Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Άλλα έλεγε, άλλα κάνει ο Κυριάκος
Άλλα έλεγε, άλλα κάνει ο Κυριάκος Εκτύπωση E-mail
25.09.19

Άλλα έλεγε, άλλα κάνει ο Κυριάκος Αντιμέτωπος με τον… εαυτό του και τις προεκλογικές δεσμεύσεις του βρίσκεται ο Κυρ. Μητσοτάκης. Το «επικό κλίμα» που διαμορφώνουν οι δημοσκοπήσεις και οι πανηγυρισμοί σκεπάζουν προς το παρόν τις γκρίνιες και τις ενστάσεις στελεχών και ψηφοφόρων που τοποθετούνται στο… δεξιό ημισφαίριο της Νέας Δημοκρατίας.

 

Ενστάσεις που έχουν να κάνουν τόσο με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση σε μια σειρά θεμάτων, όσο και με επιλογές προσωπικά του πρωθυπουργού. Στην καλύτερη περίπτωση η κριτική είναι ότι συνεχίζει την… πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και στη χειρότερη ότι αθετεί όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά.

 

Δυσφορία στο γαλάζιο στρατόπεδο έχει προκαλέσει η αναγγελία (από τη ΔΕΘ) του κ. Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να αναλάβει πρωτοβουλία (κοινοβουλευτική ή άλλη) για τη διερεύνηση όσων συνέβησαν κατά το α’ εξάμηνο του 2015 (διαπραγματεύσεις με δανειστές, capital controls). Και αυτό παρά το γεγονός ότι την προηγούμενη διετία είχε κατ’ επανάληψη δεσμευτεί δημόσια ότι θα προχωρήσει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Και δεν είναι η πρώτη δέσμευση που δεν θα τηρήσει ο κ. Μητσοτάκης.

 

Προεκλογικά είχε κάνει «σημαία» την υπόθεση της Novartis, δεσμευόμενος ότι η όποια διαδικασία διερεύνησης (Εξεταστική ή Προανακριτική) θα αφορά μεταξύ άλλων και τον Αλ. Τσίπρα. Τελικά, πηγαίνει σε Προανακριτική και μόνο για τον Δ. Παπαγγελόπουλο. Η επιλογή του αυτή έχει πυροδοτήσει πλήθος ερμηνειών και σεναρίων. «Κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει όρθιο τον Τσίπρα», εκτιμούν οι πιο αυστηροί επικριτές του. Όχι άδικα, δεδομένου ότι ως αντιπολίτευση η Νέα Δημοκρατία είχε καλλιεργήσει στον κόσμο της προσδοκίες για… Εξεταστικές και Ειδικά Δικαστήρια.

 

Ανάλογες, αν όχι πιο έντονες, είναι οι γκρίνιες στο συντηρητικό κομμάτι των ψηφοφόρων της παράταξης και όσον αφορά τα εθνικά θέματα. Στο ζήτημα των Σκοπίων θεωρούν ότι ο κ. Μητσοτάκης έκανε «κωλοτούμπα», αποδεχόμενος πλήρως τη Συμφωνία που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση. Ακούν μάλιστα κορυφαίους υπουργούς να υπεραμύνονται της πιστής εφαρμογής της.

 

Στα ελληνοτουρκικά κρίνουν ότι συνεχίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αντιδρά στις προκλήσεις και επιχειρεί τον… κατευνασμό του Τ. Ερντογάν. Αντίστοιχα στο Μεταναστευτικό κατηγορούν τη σημερινή κυβέρνηση ότι κινείται με τη λογική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει τις προσφυγικές ροές και αφήνει ανεξέλεγκτες τις ΜΚΟ που δραστηριοποιού­νται κυρίως στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

 

Ευχάριστη… είδηση για τους… δεξιούς της Νέας Δημοκρατίας δεν ήταν και η απόφαση της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως να σπεύσει να υλοποιήσει την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για απάλειψη της ιθαγένειας και του θρησκεύματος από τα απολυτήρια.

Όπως προαναφέραμε, όσο κρατούν οι… χοροί των δημοσκοπήσεων όλα τα παραπάνω θα μένουν στο επίπεδο των κατ’ ιδίαν συνομιλιών. Όταν κάποια στιγμή έρθουν τα δύσκολα, οι γκρίνιες θα γίνουν πρωτοσέλιδα.

 

Πηγή: https://www.paron.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13211&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 25.09.19 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote