Αρχική arrow ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ arrow The Times: Η Γαλλία στέλνει στην Ελλάδα μια μετόπη του Παρθενώνα -Συμφωνία-ορόσημο
The Times: Η Γαλλία στέλνει στην Ελλάδα μια μετόπη του Παρθενώνα -Συμφωνία-ορόσημο Εκτύπωση E-mail
28.08.19

Μετόπη του Παρθενώνα που εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου Μια μετόπη του Παρθενώνα, που εκτίθεται στο Λούβρο, στέλνει η Γαλλία ως δάνειο στο Μουσείο της Ακρόπολης το 2021 στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση – μια συμφωνία ορόσημο στη μάχη της Ελλάδας για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο, όπως σχολιάζουν οι Times του Λονδίνου.

 

Ο Εμανουέλ Μακρόν αποδέχθηκε το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο των Ηλυσίων την περασμένη εβδομάδα, να έρθει η μετόπη από τη νότια όψη του Παρθενώνα. Ο Γάλλος πρόεδρος και ο Έλληνας πρωθυπουργός συμφώνησαν να υπάρξει το 2021 έκθεση με μοναδικά εκθέματα από το Λούβρο και από άλλα ιδρύματα στο Μουσείο της Ακροπόλεως και στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο των Αθηνών, ενώ ταυτόχρονα να πραγματοποιηθεί έκθεση χάλκινων ευρημάτων από την Ελλάδα για πρώτη φορά στο Λούβρο.

Μια από τις μετόπες του Παρθενώνα βρίσκεται στην Αθήνα, μια εκτίθεται στο Λούβρο και δεκαπέντε άλλες στο Βρετανικό Μουσείο, μετά την λεηλασία των γλυπτών από τον Λόρδο του Έλγιν. Η μετόπη στο Λούβρο απεικονίζει μία σκηνή από την Κενταυρομαχία, τον πόλεμο μεταξύ των μυθικών Κενταύρων και των Λαπιθέων και αγοράστηκε από το Μουσείο το 1818. Το κομμάτι από τη μετόπη είχε εντοπίσει στην Ακρόπολη των Αθηνών το 1788 ο τότε πρόξενος των Γάλλων στην Αθήνα και αριστοκράτης συλλέκτης Louis François Sébastien Fauvel, ο οποίος, σύμφωνα με την Wikipedia και το Μουσείο, το έστειλε στο Παρίσι.

 

www.iefimerida.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13157&Itemid=30

Τελευταία ανανέωση ( 28.08.19 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote