθήσει ως «καλό βιογραφικό» όταν τερμάτισε την καριέρα του στη φαρμακευτική.

 

Με τη σειρά του ο Κωνσταντίνος Φρουζής, την εποχή που ο Μητσοτάκης δίνει την προεκλογική μάχη του για την προεδρία της ΝΔ, διοργανώνει για τον φίλο του δείπνο στήριξης με διευθυντές πολυεθνικών.

 

 

Η φιλική σχέση Μητσοτάκη και Φρουζή

Τα mails που έφερε στη δημοσιότητα το Documento αποκαλύπτουν τη φιλική σχέση μεταξύ Μητσοτάκη και Φρουζή η οποία ξεκινάει από τις πολιτικές συμπάθειες και φτάνει έως τη διοργάνωση δείπνων με αφρώδη οίνο για χάρη του αρχηγού της ΝΔ. Αποδεικνύεται πως για δεύτερη φορά (η πρώτη αφορά τον Χριστοφοράκο) ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στενές σχέσεις με πολυεθνική που απομύζησε και έβλαψε το ελληνικό δημόσιο.

 

Όπως προκύπτει από την ημερομηνία του δείπνου αλλά και το γεγονός πως όσοι δεν κατάφεραν να παρευρεθούν δήλωσαν, κατά τον Φρουζή, τη στήριξή τους στο Μητσοτάκη, επρόκειτο για τη στήριξη του δικού του ανθρώπου. Την ώρα που διοργανωνόταν τα πάρτι της κλοπής του δημοσίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζούσε στα δικά του πάρτι είτε με τον Χριστοφοράκο είτε με τον Φρουζή. Αν πρόκειται για απλή κοινωνική σχέση, το ερώτημα είναι γιατί την έχει αποκρύψει ο πρόεδρος της ΝΔ.

 

Δηλαδή γιατί αποκρύπτει από τον κόσμο πως η επίσημη άποψη της ΝΔ ότι το #Novartis-gate είναι σκευωρία συμπορεύεται με ένα άλλο πραγματικό στοιχείο, πως ο πρωταγωνιστής είναι στενός φίλος και υποστηρικτής του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

 

 

Η αλληλογραφία που «καίει» Μητσοτάκη

 

Στα αρχεία της αλληλογραφίας του διευθύνοντος συμβούλου της Novartis, υπάρχουν πολλά μηνύματα επικοινωνίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα οποία επιβεβαιώνουν όσα κατέθεσαν οι μάρτυρες στο FBI, παρουσία αμερικανού εισαγγελία στην Αυστρία.

 

Ο «Μr Novartis» σε αυτές τις ηλεκτρονικές συνομιλίες αποκαλεί «φίλο» τον Κυρ. Μητσοτάκη και ο πρόεδρος της ΝΔ του απαντά επίσης φιλικά με διάθεση και ύφος που φανερώνει βαθιά σχέση. Σε ένα από τα mails αυτά ο Κώστας Φρουζής διοργανώνει δείπνο προς τιμήν του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο οποίο συμμετέχουν επικεφαλής εταιρειών με τις συζύγους τους. Σε mail μάλιστα που έχει στείλει η συνεργάτιδα του Φρουζή Μαρία Λεοντάρη προκειμένου να ενημερώσει για τη διοργάνωση του δείπνου, ο τίτλος είναι «Kyriakos Mitsotakis Dinner» (δείπνο Κυριάκος Μητσοτάκης).

 

 

Στις 27 Αυγούστου 2015 ο Κώστας Φρουζής στέλνει ηλεκτρονικό μήνυμα στο προσωπικό mail του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ μέσα σε δυο ώρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης του είχε ήδη απαντήσει.

 

Η λίστα προσκεκλημένων

 

 

Το πολυτελές δείπνο για είκοσι

Η προπαρασκευή ξεκινά και απ’ ό,τι προκύπτει από τα mails η στενή συνεργάτιδα του Φρουζή Μαρία Λεοντάρη απευθύνεται σε διάφορες εταιρείες catering για την προετοιμασία ενός «δείπνου για 20 άτομα». 

 

Αφού παίρνει προσφορές, ενημερώνει τελικώς τον Φρουζή στις 4 Σεπτεμβρίου για το πρόγραμμα. Το δείπνο διοργανώνεται στο σπίτι του «Μr Novartis» στην Πεντέλη. 

 

 

Το «χρυσό» βιογραφικό στο... καλύτερο βιογραφικό της χώρας

Ο Φρουζής στο παρακάτω email στέλνει το βιογραφικό του στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το συνοδεύει μάλιστα απ’ όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τις ικανότητες του Φρουζή και θα βοηθούσαν στην προώθησή του.

Συγκεκριμένα επισυνάπτονται: Παρουσίαση της αγγλόφωνης «Athens Views» που εμφανίζει τον Φρουζή ως ένα από τους πέντε leaders της χώρας, δημοσίευμα της «Καθημερινής» για τον Φρουζή ως «manager της χρονιάς 2012», συνέντευξή του στο «Scrip» και φυσικά αναλυτικό βιογραφικό στα αγγλικά.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά σε ένα λεπτό γράφοντας:

«Κώστα σε ευχαριστώ πολύ: Και χρόνια πολλά!»

Το μόνο συμπέρασμα δεν είναι ότι ο πρόεδρος της ΝΔ χρησιμοποιεί σε όλα τα mails του το θαυμαστικό στη θέση της τελείας. Φρουζής και Μητσοτάκης γνωρίζονται, είναι ομοτράπεζοι και έχουν την οικειότητα των προσωπικών εξυπηρετήσεων.

 

www.koutipandoras.gr
 
 

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13290&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote