Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Παρέμβαση κυπριακής κυβέρνησης μετά το σάλο: Ρατσιστικές οι αναφορές του μητροπολίτη Μόρφου – Να ανα
Παρέμβαση κυπριακής κυβέρνησης μετά το σάλο: Ρατσιστικές οι αναφορές του μητροπολίτη Μόρφου – Να ανα Εκτύπωση E-mail
31.07.19

Παρέμβαση κυπριακής κυβέρνησης μετά το σάλο: Ρατσιστικές οι αναφορές του μητροπολίτη Μόρφου – Να ανακαλέσει άμεσα Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο σάλος που έχει προκληθεί με αφορμή τις προκλητικές τοποθετήσεις του Μητροπολίτη Μόρφου για τους ομοφυλόφιλους αλλά και τις εκτρώσεις. Μπορεί ο ίδιος ο Νεόφυτος να επιμένει στις απόψεις του, τονίζοντας πως αποτελούν και θέσεις της Εκκλησίας, ωστόσο αποστάσεις πήρε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

 

Το θέμα όμως έχει πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις στην Κύπρο, που έφτασε σε σημείο να παρέμβει μέχρι και ο… Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Συγκεκριμένα, σε γραπτή του ανακοίνωση σημειώνει πως «παρά το ότι η Κυβέρνηση δεν αναμειγνύεται σε ζητήματα της Εκκλησίας, δεν μπορεί να μείνουν ασχολίαστες εκφράσεις δημοσίου λόγου που συγκρούονται με αρχές ίσων δικαιωμάτων και σεβασμού της αξιοπρέπειας όλων των πολιτών και προκαλούν το κοινό αίσθημα».  Παράλληλα σημειώνει πως «είναι με πολλή προβληματισμό, αλλά και θλίψη που ακούσαμε τις πολύκροτες δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτου σχετικά με την ομοφυλοφιλία. Δυσάρεστη έκπληξη προξενεί και η απόπειρα να «ερμηνευτεί» αυτή με βάση συνήθειες και πρακτικές της ιδιωτικής ζωής των γονέων».


«Σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, η οποία πέραν των κοινωνικών ηθών της διαθέτει και νομοθεσία που προστατεύει τα δικαιώματα κάθε πολίτη και υπηρετεί τις αρχές τις ισότητας και την αξιοπρέπεια των πολιτών, ανάλογες τοποθετήσεις έρχονται σε αντίθεση με τη νομοθεσία, καθώς και τις γενικές αρχές ίσων δικαιωμάτων των πολιτών» συμπλήρωσε.

«Η συγκεκριμένη παρέμβαση έχει προφανώς προκαλέσει αναστάτωση, αφού θίγει την υπόληψη και αξιοπρέπεια ενός μεγάλου αριθμού πολιτών, ενώ επενεργεί και ως εστία αναίτιας έντασης. Εξάλλου, ήδη εγκαλείται από την Επίτροπο Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ως ρατσιστική αναφορά και για αυτό θεωρούμε ότι θα πρέπει να αναιρεθεί με τρόπο που να αποκατασταθεί και ο σεβασμός στα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια όλων των πολιτών» καταλήγει.


Νωρίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ανέφερε ότι οι δηλώσεις Μόρφου «δεν με εκφράζουν. Είναι καθαρά προσωπικές του απόψεις».


Οι τοποθετήσεις που προκάλεσαν σάλο


Μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην «αιτία» που προκαλεί την ομοφυλοφιλία. «Οι gay γεννιούνται κατά την ώρα του πρωκτικού έρωτα ενός straight ζευγαριού, και μόνο αν αρέσει στη γυναίκα. Τότε, η επιθυμία αυτή μεταφέρεται στο έμβρυο. Κι αυτό είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένο. Αυτό συμβαίνει κατά την ερωτική πράξη ή κατά την διάρκεια της κυοφορίας όταν γίνεται ερωτική πράξη των γονέων, όχι φυσιολογική αλλά πρωκτική -να το πω έτσι ξεκάθαρα. Αυτό – λέει – όταν στην γυναίκα αρέσει, δημιουργείται επιθυμία. Κι η επιθυμία μεταδίδεται στο κυοφορούμενο βρέφος»είχε πει .


Ωστόσο, δεν έμεινε μόνο εκεί, και είχε ισχυριστεί πως ένας μοναχός αντιλήφθηκε έναν ομοφυλόφιλο από τη... μυρωδιά! Μάλιστα, προς... επίρρωσιν των λεγομένων του, αφηγήθηκε μια ιστορία, σύμφωνα με την οποία οι «άγιοι άνθρωποι» μυρίζουν την «ξεχωριστή και διακριτική», όπως την αποκαλεί, μυρωδιά των ομοφυλοφίλων.

Σε άλλο απόσπασμα της ομιλίας του, ο Μόρφου αναφέρθηκε στις δολοφονίες τις οποίες διέπραξε ο Νίκος Μεταξάς, λέγοντας ότι «μια χώρα που έχει τόσες εκτρώσεις και δολοφονούμε τα παιδιά μας, είναι δυνατόν να μην γεννήσει ένα τέτοιο δολοφόνο».

 


www.newpost.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13094&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote