Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Το χαβά του ο Ερντογάν: Έχουμε γεωτρύπανα στην κυπριακή ΑΟΖ - Κανείς δεν θα μας εμποδίσει – Νέα NAVT
Το χαβά του ο Ερντογάν: Έχουμε γεωτρύπανα στην κυπριακή ΑΟΖ - Κανείς δεν θα μας εμποδίσει – Νέα NAVT Εκτύπωση E-mail
27.08.19

Το χαβά του ο Ερντογάν: Έχουμε γεωτρύπανα στην κυπριακή ΑΟΖ - Κανείς δεν θα μας εμποδίσει – Νέα NAVTEX από την Άγκυρα Συνεχίζονται χωρίς σταματημό οι προκλήσεις της Άγκυρας, τόσο σε επίπεδο δηλώσεων όσο και σε επίπεδο πρακτικής. Η Τουρκία φαίνεται αποφασισμένη να τραβήξει το σκοινί στα άκρα όσον τις ενεργειακές της επιδιώξεις στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς τόσο ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσο και ο υπουργός Ενέργειας έστειλαν ένα μήνυμα που δεν χωρά παρερμηνείες: «Κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει».

 

Και προς επίρρωση των λεγομένων των τούρκων αξιωματούχων, εκδόθηκε και μια NAVTEX με την οποία δεσμεύεται τμήμα της κυπριακής ΑΟΖ για στρατιωτικές ασκήσεις καθ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου.

 

Ερντογάν: Κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει

 

Την αρχή έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε ομιλία του για 948η επέτειο της μάχης του Μαλάζγκιρίτ και εξαπολύοντας επίθεση κατά του αντιπολιτευόμενου κόμματος CHP, ανέφερε: «Εκεί εμείς έχουμε τα γεωτρύπανα μας, τα ερευνητικά μας πλοία, τις φρεγάτες μας και ανά πάσα στιγμή τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας είναι έτοιμα να πάνε. Αυτό δεν το βλέπει. Ο κ. Κεμάλ [σ.σ. Κιλιντσάρογλου] μάλλον δεν γνωρίζει ούτε τις σημαίες μας. Δεν μπορεί κάποιος να είναι κόμμα αυτής της χώρας στηρίζοντας τους τρομοκράτες στα βουνά, τους Ε/Κ στη θάλασσα, τους εχθρούς μας στον αέρα και όποιον άλλο είναι εναντίον μας. Στην ανατολική Μεσόγειο τα γεωτρύπανα και τα ερευνητικά πλοία συνεχίζουν τις εργασίες μας με ταχύτητα, κανείς δεν μας εμποδίζει και δεν μπορεί να μας εμποδίσει εκεί».

 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ εξέπεμπε το ίδιο σε ομιλία του σε συνέδριο στο Πολυτεχνείο στην Κωνσταντινούπολη: «Τα πλοία μας Μπαρμπαρός, Ορούτς Ρέις, Φατίχ και Γιαβούζ, τα οποία εντάξαμε στο νηολόγιό μας προβλέποντας τί θα ακολουθούσε, είναι το πιο απτό παράδειγμα της εθνικής ενεργειακής πολιτικής της Τουρκίας και η πιο ξεκάθαρη απόδειξη για την αποφασιστική στάση της Τουρκίας».

 

«Ασφαλώς δεν λείπουν εκείνοι που προσπαθούν να αγνοήσουν αυτούς τους εθνικούς μεγιστάνες μας. Και δυστυχώς υπάρχουν και εκείνοι που τρίβουν τα χέρια τους για την ‘αποτυχία’ όσο το Φατίχ και το Γιαβούζ εργάζονται στην ανατολική Μεσόγειο και πλησιάζουν στο τέλος. Ενώ όλη η Τουρκία έχει συμμαχήσει σε αυτό το θέμα, είναι αποτέλεσμα κακής πρόθεσης να γίνεται ακόμη προσπάθεια εκμετάλλευσης αυτού του θέματος και να παραβλέπονται αυτά που γίνονται», ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός.

 

Επιπλέον συνέχισε, «παρακολουθούμε με έκπληξη αυτούς που νομίζαμε δικούς μας αλλά λυπούνται με την χαρά μας και χαίρονται με τη λύπη μας. Θέλω από εδώ να υπενθυμίσω και να πω ότι η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει ποτέ από την δίκαιη υπόθεσή της στην ανατολική Μεσόγειο. Επειδή η ιστορική μας αποστολή και η βάση της ενεργειακής μας στρατηγικής στηρίζεται στο έθνος και τις δυνατότητές του. Όλοι να γνωρίζουν ότι η ανατολική Μεσόγειος είναι κοινό θέμα όλης της Τουρκίας. Ως έθνος ήμασταν χθες εδώ, είμαστε και σήμερα, θα είμαστε και αύριο», ανέφερε ο Φατίχ Ντονμέζ.

 

Και NAVTEX για στρατιωτικές ασκήσεις

 

Τις λεκτικές απειλές τους, ο Τούρκοι τις συνόδεψαν με μια νέα παράνομη NAVTEX στα ανοιχτά της Κύπρου, σύμφωνα με την οποία το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας θα πραγματοποιήσει στρατιωτικά γυμνάσια τέσσερις διαφορετικές ημερομηνίες:

 

  • Στις 05 Σεπτέμβρη από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι
  • Στις 13 Σεπτέμβρη από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι
  • Στις 19 Σεπτέμβρη από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10 το πρωί
  • Στις 28 Σεπτέμβρη από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα

 

Αναλυτικά η τουρκική NAVTEX:

 

TURNHOS N/W : 0930/19 (Antalya NAVTEX Station) (Published Date: 26-08-2019 15:35)

TURNHOS N/W : 0930/19

MEDITERRANEAN SEA

NAVAL TRAINING,

05 SEP 19 FROM 1100Z TO 1400Z

13 SEP 19 FROM 0900Z TO 1200Z

19 SEP 19 FROM 0700Z TO 1000Z

28 SEP 19 FROM 1400Z TO 1700Z

IN AREA BOUNDED BY;

34 15.15 N – 033 12.08 E

34 15.15 N – 033 27.78 E

33 42.15 N – 033 27.78 E

33 42.15 N – 033 12.08 E

CAUTION ADVISED.

 

www.newpost.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13154&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 27.08.19 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote