Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow «ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ»
«ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ» Εκτύπωση E-mail
21.02.08

Του Σάκη Σερέτη 

 Οριακά και με δεκανίκι την ψήφο του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Κ.Κουκοδήμου, η κυβέρνηση της Ν.Δ. απέρριψε πριν απο λίγες ημέρες το αίτημα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης,που ζητούσε την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της Ζίμενς.

Προφανώς η δήλωση του Πρωθυπουργού «όλα στο φώς»,ήταν μια φωτοβολίδα της στιγμής που εκτοξεύθηκε για επικοινωνιακούς λόγους και μόνο,και στην συνέχεια είχε την ίδια τύχη παρομοίων άλλων συνθημάτων που θυσιάσθηκαν «σεμνά και ταπεινά»στον βωμό της διαρκούς μάχης με την διαφθορά..

Η πορεία διερεύνησης του σκανδάλου της Ζίμενς αποδεικνύει χαλαρά,ότι για μια ακόμη φορά οι μηχανισμοί της δικαιοσύνης εμφανίζουν σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας και η αδέκαστη και ανεπηρέαστη «Θέμις»δείχνει να αλοιθωρίζει παράξενα.

Ετσι το γνωστό και χιλιοειπωμένο «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο»,έχει καταντήσει ανέκδοτο πλέον για λαϊκή κατανάλωση και ο Ελληνας πολίτης έχει πλέον εμπεδώσει,οτι η διαφάνεια και η κάθαρση έχασαν το πλοίο της γαλάζιας γραμμής και συνεπώς έμειναν έξω απο αυτό το νέο κυβερνητικό ταξείδι.

Το Σύνταγμα όμως και οι νόμοι που υπάρχουν (δυστυχώς μόνο στα χαρτιά για κάποιες περιπτώσεις),ορίζουν οτι τέτοιες σκανδαλιάρικες και δύσοσμες υποθέσεις, αναλαμβάνει η δικαιοσύνη και η βουλή των Ελλήνων να τις ξεδιαλύνει και κατά περίπτωση, συγκροτεί εξεταστική επιτροπή διερεύνησης.

Η πορεία όμως των προηγουμένων ετών, μας έχει διδάξει ότι ούτε η δικαιοσύνη, αλλά ούτε και οι αντιπρόσωποι του Εθνους κατάφεραν να δικαιώσουν τις προσδοκίες του λαού,παρουσιάζοντας θετικά αποτελέσματα απόδοσης δικαιοσύνης.

Εμφανώς εγκλωβισμένη η δικαιοσύνη στον κύκλο των πολιτικών αντιπαραθέσεων παρακολουθεί τους πρωταγωνιστές των τηλεδικαστηρίων και εμφανίζεται άτολμη και άβουλη,χωρίς να καταφέρνει ουσιαστικά να ανταποκριθεί στον θεσμικό της ρόλο.

Απο την άλλη πλευρά οι κατά καιρούς δημιουργίες των εξεταστικών επιτροπών απο την εκάστοτε πολιτική ηγεσία ,χρησιμοποιούνται μόνο για επικοινωνιακούς λόγους και μοναδικός τους στόχος, είναι η φθορά του πολιτικού τους αντιπάλου και όχι η ουσία.

Αυτό το συμπέρασμα εμφανίζεται δυστυχώς ακλόνητο και πηγάζει απο την μέχρι τώρα πορεία των διαφόρων πορισμάτων,που ενώ αφορούσαν καραμπινάτες υποθέσεις κατέληξαν στο αρχείο υπακούοντας στην λογική της συγκάλυψης και του κουκουλώματος, προφανώς γιατί δεν είχε κυκλοφορήσει ακόμα το ευρηματικό σλόγκαν «όλα στο φώς».

Πορίσματα όπως αυτό που αφορούσε την Κυπριακή τραγωδία  ή  το περίφημο  εξοπλιστικό πρόγραμμα των ΤΟΡ-Μ1,δεν κατάφεραν να δούνε το φώς της ημέρας παρά τις πομπώδεις εξαγγελίες και όλες τις υποσχέσεις των πολιτικών.

Πρός την ίδια κατεύθυνση δείχνει να ταξιδεύει και το πόρισμα Ζορμπά που αφορά την υπόθεση των ομολόγων,το οποίο αφού απασχόλησε για αρκετό χρονικό διάστημα την κοινή γνώμη και δημιούργησε πλήθος αναπάντητων ερωτηματικών,ετοιμάζεται να περάσει το κατώφλι της αρχειακής λησμονιάς υποθηκεύοντας το κύρος της δικαιοσύνης.

Υποκλοπές που αφορούσαν τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και περίεργες απαγωγές Πακιστανών, στολίζουν με δικαστική βούλα  τα τεράστια ράφια των αρχείων του κράτους, αποδεικνύοντας πως ο κυρίαρχος λαός δεν έχει δικαίωμα στην πραγματική αλήθεια και πως πρέπει να επαναπαύεται στους καναπέδες του ωχαδερφισμού, που μας πλασσάρουν οι πολύφερνοι ειδήμονες της παραπληροφόρησης.

Τελικά όπως λέει ο λαός μας «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει» και η συγκάληψη με  το κουκούλωμα, αποτελούν το υπνωτικό χάπι που μας μοιράζουν απλόχερα και με το αζημίωτο οι πολιτικοί  μας, χωρίς ενδοιασμούς και αναστολές και φυσικά έχοντας και τις ευλογίες της εκάστοτε Αξιωματικής αντιπολίτευσης με την οποία εναλλάσονται στην εξουσία .

Η δικαιοσύνη όμως τι κάνει;

Πότε θα επιληφθεί και θα εφαρμόσει το δίκαιο διαλύοντας την ανίερη συμφωνία των επίορκων πατερούληδων του Εθνους;

Ο δρόμος που οδηγεί όλες τις δύσοσμες υποθέσεις στο αρχείο και όχι στο φώς, κοντεύει να μεταβληθεί σε λεωφόρο της ατιμωρρησίας και το υπερβολικό κόστος συντήρησης του, το πληρώνει ο «κυρίαρχος λαός» και μόνον αυτός.

Ως πότε όμως;   

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1304&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 21.02.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote