Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Ελλάδα 2021» με συνταγή 2004
«Ελλάδα 2021» με συνταγή 2004 Εκτύπωση E-mail
02.08.19

«Ελλάδα 2021» με συνταγή 2004 | tanea.gr Τι σηματοδοτεί η επιλογή της Γιάννας Αγγελοπούλου ως «οδηγού» της πορείας της χώρας προς την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση

 

Το πρώτο βήμα στον στόχο που έχει θέσει για «rebranding» της Ελλάδας διεθνώς έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιλέγοντας τη Γιάννα Αγγελοπούλου ως «οδηγό» της πορείας της χώρας προς την επέτειο 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.


Οταν ο Πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει - προ δεκαημέρου στη Βουλή - «έτος ορόσημο» το 2021, μιλούσε για ευκαιρία «να επανασυστήσουμε στον κόσμο τη νέα Ελλάδα» της δημιουργίας, της εξωστρέφειας και της υπερηφάνειας, κατά τον ίδιο. Και για πρώτη φορά τότε είχε προχωρήσει σε άμεσο παραλληλισμό με την «καλύτερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της χώρας»: την Ολυμπιάδα της Αθήνας. Στο μυαλό του βρισκόταν ήδη το πρόσωπο που επιθυμούσε να ορίσει επικεφαλής του «πρότζεκτ 2021». Η σιδηρά κυρία του 2004 είπε το «ναι» και επιστρέφει επισήμως στη δημόσια σφαίρα, παίρνοντας τα ηνία της - υπό διαμόρφωση - επιτροπής για τις εκδηλώσεις της συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, που θα κορυφωθούν το καλοκαίρι του 2021 σε Ελλάδα και εξωτερικό.


«Δεν θέλει απλά μια καλοστημένη γιορτή» λένε κυβερνητικές πηγές, μεταφέροντας την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ρίξει ιδιαίτερο βάρος στο έργο της επιτροπής «Ελλάδα 2021». Οπως προσθέτουν, ερμηνεύοντας την πρωθυπουργική επιλογή της Γιάννας Αγγελοπούλου, «ο Πρωθυπουργός επιδιώκει το καλό αποτέλεσμα» γι' αυτό και στράφηκε σε ένα «δοκιμασμένο» πρόσωπο «με ικανότητες μάνατζμεντ αλά και με διεθνή αναγνώριση». Στόχος του, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, είναι να προωθηθεί στο διεθνές στερέωμα με αξιοπρέπεια, αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση «συνολικά η Ελλάδα του αύριο», απαλλαγμένη από την πολυετή κρίση. To 2021 «θα πρέπει να γίνει αφετηρία ενός νέου δημιουργικού ρεύματος του Ελληνισμού» είπε εξάλλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες από την έδρα της ΝΔ στην οδό Πειραιώς. Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε (ΣΚΑΙ) ότι «θέλουμε να αναβιώσουμε όλο αυτό το πνεύμα του να είσαι υπερήφανος και να προσφέρεις στην πατρίδα σου. Το είχαμε δει το 2004».


-Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει ο πρωθυπουργός

-Ποιες αρμοδιότητες θα έχει η Γιάννα Αγγελοπούλου

-Τα κριτήρια με τα οποία θα στελεχωθεί η επιτροπή


www.tanea.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13101&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote