Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Κόντρα Γεροβασίλη – Χρυσοχοΐδη στην τελετή παράδοσης – παραλαβής
Κόντρα Γεροβασίλη – Χρυσοχοΐδη στην τελετή παράδοσης – παραλαβής Εκτύπωση E-mail
10.07.19

Σε «πολεμικό» κλίμα διεξήχθη η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η απερχόμενη υπουργός Όλγα Γεροβασίλη άφησε αιχμές για την μεταναστευτική πολιτική που θέλει να ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αναφέρει στους νεκρούς από την πυρκαγιά στο Μάτι.

 

Ψυχρό κλίμα επικράτησε στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η απερχόμενη υπουργός, Όλγα Γεροβασίλη στην τοποθέτησή της έκανε μια γενική αναφορά στην περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στην συνέχεις επέκρινε την ενέργεια της νέας κυβέρνησης να μεταφέρει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Πιο συγκεκριμένα η Όλγα Γεροβασίλη, επιτέθηκε στην νέα κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι η κίνηση αυτή μάλλον είναι χαρακτηριστική για τον τρόπο με τον οποίο θέλει να κυβερνήσει η Ν.Δ., αντιμετωπίζοντας το ζήτημα της μετανάστευσης ως ζήτημα εγκληματικότητας και όχι ανθρωπιστικής κρίσης. Όπως χαρακτηριστικά είπε,  «δίνει ένα σήμα ότι η διαχείριση του μεταναστευτικού είναι θέμα τάξης και παραβατικότητας και όχι ένα πολυσύνθετο πρόβλημα, ένα θέμα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης που απαιτεί ξεχωριστή πολιτική προσέγγιση όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο δημοκρατικό κράτος».


Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης «απάντησε στην επίθεση της Ο. Γεροβασίλη, αναφέροντας την τραγωδία στο Μάτι. «Ποτέ ξανά Μάτι», δήλωσε συγκεκριμένα ενώ πρόσθεσε ότι θα πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση και οργάνωση για να αντιμετωπιστεί κάθε κρίση. Επιπλέον αναφερόμενος στο ζήτημα της μετανάστευσης, ο νέος υπουργός δήλωσε, ότι η δράση γύρω από τα ζητήματα της εγκληματικότητας, της διαχείρισης των κρίσεων και της πολιτικής προστασίας καθώς και της φύλαξης των συνόρων της χώρας, «υπάγεται στο συμβούλιο Υπουργών και Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης».


Τέλος ο νέος υπουργός σημείωσε ότι η «ασφάλεια ταυτίζεται με την Δημοκρατία» και ότι η ασφάλεια είναι το μέγιστο αγαθό προς τον πολίτη που «οφείλουμε να προστατεύσουμε». Τόνισε ότι «χωρίς την ασφάλεια κυριαρχεί ο φόβος που είναι η χαρά του ακροδεξιού, που είναι η χαρά του ρατσιστή που είναι η χαρά κάθε ενός που μισεί τη κοινωνία και μισεί τους ανθρώπους».


www.thepressproject.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13039&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote