Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ανακαλούνται υπάλληλοι της αμερικανικής πρεσβείας στη Σερβία
Ανακαλούνται υπάλληλοι της αμερικανικής πρεσβείας στη Σερβία Εκτύπωση E-mail
23.02.08

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βελιγράδι αποφάσισε μετά από διαβουλεύσεις με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι το μη απαραίτητο προσωπικό θα πρέπει να εγκαταλείψει την Σερβία μετά τις επιθέσεις που υπέστη χθες Πέμπτη, ανακοίνωσε σήμερα η πρεσβεία.

«Το μη αναγκαίο προσωπικό έλαβε την εντολή να εγκαταλείψει προσωρινά το Βελιγράδι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της πρεσβείας η κυρία Ράιαν Χάρις.

«Δεν είμαστε πεπεισμένοι ότι οι σερβικές αρχές μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια των υπαλλήλων μας», δήλωσε διευκρινίζοντας ότι αυτό το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ «για μια αρχική περίοδο επτά έως δέκα ημερών».

«Ο πρεσβευτής Κάμερον Μάντερ και άλλα μέλη της αποστολής δεν θα αναχωρήσουν», πρόσθεσε.

Μια ομάδα διαδηλωτών προκάλεσε την Πέμπτη το βράδυ μια πυρκαγιά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο περιθώριο της πολύ μεγάλης συγκέντρωσης στο Βελιγράδι που έγινε σε διαμαρτυρία για την κήρυξη ανεξαρτησίας του Κοσόβου.

Ένα απανθρακωμένο πτώμα - η ταυτότητα του θύματος δεν έχει γίνει γνωστή - βρέθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βελιγράδι, δεν ανήκε όμως σε κάποιον υπάλληλό της.

Τα βίαια επεισόδια της Πέμπτης το βράδυ στο Βελιγράδι προκάλεσαν περισσότερους από 130 τραυματίες, ενώ 192 άτομα συνελήφθησαν.

«Δεν είναι το πραγματικό πρόσωπο της Σερβίας» δηλώνει ο Λευκός Οίκος

Ο Λευκός Οίκος απέδωσε σήμερα σε «κακοποιά στοιχεία» τη χθεσινή επίθεση κατά της αμερικανικής πρεσβείας στο Βελιγράδι και εκτίμησε ότι αυτό δεν είναι «το πραγματικό πρόσωπο της Σερβίας» σε μια σαφή προσπάθεια να αποφευχθεί μια διπλωματική κρίση.

«Πιστεύουμε ότι οι επιθέσεις που έγιναν χθες κατά της πρεσβείας μας είναι έργο χούλιγκαν και κακοποιών στοιχείων. Δεν πιστεύουμε ότι αυτό δείχνει το πρόσωπο που η Σερβία επιθυμεί να παρουσιάζει στον κόσμο και επίσης δεν πιστεύουμε καθόλου ότι αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της Σερβίας», δήλωσε ενώπιον του Τύπου ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σλότ Στάνζελ.

Τέλος ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εργάζονται για την ένταξη της Σερβίας στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1312&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote