Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Αλέξης Κούγιας: βαριά αλλεργικός στην ισότητα Εκτύπωση E-mail
09.07.19

Αλέξης Κούγιας: βαριά αλλεργικός στην ισότητα Απόψεις που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα ναζιστικά παραληρήματα της Χρυσής Αυγής εξέφρασε ενώπιον του Νίκου Χατζηνικολάου ο Αλέξης Κούγιας, κατακρίνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ για την απεύθυνσή του στις ευάλωτες και καταπιεσμένες κοινωνικές ομάδες.

Ενα προσωπικό δράμα του άφησε να διαφανεί χτες στην εκλογική εκπομπή του ΑΝΤ1, όπου ήταν καλεσμένος για να σχολιάσει τα αποτελέσματα των εκλογών, ο γνωστός μεγαλοδικηγόρος και δημοσιολόγος των τηλεοπτικών πάνελ Αλέξης Κούγιας.

Καλεσμένος στην εκλογική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1, ο κ. Κούγιας καταλόγισε ούτε λίγο ούτε πολύ στον ΣΥΡΙΖΑ ότι απευθύνεται σε κοινωνικές ομάδες όπως Ρομά, γκέι και λεσβίες, φυλακισμένους και διαφορετικούς, οι οποίες και τον ψηφίζουν.


Φαίνεται πως τον ενοχλεί βαθιά το δημοκρατικό πολίτευμα και η ισότητα της ψήφου ακόμα και ανθρώπων που δεν έχουν μια καταξιωμένη επαγγελματική και κοινωνική διαδρομή, που δεν είναι δηλαδή λευκοί στρέιτ άνδρες των ανώτερων τάξεων, όπως θέλει να παρουσιάζεται ο ίδιος.

Αποκάλυψε έτσι άθελά του το παράπονό του για μια γενικότερη αδικία που υφίσταται στη ζωή του, να ζει δηλαδή σε δημοκρατία, ενώ ο ίδιος εμφορείται από άλλες ιδέες, όχι απλώς μη δημοκρατικές, αλλά «απολύτως φασιστικές», όπως τις χαρακτήρισε εύστοχα ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος βγήκε από τα ρούχα του.


Ολα ξεκίνησαν όταν ο κύριος Κούγιας ισχυρίστηκε ότι είναι μειωμένες οι προσδοκίες επανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, εξαιτίας της σύνθεσης των ψηφοφόρων του.

«Αν τελικά είναι οι Ρομά, αυτοί με τις ιδιαιτερότητες [οι ΛΟΑΤΚΙ, όπως παραδέχτηκε, χωρίς να τους κατονομάσει], οι ταλαιπωρημένοι των φυλακών, αν είναι τελικά οι λαθρομετανάστες, που πήρανε διαβατήρια, περιορίζεται απόλυτα πια η προσδοκία. Γιατί αν πάρεις το υγιές κομμάτι του ελληνικού λαού, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες…».

Αμεση ήταν η αντίδραση των παρευρισκόμενων. «Οι άλλοι είναι ανθυγιεινοί, κύριε Κούγια;» ρώτησε κάποιος.


«Οχι, είναι μειωμένης ανεξαρτησίας όσον αφορά την ψήφο. Διαφορετικά ψηφίζει ο ελεύθερος επαγγελματίας, τον οποίο έλιωσε η κυβέρνηση», επέμεινε ο δικηγόρος.

«Για ζωές ανάξιες μιλούσαν άλλοι. Ακούγονται παράδοξα αυτά», σχολίασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Το δικαίωμα της ψήφου των φυλακισμένων υπενθύμισε η Εύη Χριστοφιλοπούλου και επισήμανε ότι μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να αποφασίσει τη στέρηση των εκλογικών δικαιωμάτων κάποιου.


Δυστυχώς, ο Νίκος Παππάς το μόνο που βρήκε να πει ήταν ότι «οι Ρομά ήταν απολύτως ενσωματωμένοι στο πάλαι ποτέ κραταιό πολιτικό σύστημα», παλιοί ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. δηλαδή, λες κι αυτό ήταν το επίδικο και όχι οι ρατσιστικές, ακραία αντιδημοκρατικές και επικίνδυνες απόψεις που ακούστηκαν.

Ο μεγαλοδικηγόρος επέμεινε: «Αυτή είναι η γνώμη μου, αυτό πιστεύω όλη μου τη ζωή. Αν η αισθητική της Αριστεράς είναι οι Ρομά, οι ιδιαιτερότητες, οι ταλαιπωρημένοι των φυλακών, δεν μπορεί να υπερηφανεύεται. Δεν είναι το ίδιο πράγμα να έχεις ψηφοφόρο σου τον ανεξάρτητο ο οποίος δεν είναι ο άνθρωπος που περιμένει να πάρει το επίδομα ή γενικότερα που έχει ιδιαιτερότητες, είναι διαφορετικός. Η ψήφος του κυρίου Κατρούγκαλου είναι ίδια με τον πρόεδρο των Ρομά, με τον κύριο Χαλιλόπουλο, που την άλλη μέρα θα συλληφθεί με πέντε κιλά χασίσι;» είπε, φτάνοντας στα άκρα τη ρατσιστική ρητορική του.


Αμεση ήταν η αντίδραση του Νίκου Χατζηνικολάου: «Είναι ό,τι πιο φασιστικό έχω ακούσει τελευταία. Δεν έχω ακούσει τέτοια επιχειρήματα ούτε από χρυσαυγίτες της κακιάς ώρας. Μ’ αυτά που λέτε θα σας λατρέψουν οι χρυσαυγίτες», παρατήρησε σε έντονο ύφος.

Απτόητος ο δικηγόρος, κατηγόρησε τον δημοσιογράφο για… υποκρισία, για να εισπράξει πληρωμένη απάντηση: «Καμία υποκρισία· είναι βαθιά δημοκρατική αντίληψη. Εχω μεγαλώσει δίπλα σε τέτοιους ανθρώπους, μεγάλωσα στην Αλεξανδρούπολη, όπου υπήρχαν Ρομά και μουσουλμάνοι, μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, σε μια πολύ φτωχή γειτονιά, και έμαθα να εκτιμώ όλους τους ανθρώπους το ίδιο και όχι με βάση το χρώμα του δέρματος ή τη σεξουαλική συμπεριφορά. Είναι θλιβερά αυτά που λέτε. Λυπάμαι πάρα πολύ που τα λέει αυτά ένας δικηγόρος διαπρεπής», απάντησε ο κύριος Χατζηνικολάου.


Ωστόσο, συνέχισε να φιλοξενεί τον δικηγόρο στην εκπομπή, δίνοντάς του το βήμα να σχολιάσει τα αποτελέσματα των εκλογών, την κορυφαία διαδικασία της δημοκρατίας, ακόμα και ύστερα από όσα αντιδημοκρατικά ξεστόμισε.

Τι βρήκε να απαντήσει στην επισήμανση του δημοσιογράφου ο κύριος Κούγιας; «Θα χαρούν με την άποψή σας και οι Ρομά και οι άνθρωποι με τις ιδιαιτερότητες. Και να κάνουν λοιπόν υιοθεσίες και όλα αυτά, να είμαστε μια χαρά», είπε, επιμένοντας στον ρατσιστικό του λόγο μέχρι τέλους.


www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13035&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote