Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Το παιδί μου στο χώμα, οι δολοφόνοι ελεύθεροι»
«Το παιδί μου στο χώμα, οι δολοφόνοι ελεύθεροι» Εκτύπωση E-mail
07.08.19

Λίγες μέρες μετά την δικαστική απόφαση για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που προκάλεσε κατακραυγή, αλλά και την αποφυλάκιση του δολοφόνου του, Επαμεινώνδα Κορκονέα, η μητέρα του θύματος Τζίνα Τσαλικιάν, σε δήλωση της καταγγέλλει την επαναλαμβανόμενη δολοφονία του παιδιού της από την υπεράσπιση, τις συκοφαντίες που αν και είχαν αποδομηθεί, επανέρχονταν στο δικαστήριο και την απελευθέρωση των Κορκονέα και Σαραλιώτη.

 

«Τώρα ήρθε και το ολοκληρωτικό χτύπημα. Το παιδί μου στο χώμα και οι δολοφόνοι ελεύθεροι» τονίζει.


Υπενθυμίζεται ότι η αποφυλάκιση του Κορκονέα δρομολογήθηκε την Δευτέρα, 30 Ιουλίου, μετά την ποινή – χάδι που του «επέβαλε» το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, αποφασίζοντας να σπάσει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στον άνθρωπο που ως ειδικός φρουρός δολοφόνησε τον 15χρονο Γρηγορόπουλο. Δεδομένου ότι είχε καλυφθεί το διάστημα που απαιτείτο να μείνει έγκλειστος, βάσει της απόφασης του Εφετείου, ο Κορκονέας απέκτησε άμεσα εκτελεστό δικαίωμα αποφυλάκισης.


Ολόκληρη η δήλωση της μητερας του Αλ.Γρηγοροπουλου, Τζινας Τσαλικιάν:


Το παιδί μου δολοφονήθηκε από ένα στυγερό δολοφόνο και από τον αδίστακτο συνεργάτη του.

Αλλά το παιδί μου δεν δολοφονήθηκε μια φορά. Δολοφονήθηκε ξανά και ξανά από την υπεράσπιση των δολοφόνων και τους υποστηρικτές τους με συκοφαντίες, που αν και καταρρίφθηκαν από τους αυτόπτες μάρτυρες και το βίντεο που κατέγραψε τη δολοφονία, συνέχισαν να επαναλαμβάνονται.


Έχω υποφέρει πολλά και έχω υποστεί όλες αυτές τις δολοφονίες του παιδιού μου και αντί να ακούσω μια ειλικρινή συγγνώμη από τους δολοφόνους και τους συκοφάντες υποστηρικτές τους, αντιμετώπισα τόση εχθρότητα μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, που με εμπόδισε να παρακολουθήσω αυτή τη δίκη. Ήθελα μόνο να φωνάξω δυνατά και να με ακούσει ολόκληρη η κοινωνία: «Εγώ είμαι η μάνα του αδικοσκοτωμένου παιδιού, δεν είμαι η μάνα του δολοφόνου». Οι γονείς όμως του δολοφόνου αντιμετωπίστηκαν με μεγάλη κατανόηση από το δικαστήριο.


Τώρα ήρθε και το ολοκληρωτικό χτύπημα. Το παιδί μου στο χώμα και οι δολοφόνοι ελεύθεροι.

Το άδικο όμως δεν πνίγει μόνο εμένα, πνίγει ολόκληρη την κοινωνία. Την κοινωνία που θέλει να ζήσει ειρηνικά και να χαρεί τα παιδιά της. Αυτή η κοινωνία ας δείξει με όποιο ειρηνικό τρόπο διαθέτει ότι η δικαστική απόφαση δεν συμβαδίζει με το κοινό περί δικαίου αίσθημα.


www.thepressproject.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13113&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote