Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Αντίδραση Ακιντζί στην τουρκική εισβολή και «ράπισμα» από την Άγκυρα Εκτύπωση E-mail
14.10.19

Αντίδραση Ακιντζί στην τουρκική εισβολή και «ράπισμα» από την Άγκυρα Με οργισμένο τρόπο αντέδρασαν αξιωματούχοι της τουρκικής κυβέρνησης στην ανάρτηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφή Ακιντζί, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του στην τουρκική εισβολή στη Συρία.

Ο Ακιντζί, μέσω facebook, ανέφερε ότι στην τουρκική επιχείρηση «χύνεται αίμα», ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και παραλληλισμό με την τουρκική επέμβαση του 1974 στην Κύπρο.

«Μερικές φορές το να είσαι σιωπηλός δεν είναι επειδή δεν έχεις λόγια να πεις. Μερικές φορές τα πράγματα είναι τόσο περίπλοκα που είναι αδύνατο να πεις " ναι " ή " όχι . Εάν δεν μπορείτε να δείτε την ευκαιρία να επηρεάσετε την κατάσταση με αυτά που λέτε, μπορεί επίσης να χρειαστεί να μείνετε σιωπηλός» ανέφερε στην μακροσκελή ανακοίνωσή του, όπως σημειώνουν κυπριακά ΜΜΕ.


Συνεχίζοντας υπογράμμισε την ανάγκη να δημιουργηθεί μια κατάσταση όπου η Συρία να μπορεί να φροντίσει τα δικά της σύνορα και εδάφη υποστηρίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει νέα οπτική στις σχέσεις των δύο γειτονικών κρατών.


Έκανε έκκληση για μια «Τουρκία που θα είναι καλύτερη για όλους» και επισήμανε «Το 1974, υπηρέτησα όπως κάθε νεαρός Τούρκος στο στρατιωτικό κίνημα της Τουρκίας, το οποίο προκλήθηκε από την φασιστική ελληνική γλώσσα. Οι φίλοι μου μαρτύρησαν στο πλευρό μου σε μάχη στην Λευκωσία · όπως πολλοί από εμάς, έζησα τι σημαίνει πόλεμος. Παρόλο που τότε το αποκαλούσαμε "Ειρηνευτική Επιχείρηση", ήταν ένας πόλεμος στον οποίο χύθηκε αίμα. Και τώρα, παρόλο που την αποκαλούμε "Ειρηνική Άνοιξη" δεν είναι νερό που χύνεται, αλλά αίμα. Γι' αυτό και η μεγαλύτερη επιθυμία μου είναι να ξεκινήσει ο διάλογος και η διπλωματία όσο το δυνατόν συντομότερα».


Η τοποθέτηση του Μουσταφά Ακιντζί έφερε οργισμένες αντιδράσεις από την Άγκυρα με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης να «αδειάζει» τον κατοχικό ηγέτη και να τον αποκαλεί ανιστόρητο και σημειώνει ότι οι απόψεις του δεν εκφράζουν τη γνώμη των Τουρκοκυπρίων.


«Η δήλωση Ακιντζί έκανε τα κόκαλα των Μουτζαχεντίν και Μεχμέτς να τρίζουν. Στην Κυπριακή Ειρηνευτική Επιχείρηση του 1974, ο αγώνας του Ηρωικού Στρατού μας, ο οποίος διεξήχθη με στόχο την ειρήνη στην περιοχή, και ο αγώνας συνεχίζεται με την επιχείρηση Ειρήνης της Ειρήνης στη Συρία KAI  διεξάγεται με τον ίδιο πνεύμα. Η δήλωση του Ακιντζί με την ιδιότητά του ως Προέδρου σήμερα είναι μια δήλωση που στερείται ιστορικής συνείδησης και γνώσης. Πιστεύω ότι αυτή η ατυχής δήλωση δεν αντικατοπτρίζει τη γνώμη των Τουρκοκυπρίων» έγραψε χαρακτηριστικά.


Να σημειωθεί ότι μετά τις αντιδράσεις η ανάρτηση του Μουσταφά Ακιντζί «κατέβηκε» από το Facebook.


www.efsyngr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13251&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote