Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ντιμπέιτ Κλίντον - Ομπάμα
Ντιμπέιτ Κλίντον - Ομπάμα Εκτύπωση E-mail
22.02.08

 Η Χίλαρι Κλίντον εξέφρασε αμφιβολίες για τις ηγετικές ικανότητες του Μπαράκ Ομπάμα, αλλά στο τέλος της τηλεοπτικής μονομαχίας των δύο υποψηφίων του Δημοκρατικού Κόμματος για το χρίσμα ενόψει των προεδρικών εκλογών, παραδέχτηκε πως "ό,τι κι αν συμβεί θα είμαστε καλά" και έσφιξε το χέρι του αντιπάλου της.

Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, που η πολιτική επιβίωσή της εξαρτάται από τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών στο Τέξας και στο Οχάιο, στις 4 Μαρτίου, στη διάρκεια της τηλεοπτικής αναμέτρησης εξέφρασε αμφιβολίες για την ικανότητα του Ομπάμα να αναλάβει την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, υποστήριξε ότι έχει μικρή εμπειρία και τον επέκρινε ότι δανείζεται φράσεις τρίτων και τις χρησιμοποιεί στις προεκλογικές ομιλίες του.

Ακολουθώντας την τακτική της φορτισμένης συναισθηματικά εμφάνισης, μετά τα δάκρυα στο Νιου Χαμσάιρ, η Χίλαρι Κλίντον υπενθύμισε ότι "έχει ζήσει κρίσεις και προκλήσεις" στη ζωή της- αναφερόμενη στις πολιτικές μάχες επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον. Ωστόσο απέφυγε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες των "κρίσεων και των προκλήσεων" που έζησε και πρόσθεσε ότι αυτές "δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με το τι περνούν κάθε μέρα οι πολίτες σε όλη τη χώρα".

Στο τέλος της τηλεοπτικής αναμέτρησης η Χίλαρι Κλίντον κοιτώντας τον Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως "ό,τι κι αν συμβεί, θα είμαστε καλά". Ο Μπαράκ Ομπάδα έδειξε να συμφωνεί με την αντίπαλό του και οι δύο έσφιξαν τα χέρια.

Η Χίλαρι Κλίντον και ο Μπαράκ Ομπάμα πήγαν στην τηλεοπτική μονομαχία με διαφορετικούς στόχους: Ο γερουσιαστής από το Ιλινόις θέλει να διαφυλάξει το προβάδισμα που έχει μετά από 10 συνεχόμενες νίκες, ενώ η πρώην πρώτη κυρία θέλει να διατηρήσει τις ελπίδες της να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση των Washington Post-ABC News, στο Τέξας, η Χίλαρι Κλίντον έχει ποσοστό πρόθεσης ψήφου 48% και ο Ομπάμα ποσοστό 47%. Στο Οχάιο όμως, η Χίλαρι Κλίντον έχει σαφές προβάδισμα- 50% πρόθεση ψήφου έναντι 43% του Ομπάμα.


e-tipos
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1310&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 22.02.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote