Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Το ελληνικό πεντάγραμμο θρηνεί για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα – Η πορεία του και το «κατά τύχη» πρώτο ά Εκτύπωση E-mail
10.09.19

Το τελευταίο αντίο στον μεγάλο τραγουδοποιό θα πουν φίλοι και συγγενείς την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 στο κοιμητήριο Ζωγράφου στις 15:30. Ο αιφνίδιος θάνατος του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σόκαρε και γέμισε θλίψη την ελληνική μουσική σκηνή στην οποία άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του.

Το τελευταίο αντίο στον μεγάλο τραγουδοποιό θα πουν φίλοι και συγγενείς την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στο κοιμητήριο Ζωγράφου στις 15:30, με την οικογένεια του αγαπημένου καλλιτέχνη να παρακαλεί αντί στεφάνων, να ενισχυθεί η πρωτοβουλία Ένωση «Μαζί για το παιδί».


Ποιος ήταν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας


Γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με την μουσική. Σπούδασε Μουσική στο Ελληνικό Ωδείο, ενώ αργότερα εργάστηκε χειρωνακτικά στην αποθήκη κάποιας δισκογραφικής εταιρείας, στην οποία αργότερα κατά σύμπτωση κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ το 1978 με αγγλικό στίχο με τους «P.L.J. Band» με τίτλο «Gaspar», ένας δίσκος extended play 45’ στροφών. 

 

Ακολούθησαν διάφορες δουλειές, ενώ μετά τη στρατιωτική του θητεία αρχίζει να τραγουδάει αντάρτικα με τον Πάνο Τζαβέλα στη «Συντροφιά». Στα 20 του χρόνια δημιούργησε με τον Παύλο Κικριλή και τον Τάκη Βασαλάκη το συγκρότημα P.L.J. Το 1983 οπότε και κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος, το τελευταίο μετονομάζεται σε «Τερμίτες», όνομα που παραπέμπει στους Beatles (σκαθάρια). Το 1989 ξεκίνησε η προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτης και ερμηνευτής. 

 

Συνεργάστηκε δισκογραφικά και έχουν τραγουδήσει τραγούδια του οι: Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Δήμητρα Γαλάνη, Δημήτρης Μητροπάνος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Πυξ Λαξ, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Μαργαρίτης, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Αναστασία Μουτσάτσου, Μίλτος Πασχαλίδης, Κατερίνα Στανίση, Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννης Βαρδής, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, “Émigré”, Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας, Ελισσάβετ Καρατζόλη, «Κίτρινα Ποδήλατα», Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, «Μagic De Spell», Γιώργος Μαργαρίτης, Νότης Μαυρουδής, Παναγιώτης Μάργαρης, Αντώνης Μιτζέλος, Σάκης Μπουλάς, Δημήτρης Μπάσης, Φλέρυ Νταντωνάκη, Φίλ.Πλιάτσικας, Δημήτρης Σταρόβας, Μπάμπης Στόκας, Διονύσης Τσακνής, «W.C.» κ.α. 

 

Το «αντίο» του καλλιτεχνικού κόσμου

Ο καλλιτεχνικός κόσμος έχει μείνει άφωνος από την είδηση του θανάτου του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Πολλοί συνάδελφοι του σπουδαίου τραγουδοποιού είπαν με τον τρόπο τους το δικό τους αντίο  στον Λαυρέντη. 


Συγκινημένος ο Γιάννης Ζουγανέλης στον αέρα του Alpha, μη μπορώντας να πιστέψει πως ο αδερφικός του φίλος, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έφυγε από τη ζωή.

«Ο Λαυρέντης ήταν φίλος, η απώλεια που νιώθω είναι ουσιαστική, δεν μπορώ πραγματικά να ισορροπήσω με όλη αυτή τη λογική. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα αυτό που συμβαίνει, ήμασταν αδερφικοί φίλοι… Μια παρέα που η ισορροπία της βασιζόταν στο πώς να αντιλαμβανόμαστε τη ζωή, συνυπήρξαμε, περνούσαμε όμορφα, είχαμε αντιλήψεις, απόψεις για την ζωή, για την ιδεολογία. Μας συνδέουν πολλά πράγματα και δεν θα μας χωρίσει τίποτα.

Μια παρέα που η ισορροπία της βασιζόταν στο πώς να αντιλαμβανόμαστε τη ζωή, συνυπήρξαμε, περνούσαμε όμορφα, είχαμε αντιλήψεις, απόψεις για την ζωή, για την ιδεολογία. Μας συνδέουν πολλά πράγματα και δεν θα μας χωρίσει τίποτα. Ήταν ένας χαμογελαστός άνθρωπος, ένας ιδιαίτερος τύπος, αγαπούσε πολύ τις παρέες, τους ανθρώπους…», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Ζουγανέλης.


Ο Γιώργος Νταλάρας έβαλε μαύρο χρώμα στο προφίλ του στο Facebook, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι μπροστα σε μία τόσο δύσκολη στιγμή, τα λόγια είναι πολύ φτωχά.

Σε ανάρτησή του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Γιάννης Κότσιρας έγραψε «Όχι ρε φίλε... Όχι...», αναρτώντας και το βίντεο με το τραγούδι «Εφάπαξ», το οποίο είχαν πει μαζί, ενώ τη μουσική είχε υπογράψει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.


Ο Κώστας Μακεδόνας βγήκε σε τηλεφωνική σύνδεση στον αέρα της εκπομπής “Alpha παντού” και ήταν πραγματικά σοκαρισμένος.

«Καλημέρα! Δυστυχώς με τα νέα που μου είπαν δεν είναι και τόσο ωραία η μέρα. Πρωί πρωί μου τηλεφώνησε ένα συγγενικό μου πρόσωπο και μου το είπε. Ακόμα προσπαθώ να το συνειδητοποιήσω. Μου είναι πολύ δύσκολο να το πιστέψω, ήταν και τόσο ξαφνικό.


Ο Δημήτρη Σταρόβας μίλησε τηλεφωνικά στο μεσημεριανό δελτίο του Open, δηλώνοντας σοκαρισμένος από την τραγική αυτή είδηση.


Η Τατιάνα Στεφανίδου, φανερά συγκλονισμένη ανήρτησε μία φωτογραφία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και έγραψε χαρακτηριστικά στην λεζάντα.

«Ήσουν πάντα κοντά μας. Όταν ερωτευτήκαμε, όταν παντρευτήκαμε, όταν μάθαμε τη μουσική σου στα παιδιά μας. Ήσουν εκεί όλα τα καλοκαίρια μας όπως κι αυτό που πέρασε. Γιατί έκανες με τη μουσική σου την κάθε μας στιγμή ξεχωριστή. Και θα συνεχίσεις να είσαι μαζί μας... Καλό Παράδεισο Λαυρέντη μας».

Η Δούκισσα Νομικού ανήρτησε δυο Instastories, σε ένα εκ των οποίων ενημέρωνε τους διαδικτυακού της φίλους, πως η αυριανή προγραμματισμένη συναυλία του τραγουδιστή, όπως είναι αυτονόητο... ακυρώνεται. Να υπενθυμίσουμε, πως τα έσοδα της συγκεκριμένης συναυλίας στο Ηρώδειο ήταν για καλό σκοπό και θα πήγαιναν στο «Μαζί για το παιδί», όπου πρέσβειρα, είναι η Δούκισσα Νομικού.

Με μια συγκινητική ανάρτηση στα social media, η Βίκυ Χατζηβασιλείου αποχαιρέτησε τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή πριν λίγες ώρες.


«Και τώρα πάνω σε ποιανού το στίχο θ’ ακουμπάω τους χτύπους του έρωτα? Με ποιά μελωδία θα ταυτίζω πόνο και αγάπη? Σε ποιανού φωνή θα σκαρφαλώνω ταξιδευτής? Ήσουν ο αγαπημένος μου και σου το ‘χα πει. Σου το ‘χα πει και δημόσια. Ήσουν ο μόνος που τόλμησα να δείξω τις στιχουργικές μου απόπειρες… Σ’ εκείνη την πτήση για Κάιρο, θυμάσαι? Αυτή όμως η πτήση που πήρες σήμερα Λαυρέντη μου είναι λάθος.Είναι ένα φάλτσο! Δεν έπρεπε!!! Εκεί που πας δεν έχει τραγούδια και μουσικές. Κι εδώ τώρα πια θα είναι πιο φτωχές οι μελωδίες. Να το ξέρεις. Θα σε θυμάμαι, θα σε θαυμάζω και θα σε τραγουδάω πάντα.

Εφεξής, μ’ ένα δάκρυ να θολώνει την αρμονία των τραγουδιών σου. Αντίο και σ’ ευχαριστώ γι αυτά που μου έμαθες να νιώθω μέσα από τη μουσική σου», έγραψε η Βίκυ Χατζηβασιλείου.


Ο αποχαιρετισμός του πολιτικού κόσμου


Η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα δεν συγκλόνισε μόνο τους θαυμαστές του και τον καλλιτεχνικό κόσμο, αλλά και το πολιτικό προσωπικό της χώρας.


www.newpost.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13184&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote