Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Εγκεφαλικό: Οι χορτοφάγοι μπορεί να κινδυνεύουν πιο πολύ Εκτύπωση E-mail
06.09.19

Κι εκεί που νομίζεις ότι ακολουθώντας μια χορτοφαγική διατροφή θα ζήσεις περισσότερο και καλύτερα, νέα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό δεν ισχύει τελικά και ότι κινδυνεύεις περισσότερο από εγκεφαλικό επεισόδιο.

 

Πιο συγκεκριμένα φαίνεται ότι όσοι είναι vegan κινδυνεύουν λιγότερο από καρδιακές παθήσεις (10 λιγότερα περιστατικά ανά 1000 άτομα) και περισσότερο από εγκεφαλικό (3 περισσότερα περιστατικά ανά 1000 άτομα) σε σύγκριση με τους κρεατοφάγους.

 

Τα νέα ευρήματα δημοσίευσε το British Medical Journal, μετά από μελέτη 48.000 ανθρώπων επί 18 χρόνια.

Οι μισοί από τους συμμετέχοντες, που συμμετείχαν μεταξύ 1993 και 2001, ήταν κρεατοφάγοι, λίγο πάνω από 16.000 χορτοφάγοι ή vegan, με 7.500 να χαρακτηρίζουν εαυτούς ψαροφάγους.

Τους ρώτησαν για τη διατροφή τους, όταν εντάχθηκαν στη μελέτη και πάλι το 2010. Το ιατρικό τους ιστορικό, το κάπνισμα και η σωματική δραστηριότητα λήφθηκαν, επίσης, υπόψη.

 

Συνολικά υπήρχαν 2.820 περιπτώσεις στεφανιαίας νόσου (CHD) και 1.072 περιπτώσεις εγκεφαλικού επεισοδίου – συμπεριλαμβανομένων 300 αιμορραγικών εγκεφαλικών επεισοδίων, που συμβαίνουν όταν ένα αδύναμο αιμοφόρο αγγείο εκρήγνυται και αιμορραγεί στον εγκέφαλο.

Οι ψαροφάγοι (pescatarians) βρέθηκαν να έχουν 13% χαμηλότερο κίνδυνο CHD από τους κρεατοφάγους, ενώ οι χορτοφάγοι και οι vegans είχαν 22% μικρότερο κίνδυνο.

 

Όμως όσοι ήταν χορτοφάγοι, είχαν 20% μεγαλύτερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Οι ερευνητές είπαν ότι αυτό θα μπορούσε να συνδεθεί με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Β12, αλλά ότι χρειάζονται περισσότερες μελέτες για να ερευνήσουν τη σύνδεση.

 

Είναι, επίσης, πιθανό η συσχέτιση να μην προκύπτει από τη διατροφή των ανθρώπων και να αντικατοπτρίζει άλλες διαφορές στις ζωές εκείνων, που δεν τρώνε κρέας.

 

www.newpost.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13175&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 01.05.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote