Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Νέοι τουρκικοί βομβαρδισμοί στο Β. Ιράκ
Νέοι τουρκικοί βομβαρδισμοί στο Β. Ιράκ Εκτύπωση E-mail
23.02.08

Θέσεις των Κούρδων ανταρτών στο Βόρειο Ιράκ βομβάρδισαν χθες για μια ακόμη φορά οι τουρκικές δυνάμεις, πλήττοντας στόχους σχεδόν 30 χιλιόμετρα στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας.

Οπως μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, στην επιχείρηση συμμετείχαν και τουρκικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη, ωστόσο, το Τουρκικό Επιτελείο Στρατού δεν επιβεβαίωσε αμέσως την πληροφορία.

Στόχος της επιχείρησης ήταν θέσεις του ΡΚΚ σε αρκετά χωριά που βρίσκονται στην περιοχή Σενταφάν του βόρειου Ιράκ, αλλά και σημεία απ όπου επιχειρούν οι αντάρτες στα τουρκο-ιρακινά σύνορα. Πρόκειται για μια επανάληψη των τουρκικών επιχειρήσεων στο βόρειο Ιράκ που είχαν «παγώσει» για αρκετές εβδομάδες. Την ίδια ημέρα ο Τούρκος πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιούλ, προήδρευσε στην Αγκυρα της τακτικής διμηνιαίας συνεδρίασης πολιτικών και στρατιωτικών αξιωματούχων για την ασφάλεια, η οποία επικέντρωσε στη στρατηγική αντιμετώπισης των Κούρδων ανταρτών.

Δηλώσεις
Η χθεσινή επιχείρηση ακολούθησε τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αλί Μπαμπατσάν, την περασμένη Τρίτη, ο οποίος επανέλαβε πως οι επιχειρήσεις εναντίον του ΡΚΚ αποτελούν πάντοτε μια επιλογή.

Παράλληλα, χθες έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές ότι στις 27 και 28 Φεβρουαρίου θα επισκεφθεί επίσημα την Αγκυρα, ο Αμερικανός υπουργός Αμύνης, Ρόμπερτ Γκέιτς, προκειμένου να προετοιμάσει την επίσκεψη του αντιπρόεδρου των ΗΠΑ, Ντικ Τσένι, που σχεδιάζεται για τις αρχές Μαρτίου.

imerisia

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1313&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote