Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Συνάντηση Μητσοτάκη – Ράμα – Η γενικότητα σκοτώνει…
Συνάντηση Μητσοτάκη – Ράμα – Η γενικότητα σκοτώνει… Εκτύπωση E-mail
03.10.19

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ράμα – Η γενικότητα σκοτώνει… Τελικά, στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ράμα, δεν καταλάβαμε τι ακριβώς ζήτησε από την αλβανική πλευρά ο πρωθυπουργός προκειμένου να δώσει το πράσινο φως η Ελλάδα για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας με την ΕΕ.

 

 

Η έννοια «δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας» είναι αρκετά γενική και στις ελληνοαλβανικές σχέσεις η γενικότητα… σκοτώνει. Με την Αλβανία τα θέματα πρέπει να τίθενται με σαφήνεια. Ειδικά για το περιουσιακό θα πρέπει να είναι συγκεκριμένο το αίτημα απόσυρσης ή τροποποίησης των νόμων και των υπουργικών αποφάσεων που ουσιαστικά δίνουν το δικαίωμα για απαλλοτρίωση, με χαρακτηριστικά κατάσχεσης, των ελληνικών περιουσιών στη Χειμάρρα και συγχρόνως να υπάρξει άμεσα νομοθετική πρόβλεψη για την προστασία του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού εν όψει της επικείμενης απογραφής.


Δεν είναι ωραίο το πρώτο δείγμα γραφής από τη συμμετοχή της χώρας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Σε πλάνα που είδαμε και ειδήσεις που διαβάσαμε διαπιστώσαμε ότι στη συνοδεία του πρωθυπουργού ήταν τέσσερις – πέντε υπουργοί και ένας – δύο υφυπουργοί… Η εικόνα της χώρας δεν εξυπηρετείται πά­ντως με το κουβάλημα του μισού Υπουργικού Συμβουλίου στη Νέα Υόρκη…


Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα δημοσιεύματα που είδαμε, σύμφωνα με τα οποία ο Πρόεδρος Τραμπ «επέλεξε Μητσοτάκη και όχι Ερντογάν» στη Νέα Υόρκη, προήλθαν από υπερβάλλοντα ζήλο και δεν δόθηκαν από επίσημες πηγές. Γιατί οι διεθνείς σχέσεις δεν γράφονται έτσι. Και ούτε αρκεί η φωτογράφιση δίπλα στη Μελάνια για να μιλήσουμε για αναβάθμιση του κύρους της χώρας και των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.


Πηγή: https://www.paron.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13227&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote