Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Μπουτάρης: Κάναμε το θέλημα των Αμερικανών και των Γερμανών για τις Πρέσπες
Μπουτάρης: Κάναμε το θέλημα των Αμερικανών και των Γερμανών για τις Πρέσπες Εκτύπωση E-mail
02.10.19

Μπουτάρης: Κάναμε το θέλημα των Αμερικανών και των Γερμανών για τις Πρέσπες Αίσθηση και ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η αποκάλυψη του Γ. Μπουτάρη για τον ρόλο που διαδραμάτισαν οι ξένες δυνάμεις στην υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

 

«Υπακούσαμε στις εντολές των Αμερικανών και των Γερμανών», είπε χαρακτηριστικά, εννοώντας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ. Τσίπρας ενήργησαν ως «εντολοδόχοι» της Ουάσινγκτον και του Βερολίνου.


Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε οποιαδήποτε α­ντίδραση, απάντηση ή διάψευση, παρά το γεγονός ότι με όσα είπε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης τους εκθέτει σε μεγάλο βαθμό.


Αφού ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζει ότι δεν υπέγραψαν τη συμφωνία με τα Σκόπια προς όφελος της χώρας μας, αλλά υπό τις πιέσεις Γερμανών και Αμερικανών. Ισχυρίστηκε ακόμη ο κ. Μπουτάρης ότι «οι Ρώσοι δεν ήθελαν να λυθεί το θέμα» και ότι πίσω από τις αντιδράσεις, τόσο του κόσμου, όσο και των πολιτικών δυνάμεων, «υπήρξαν οικονομικά οφέλη».


Ανάλογες φήμες είχαν διακινηθεί και την περίοδο των συλλαλητηρίων, οι οποίες ενέπλεκαν επιχειρηματίες που είχαν προνομιακή σχέση με τη Μόσχα.

Πηγή: https://www.paron.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13225&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote