Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι πολιτειακές εξετάσεις Νεοελληνικής γλώσσας στην Αμερική Εκτύπωση E-mail
29.06.19

Ολοκληρώθηκαν

με επιτυχία οι

πολιτειακές

εξετάσεις

Νεοελληνικής

γλώσσας

στην Αμερική

 

 

 

 

Νέα Υορκη -Του Σάκη Σερέτη



Η καθολική εμφάνιση και συμμετοχή των 455 μαθητών στις πολιτειακές εξετάσεις της Νεοελληνικής γλώσσας που πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 24 Ιουνίου ,εκπέμεπει αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία της Ελληνόγλωσσης παιδείας εδώ στην Αμερική , παρά την υποβάθμιση που υφίσταται τα τελευταία 14 χρόνια από τους “υπεύθυνους” της Αρχιεπισκοπής.

 

 

Περίπου 365 μαθητές και μαθήτριες έδωσαν το παρών στα εξεταστικά κέντρα των κοινοτικών σχολείων εντός της ευρύτερης περιοχής Νέας Υόρκης και 90 ακόμη στα εξεταστικά κέντρα Νέας Υερσέης, Κονέκτικατ,Βιρτζίνιας και Οχάιο.


Εδώ θα πρέπει να τονίσω ότι ο αριθμός εγγραφής των μαθητών για το συγκεκριμένο τέστ, παρουσιάζει μια ανοδική πορεία τα τελευταία δυο χρόνια , καθώς απο το 2017 μέχρι και σήμερα είχαμε 40 συμμετοχές περισσότερες, γεγονός που αποτελεί μια άτυπη επιβράβευση των εκπαιδευτικών που επιμελούνται και προωθούν την διοργάνωση αυτής της εξέτασης .


Εξίσου ενθαρυντικό στοιχείο είναι η συνεργασία του γραφείου παιδείας αμέσου Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας Νέας Υόρκης με την νεοφερμένη από την γενέτειρα, διευθύντρια του Annunciation Greek afternoon school στο Κλήβελαντ του Οχάιο Ευαγγελία Κουύκουρα, καθώς επίσης και με την διευθύντρια του Annunciation Greek afternoon school Stamford Connecticut κ. Βενετσάνου , οι οποίες έχοντας τα ίδια οράματα και στόχους με την κ. κ. Αθηνά Φιλίππου -Κατέχη , καταβάλλουν σοβαρές προσπάθειες υπέρ της Ελληνόγλωσσης παιδείας εδώ στην Αμερική .


Συγκεκριμένα στο εξεταστικό κέντρο της Κοινότητας Αγίου Δημητρίου Αστόριας το οποίο φιλοξένησε και τον μεγαλύτερο αριθμό μαθητών , εδωσαν το παρών 100 παιδιά απο διάφορα σχολεία της περιοχής , ενώ στην ομάδα επίβλεψης και συντονισμού συμμετείχε η πολυβραβευμένη εκπαιδευτικός της Ομογένειας κ. Ρίτα Συντήλα η οποία έχει αφιερώσει την ζωή της στην Ελληνική εκπαίδευση.


Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένεται να δημοσιοποιηθούν σε λίγες ημέρες , ενώ όποιος απο τους διαγωνισθέντες συγκεντρώσει ποσοστό 98% και επάνω δικαιούται να παραλάβει το βραβείο Αριστείας Τριών Ιεραρχών απο τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στην ειδική τελετή που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον καθεδρικό ναό την ημέρα εορτασμού των τριών Ιεραρχών .

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13010&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 02.07.19 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote