Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Αντίο με ξεκάθαρο μήνυμα από την Ξένη Δημητρίου Εκτύπωση E-mail
02.07.19

Αντίο με ξεκάθαρο μήνυμα από την Ξένη Δημητρίου Πόση ντροπή για τη δημοκρατία και τους θεσμούς κρύβει η επιστολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ταυτόχρονα με τη λήξη της θητείας της και ποιοι άραγε την αντιλαμβάνονται;

Η Ξένη Δημητρίου φεύγει με απόλυτη συνείδηση του ποιοι και πώς καταστρατήγησαν κάθε έννοια σεβασμού στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης προσφεύγοντας ακόμα και σε προσωπικά χτυπήματα σε μια ανώτατη εισαγγελική λειτουργό που δεν είχε δώσει στο παρελθόν ποτέ καμία απολύτως αφορμή αμφισβήτησης της ακεραιότητας και της εντιμότητάς της. Αντίθετα μάλιστα, σε ότι δεν αφορούσε τους ανήλικους, για τους οποίους εργάστηκε σκληρά και με επιείκεια από τη θέση της εισαγγελέως ανηλίκων, ήταν μάλλον μια πολύ αυστηρή εισαγγελέας. 

 

Η επιλογή της όμως από τη σημερινή κυβέρνηση στη θέση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου αυτομάτως την έβαλε στο στόμα του λύκου. Κάθε της κίνηση, κάθε της παρέμβαση με στόχο τη θωράκιση της ανεξαρτησίας του θεσμού, αλλά και τη διασφάλιση του τέλους της ατιμωρησίας εκείνων που δεν άγγιζε επί δεκαετίες ολόκληρες το χέρι της Θέμιδος, ερμηνευόταν συστηματικά ως «παρακινούμενη» από τα σκοτεινά κέντρα του Μαξίμου.

 

Κάθε προσπάθεια της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και των εξίσου στοχοποιημένων συναδέλφων της, μιας διεξοδικής δικαστικής έρευνας και ανάσυρσης από τα συρτάρια υποθέσεων που οδήγησαν στη διαφθορά, στη ρεμούλα και εντέλει στη χρεοκοπία, βαφτιζόταν από τα μεγάλα εκδοτικά και πολιτικά συμφέροντα ως «διατεταγμένη».

 

Επί τέσσερα χρόνια τώρα, με τον πλέον κυνικό και συστηματοποιημένο τρόπο, τα επιχειρηματικά κέντρα και τα φερέφωνά τους κακοποιούσαν την ενημέρωση και γέμιζαν τους πολίτες με αμφιβολίες για την ακεραιότητα των εισαγγελέων διαφθοράς, της οικονομικής εισαγγελέως, των εισαγγελέων που ασχολήθηκαν με μεγάλες ποινικές υποθέσεις και κυρίως της Ξένης Δημητρίου.

 

Στο στόχαστρο ακόμα και η ΓΕΔΔ που στοχοποιήθηκε εξίσου με άθλια προσωπικά υπονοούμενα παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν πολύ καλά όλοι αυτοί ότι οι δημόσιοι επιθεωρητές που διερευνούν τις ευθύνες των υπηρεσιακών παραγόντων και εκδίδουν πορίσματα, είναι πρόσωπα που υπηρετούσαν τον θεσμό πολύ πριν η σημερινή κυβέρνηση αναδειχτεί στην εξουσία και επιτελούν ακόμα κάτω από καθεστώς απειλών το έργο τους. 

 

Η προπαγάνδα για τις δήθεν παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη δικαιοσύνη, αντί να ακούγονται σαν ένα κακόγουστο ανέκδοτο βομβάρδισε κυριολεκτικά τα μυαλά των πολιτών αντιστρέφοντας την πραγματικότητα και εμφανίζοντας όσους βυσσοδόμησαν στο δημόσιο ταμείο ή κερδοφόρησαν με παράνομες πρακτικές ως «θύματα σκευωριών». Κάθε προσπάθεια να φτάσει επιτέλους μια δυσώδης περίπτωση σκανδάλου στο τέλος προκαλούσε φωνές και καταγγελίες για ποδηγετούμενη δικαιοσύνη.

Μια απλή δήλωση κυβερνητικού παράγοντα προκαλούσε αμέσως αντιδράσεις ακόμα και από εισαγγελικές ενώσεις που επί δεκαετίες συνοδοιπορούσαν με τις εκάστοτε κυβερνήσεις χωρίς διαμαρτυρίες μέσα από συγκοινωνουντα δοχεία που συχνά είχαν συγκεκριμένα ονοματεπώνυμα. Κι αυτό φαινόταν την εποχή που τα μεγάλα ΜΜΕ ήταν ακόμα χωρισμένα στα δύο -σε μπλε και πράσινα- και έβγαζε ο ένας τα άπλυτα του άλλου στη φόρα.

 

Η Ξένη Δημητρίου έγινε ο εύκολος στόχος των συνασπισμένων ΜΜΕ και των συμφερόντων που φρόντιζαν να παραμένουν τα πάντα στο σκοτάδι και να την πληρώνουν τα μικρά ψάρια και οι «γιάννηδες αγιάννηδες».

Οι ντόπιοι συκοφάντες της ηγεσίας της δικαιοσύνης δεν ντράπηκαν ούτε και τη διεθνή γελοιοποίηση, όταν βοούσαν οι άλλες χώρες για το πώς ειδικά στην Ελλάδα τα μεγάλα σκάνδαλα είναι φαντάσματα και οι ένοχοι παραμένουν άφαντοι ή άθικτοι στο πλευρό της εξουσίας. Δεν ντράπηκαν να συκοφαντούν μια ακέραιη εισαγγελέα ούτε όταν η ίδια πήγαινε στην Ευρώπη και έκανε γνωστές τις προσπάθειες της ελληνικής δικαιοσύνης σε μια πιο γρήγορη απόδοση και σε μια καλύτερη εκπροσώπησή της στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Τίποτα από όλα αυτά δεν έγιναν γνωστά στους πολίτες, όλα τα σάρωναν εδώ και τέσσερα χρόνια τα πρωτοσέλιδα των «σκευωριών» και οι αγανακτισμένες καθαρά πολιτικές ανακοινώσεις  συνδικαλιστικών ηγεσιών.

 

Έφτασαν οι συκοφαντίες κατά της Ξένης Δημητρίου σε τέτοιο σημείο που έθιξαν ακόμα και συγγενικά της πρόσωπα. Από ποιους; Μα από όλους εκείνους των οποίων τα ονόματα  φιγουράρουν φαρδιά πλατιά μέσα σε βαριές δικογραφίες, όλους εκείνους που θησαύρισαν ακόμα και μέσα στην κρίση, που εξακολουθούν να χρωστούν εκατομμύρια στο δημόσιο αλλά και εκείνους που σχετίζονται με τα σκοτεινά κυκλώματα και την παρανομία . 

 

Σήμερα οι λυσσαλέες προσπάθειες να μην επιτελέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον θεσμικό του ρόλο περίτρανα αποδεικνύουν το πόσο βαθύ και πλήρες θάψιμο των παρανομιών ονειρεύονται κάποιοι. Το αν θα δεχτεί συνολικά η δικαιοσύνη να παίξει αυτό τον ρόλο θα φανεί στο μέλλον. 

 

Το ότι όμως αποχωρεί σήμερα ένα τόσο φωτεινό παράδειγμα λειτουργού της δικαιοσύνης από τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με τόση απογοήτευση, μετά τις ανοίκειες επιθέσεις σε βάρος της, ίσως προκαλέσει έστω και καθυστερημένα μια εκ των υστέρων σκέψη στους συναδέλφους της που θα κληθούν να αποδείξουν όπως η ίδια ότι δεν μπορεί να χειραγωγείται συνεχώς αυτός ο θεσμός.


www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13018&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote