Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ο τυφώνας Ντόριαν υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 2 και κινείται προς Φλόριντα Εκτύπωση E-mail
04.09.19

Ο τυφώνας Ντόριαν υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 2 και κινείται προς Φλόριντα Στην κατηγορία 2 της πεντάβαθμης κλίμακας εξασθένησε ο τυφώνας Ντόριαν που σάρωσε τις Μπαχάμες, όμως οι Αρχές ανησυχούν καθώς αυξάνεται σε μέγεθος και πλέον κινείται προς τη Φλόριντα, που φαίνεται όμως να αποφεύγει ένα ευθύ χτύπημα με βάση τα τελευταία προγνωστικά των μετεωρολόγων.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις δήλωσε μερικώς ανακουφισμένος καθώς άλλαξε η πορεία του Ντόριαν προτού χτυπήσει την πολιτεία.


Νεότερη ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων αναφέρει πως ο τυφώνας κινείται σχεδόν παράλληλα αλλά ανοιχτά απ' τις ανατολικές ακτές της Φλόριντα, φέρνοντας όμως ισχυρούς ανέμους και καταιγίδες.


Συνολικά πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι κατά μήκος των ακτών της Φλόριντα, της Τζόρτζια καθώς και της Βόρειας και Νότιας Καρολίνα έχουν λάβει προειδοποίηση για εκκένωση. Στη Νότια Καρολίνα ήδη έχουν εγκαταλείψει τις εστίες περίπου 245.000 άνθρωποι.


Ο Ντόριαν αναμενόταν να περάσει επικίνδυνα κοντά απ’ τη Τζόρτζια και τη Νότια Καρολίνα, και ίσως να χτυπήσει και τη Βόρεια Καρολίνα, την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Περίπου 540.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι ζουν στις έξι παράκτιες κομητείες της Τζόρτζια, αναφέρει το AP.


Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ότι η ταχύτητα των ανέμων του τυφώνα μειώθηκε στα 175 χλμ / ώρα και ότι ο Ντόριαν κινούνταν βορειοδυτικά προς την ανατολική ακτή της Φλόριντα, με ταχύτητα περίπου 1,6 χλμ / ώρα. Παρότι υποβαθμίστηκε ο τυφώνας το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων προειδοποίησε πως ο Ντόριαν παραμένει επικίνδυνος, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων.


Στις Μπαχάμες, όπου ο τυφώνας παρέμεινε για περίπου μιάμιση μέρα, άφησε πίσω του τουλάχιστον πέντε νεκρούς και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές, που ακόμα δεν μπορούν να εκτιμηθούν ακριβώς.

Οι τοπικές Αρχές έλαβαν τεράστιο αριθμό κλήσεων από ανθρώπους σε πλημμυρισμένα σπίτια και για τον εντοπισμό οικείων τους προσώπων.


Μεγάλο το πλήγμα στα νησιά Αμπάκος και στο Γκραντ Μπαχάμα, όπου το νερό στο αεροδρόμιο είχε φτάσει τα δύο μέτρα.

Ο εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού, Matthew Cochrane, ανέφερε πως περισσότερα από 13.000 σπίτια ή περίπου το 45% των σπιτιών στα Αμπάκος και στο Γκραντ Μπαχάμα θεωρείται ότι έχουν υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές ή έχουν καταστραφεί.


Αξιωματούχοι του ΟΗΕ ανέφεραν επίσης πως πάνω από 60.000 άνθρωποι χρειάζονται φαγητό και άλλοι τόσοι πόσιμο καθαρό νερό.


www.efsyn.gr


 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13171&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote