Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ο Ερντογάν επιμένει στις απειλές για άνοιγμα των συνόρων και συρροή προσφύγων στην Ευρώπη Εκτύπωση E-mail
08.09.19

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επανέλαβε το Σάββατο ότι η Τουρκία θα ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη για τους Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στα εδάφη της σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν την στηρίξει, σημειώνοντας ότι η Άγκυρα δεν μπορεί να επωμιστεί μόνη της μια ακόμη ενδεχόμενη μεταναστευτική ροή από τη Συρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Anadolu, επανέλαβε το Σάββατο ότι θα ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη για τους Σύρους πρόσφυγες, σημειώνοντας ότι η Άγκυρα δεν μπορεί να επωμιστεί μόνη της μια ακόμη ενδεχόμενη μεταναστευτική ροή από τη Συρία. Δήλωσε πως υπάρχει μια «νέα μεταναστευτική απειλή» από την συριακή επαρχία Ιντλίμπ κατά μήκος των τουρκικών συνόρων, ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Ένωση να χορηγήσει επαρκή οικονομική βοήθεια.


«Είτε θα μοιραστείτε αυτό το βάρος, είτε θα ανοίξουμε τα σύνορα», τόνισε ο Ερντογάν και υποστήριξε πως η ΕΕ δεν έχει εκπληρώσει πλήρως τις υποσχέσεις της για παροχή οικονομικής βοήθειας, με βάση τη συμφωνία Άγκυρας – Βρυξελλών του 2016. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τουρκίας, η χώρα του  έχει δαπανήσει 40 δισεκατομμύρια δολάρια για τους Σύρους, ενώ η ΕΕ τους έχει προσφέρει 3 δισεκατομμύρια.


Σημειώνεται πως την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Ουάτ Οκτάι, δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της προσφυγικής κρίσης, λόγω των 3,5 εκατομμυρίων  προσφύγων που φιλοξενεί ήδη και όσων αναμένεται να εισρεύσουν στο έδαφός της όσο συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.


«Η ΕΕ πρέπει να λάβει το μήνυμα. Η Τουρκία δεν μπορεί ούτε πρόκειται να φιλοξενήσει άλλους πρόσφυγες που προέρχονται από την Ιντλίμπ. Η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι η Τουρκία απαιτεί τη δημιουργία «ζώνης ασφαλείας» στα σύνορα με τη Συρία, τον έλεγχο της οποίας θα αναλάβουν οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας.


www.thepressproject.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13179&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote