Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Για πόσο καιρό θα συνεχιστούν οι μυστικές διαπραγματεύεις στο Hellenic Congress of America;
Για πόσο καιρό θα συνεχιστούν οι μυστικές διαπραγματεύεις στο Hellenic Congress of America; Εκτύπωση E-mail
01.07.19

Νέα Υόρκη /Του Σάκη Σερέτη


 
Πέρασαν 3 1/2 χρόνια από τον Φεβρουάριο του 2016 , όταν πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο του Κουήνς εδώ στην Νέα Υόρκη ,η πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση περίπου 50 ομογενών , οι οποίοι αφού κατέθεσαν τις απόψεις τους, σχετικά με την ανυπαρξία αντιπροσώπευσης των Ελληνοαμερικανών σε Παναμερικανικό επίπεδο , στην συνέχεια έδωσαν “ψήφο εμπιστοσύνης” για την δημιουργία νέου φορέα με το βαρύγδουπο όνομα Hellenic Congress of America..

 

Ένα χρόνο μετά , τον Φεβρουάριο 2017 , η προσωρινή διοικούσα επιτροπή απαρτιζόμενη απο τους κκ. Νίκο Αποστολόπουλο(πρόεδρος), Δημήτρη Φίλιο (γραμματέα)και Δρ. Γεώργιο Μελικόκη (ταμία), παρουσίασε στο γραφείο τύπου και επικοινωνίας της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη,την ιδρυτική διακήρυξη καθώς επίσης και τους στόχους του νεοσύστατου φορέα σχετικά με την Ελληνόγλωσση παιδεία .


Απο τότε μέχρι και σήμερα πέρασε ενα μεγάλο διάστημα μυστικών επαφών, αλλά και άγονων, όπως αποδείχθηκαν διαπραγματεύσεων με τον φερόμενο “ιδιοκτήτη” της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Πέτρο Γαλάτουλα, προκειμένου να ενταχθεί η “κραταιά” στο δυναμικό του νέου φορέα , και όλοι μαζί ,να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προυποθέσεις για μια καλύτερη εκπροσώπηση του απόδημου Ελληνισμού στα Αμερικανικά κέντρα αποφάσεων .Την βασική επιδίωξη του Hellenic Congress,να ενώσει δημιουργικά και προοδευτικά την Ομογένεια της Αμερικής,και παράλληλα, μέσω ενός ανοικτού σε όλους εκλογικού συστήματος , το οποίο θα επιτρέπει την ευρεία συμμετοχή ακόμα και σε άτομα που δεν ανήκουν σε κανένα ομογενειακό φορέα, δεν φάνηκε να ενστερνίστηκε ο κ. Γαλάτουλας και οι γνωστοί παρατρεχάμενοι ισόβιοι προεδροπαράγοντες που τον ακολουθούν , με αποτέλεσμα να επέλθει η ρήξη και το ναυάγιο των συνομιλιών .


Για όσους ασχολούνται με τα ομογενειακά , είναι γνωστό πλέον, ότι η πλειοψηφία των “εκλεγμένων” διοικούντων την Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, προέρχεται απο συλλόγους σφραγίδες οι οποίοι στην καλύτερη περίπτωση έχουν καμιά δεκαριά μέλη και μηδενική παρουσία στα ομογενειακά δρώμενα , συμπεριλαμβανομένης και της εθνικής μας παρέλασης.


Ζητούμενο τους δε , ήταν να αποκτήσουν δικαίωμα αυξημένης συμμετοχής αντιπροσώπων στις εκλογικές διαδικασίες , με αποτέλεσμα να αλώσουν τον νεοσύστατο φορέα και να κατακτήσουν ηγετικές θέσεις κατά τα πρότυπα της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, όπου μια δράκα υπερφίαλων παραγόντων , καμώνονται ότι επιτελούν εθνικό έργο και προάγουν τον Ελληνικό πολιτισμό και την γλώσσα μας .


Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε εδώ στην Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στην έδρα του συλλόγου Αρκάδων “γέρος του Μωριά” μια ακόμη μυστική συνάντηση , στην διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα οργανωτικού χαρακτήρα και προσέλκυσης νέων μελών .


Ωστόσο , κάποιος θα πρέπει να ενημερώσει τους υπεύθυνους των δημοσίων σχέσεων του υπο σύσταση ακόμα Hellenic Congress of America , ότι οι μυστικές συναντήσεις πίσω απο κλειστές πόρτες και με ερμητικά κλειστή την κάνουλα της ενημέρωσης , δεν συνάδουν με την ιδρυτική διακήρυξη του οργανισμού , καθώς επίσης και με την Αμερικανική νομοθεσία που διέπει τους οργανισμούς κοινής ωφελείας .

Εκτός εάν ο εν λόγω οργανισμός δεν έχει αποκτήσει ακόμα νομική υπόσταση οργανισμού κοινής ωφελείας και για αυτό οι διοικούντες, κρατούν τις όποιες δραστηριότητες τους μυστικές και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, οπότε η εκπροσώπηση του απόδημου Ελληνισμού αποτελεί άλλο ένα όνειρο θερινής νυκτός …

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13013&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 10.07.19 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων