Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Μήνυμα ενότητας από το Δημήτρη Χριστόφια
Μήνυμα ενότητας από το Δημήτρη Χριστόφια Εκτύπωση E-mail
24.02.08
Ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, μιλώντας ενώπιον εκατοντάδων οπαδών που πανηγύριζαν την εκλογική του νίκη, δήλωσε ότι χρειάζεται συλλογική δουλειά για την επανένωση της Κύπρου.

''Τούτη την ώρα μια είναι η ιδεολογία μας. Η Κύπρος και η σωτηρία της και μια πιο δίκαιη κοινωνία'', είπε ο κ. Χριστόφιας.

Επίσης ευχαρίστησε τον ανθυποψήφιό του Ιωάννη Κασουλίδη για τα συγχαρητήρια που του έδωσε και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο.

Ο κ. Χριστόφιας απηύθυνε χαιρετισμό ''με απέραντη αγάπη'' προς όσους εργάστηκαν για τη νίκη του και είπε ότι αυτή δεν ανήκει μόνο στο ΑΚΕΛ και δεν την πέτυχε μόνο το ΑΚΕΛ.

''Την πετύχαμε πολλοί μαζί και κόμματα και προσωπικότητες και ο απλός άνθρωπος. Αύριο αρχίζει μια νέα μέρα. Πολλές οι δυσκολίες που θα βρούμε μπροστά μας. Από αύριο ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Λειτουργούμε συλλογικά και με ενότητα. Για να πετύχουμε την επανένωση της πατρίδας μας", είπε ο κ. Χριστόφιας.

Δήλωση Ιωάννη Κασουλίδη

Ο ηττημένος των σημερινών προεδρικών εκλογών Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε ότι επικοινώνησε με το νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και ανθυποψήφιό του Δημήτρη Χριστόφια, τον οποίο διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα του στους αγώνες για την επίλυση του Κυπριακού.

Ο κ. Κασουλίδης, πλαισιωμένος από τους συνεργάτες και υποστηρικτές του, δήλωσε ότι πάντοτε αγωνίστηκε με εντιμότητα, συνέπεια και υπευθυνότητα για την προώθηση των εθνικών συμφερόντων και για να βρει η Κύπρος μια θέση στην Ευρώπη.

Ευχαρίστησε θερμά όσους τον τίμησαν με την ψήφο τους και δήλωσε ότι είναι υπερήφανος γιατί οι αξίες τις οποίες ανέδειξε στην προεκλογική του εκστρατεία αγκαλιάστηκαν από πολύ κόσμο, κυρίως από νέους ανθρώπους.

"Δεν κερδίσαμε τη μεγάλη μάχη, αλλά η παράταξή μας, ο ΔΗΣΥ, είναι τώρα πιο ισχυρή και πιο αξιόμαχη", είπε ο κ. Κασουλίδης και κάλεσε τους υποστηρικτές του να συσπειρωθούν γύρω από την ηγεσία του κόμματος.

Δήλωσε, επίσης, παρών στους αγώνες του κυπριακού λαού για πρόοδο, δικαίωση και ελευθερία.

Συνάντηση Χριστόφια - Ταλάτ

Ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ συμφώνησαν, να συναντηθούν, χωρίς όμως να αναφέρουν το χρόνο.

Ο κ. Ταλάτ είχε τηλεφωνήσει στον κ. Χριστόφια για να τον συγχαρεί για την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας και στη διάρκεια της συνομιλίας τους συμφώνησαν να έχουν συνάντηση.

Ο κ. Χριστόφιας είχε δηλώσει προεκλογικά ότι η πρώτη του ενέργεια μετά την εκλογή του θα ήταν να διευθετήσει, μέσω του ειδικού αντιπροσώπου του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο Μάϊκλ Μόλλερ, συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

Συγχαρητηρία πολιτικών ηγετών

Στον νέο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας τηλεφώνησαν και τον συγχάρηκαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, η Υπουργός εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάνη και ο Έλληνας πρέσβης στη Λευκωσία Δημήτριος Ράλλης.

Mε το νέο πρόεδρο επικοινώνησε για να του εκφράσει τις ευχές του για καλή επιτυχία και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Σε δήλωση του ο κ. Παπανδρέου ανέφερε τα εξής: "Θέλω να συγχαρώ το φίλο και σύντροφο Δημήτρη Χριστόφια. Η νίκη του είναι νίκη για μια δίκαιη κοινωνία στη Μεγαλόνησο, για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού. Συνεχίζουμε τον αγώνα για τη λύση του Κυπριακού στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, των αποφάσεων του ΟΗΕ και με σεβασμό στο κοινοτικό κεκτημένο. Μια λύση που θα βασίζεται στη θέληση του Κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Δίνουμε την υπόσχεσή μας, ότι θα στηρίξουμε όλες τις προσπάθειες του Κυπριακού λαού και του νέου Προέδρου του. Είμαστε αισιόδοξοι. Το Κυπριακό θα ξανατεθεί στο επίκεντρο της διεθνούς πολιτικής σκηνής.Το ΠΑΣΟΚ και εγώ προσωπικά, όπως πάντοτε, είμαστε στο πλευρό του Κυπριακού λαού και της Κυπριακής Κυβέρνησης".

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα επικοινώνησε τηλεφωνικά με το νέο πρόεδρο της Κύπρου τον συνεχάρη για την εκλογή του και του ευχήθηκε επιτυχία στα νέα δύσκολα καθήκοντά του.

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο και ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας στο οποίο ανέφερε τα εξής: " «Αγαπητέ σ. Δημήτρη, η σημερινή σου ιστορική νίκη είναι ένα μήνυμα ελπίδας για ολόκληρο τον Κυπριακό λαό. Είναι όμως και μήνυμα αισιοδοξίας για τις δυνάμεις της Αριστεράς σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σε μια μικρή χώρα της Ε.Ε. η Αριστερά αλλάζει τους συσχετισμούς και αποδεικνύει ότι τίποτα δεν είναι αδύνατον. Σου ευχόμαστε από καρδιάς να πετύχεις στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνεις, να ανοίξεις δρόμους για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυριακού, να αποδείξεις ότι μια εναλλακτική αριστερή διακυβέρνηση δεν είναι μόνο αναγκαία αλλά και εφικτή στις δύσκολες μέρες που διανύουμε.»

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ. Αλαβάνος απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Δ. Χριστόφια για την εκλογή του στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο οποίο αναφέρει: «Αγαπητέ σύντροφε Δ. Χριστόφια, όλος ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα συμμετέχει στη χαρά για τη μεγάλη σημερινή επιτυχία. Πιστεύουμε ότι σ΄ αυτή τη μεγάλη δοκιμασία για την Κυπριακή Αριστερά, να κυβερνήσει με έναν εναλλακτικό τρόπο και πρόγραμμα και να βάλει τη σφραγίδα της στην επίλυση μεγάλων προβλημάτων όπως το Κυπριακό και η συμφιλίωση ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής κοινότητας, θα ανταποκριθείτε με πλήρη επιτυχία, δίνοντας έτσι ώθηση στο συνολικό ευρωπαϊκό αριστερό εγχείρημα.»

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος τηλεφώνησε. στο Δημήτρη Χριστόφια και το συνεχάρη για την εκλογική του νίκη στο σημερινό δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο. Ο κ. Παπαδόπουλος επικοινώνησε επίσης με τον Ιωάννη Κασουλίδη και το συνεχάρη για τη μεγάλη εκλογική μάχη που έδωσε.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης τηλεφώνησε στον εκλελεγμένο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, τον οποίο συνεχάρη για τη νίκη του.

Το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 90,87% και η αποχή κυμάνθηκε στο 9,13%. Είχαμε επίσης 2,25% άκυρα και 1,66% λευκά.

e-tipos



Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1325&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote