Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αναζητεί συγκλίσεις για την ψήφο των ομογενών
Αναζητεί συγκλίσεις για την ψήφο των ομογενών Εκτύπωση E-mail
01.08.19

Αναζητεί συγκλίσεις για την ψήφο των ομογενών Την πρόθεσή του να αποσυνδέσει την ψήφο των ομογενών από τη διαδικασία του νέου εκλογικού νόμου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός έθεσε ως «προτεραιότητα» το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, από τον τόπο διαμονής τους.


Όπως ανέφερε, η σχετική ρύθμιση έρχεται σύντομα και αυτόνομα στη Βουλή. Με δεδομένο ότι θα χρειαστούν 200 ψήφοι για να περάσει από το Κοινοβούλιο η ρύθμιση αυτή, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους βουλευτές από τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα να συμβάλουν με την ψήφο τους. 


«Ελπίζω να υπάρχουν οι απαραίτητες κοινοβουλευτικές συγκλίσεις», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, τονίζοντας μάλιστα ότι «αν υπάρχει ένα νομοσχέδιο που πρέπει να ψηφισθεί από 300 βουλευτές, είναι αυτό».  

Ωστόσο, είναι αμφίβολο εάν η κυβέρνηση θα καταφέρει να επιτύχει τη σύγκλιση που επιθυμεί. Υπενθυμίζεται ο αριθμός των βουλευτών ανά κόμμα, στο Κοινοβούλιο:

  • Νέα Δημοκρατία... 158
  • ΣΥΡΙΖΑ... 86
  • Κίνημα Αλλαγής...  22
  • ΚΚΕ... 15
  • Ελληνική Λύση...  10
  • ΜέΡΑ25... 9


Επέτειος του 1821


Κατά την πανηγυρική -όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος- συνεδρίαση της Π.Ε. της Ν.Δ., ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτενώς και στα 200 χρόνια από την Επανάσταση  του 1821 που πλησιάζουν. 

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το γεγονός θα πρέπει να γίνει αφετηρία ενός νέου δημιουργικού ρεύματος του Ελληνισμού, και ταυτόχρονα ευκαιρία που θα προσφέρει στο έθνος τη νέα αυτογνωσία του και θα του δώσει ξανά αυτοπεποίθηση, εξωστρέφεια και πρωταγωνιστικό ρόλο.


Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει την απόφασή του το 2021 να είναι ένα έτος εθνικής γιορτής για τον Ελληνισμό, εντός και εκτός Ελλάδος, αναθέτοντας στη Γιάννα Αγγελοπούλου τη θέση της επικεφαλής της Επιτροπής που θα συγκροτηθεί για τις εκδηλώσεις.


Νέα δυναμική και νέα πρόσωπα


Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε πολλάκις στις πρόσφατες εκλογικές νίκες της Ν.Δ., καλώντας όμως τα στελέχη του κόμματός του να μη εφησυχάσουν. Όπως τόνισε, «μετά την αρχική του αμηχανία, σύντομα ο λαϊκισμός θα αντεπιτεθεί, αξιοποιώντας τα προγεφυρώματα που διατήρησε στην κοινωνία».

«Γι' αυτό και οι ιδεολογικές μας θέσεις πρέπει να αποκτήσουν νέα δυναμική. Η πολιτική δράση μας να απλωθεί. Και δύναμή μας να παραμείνει η ενότητά μας», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν θέσεις ευθύνης στο κόμμα. 


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε για νέο γραμματέα της Π.Ε τον μέχρι σήμερα Γραμματέα Προγράμματος Γιώργο Στεργίου, ενώ στη θέση του αναπληρωτή Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής έχει οριστεί ο Στέλιος Κονταδάκης. Επίσης ο Γιάννης Μπρατάκος ανέλαβε Γενικός Διευθυντής της Ν.Δ.


www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13098&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote