Σύνδεση


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Στον αέρα η εκλογή προέδρου επιτροπής παρέλασης για την παρέλαση 2020 Εκτύπωση E-mail
11.06.19

 

Στον αέρα

η εκλογή

προέδρου

επιτροπής

παρέλασης

για την

παρέλαση 2020

 

 

Νέα Υόρκη /του Σάκη ΣερέτηΚοκορομαχίες , λεονταρισμοί και προσωπικές ίντριγκες μεταξύ του προέδρου Κλεάνθη Μειμάρογλου και του αντιπροέδρου Πέτρου Γαλάτουλα , τείνουν να εκθέσουν ανεπανόρθωτα την Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης σχετικά με την επιλογή προέδρου επιτροπής παρέλασης για το 2020, ενώ η εικόνα διάλυσης που παρουσίασε η Ομοσπονδία κατά την πρόσφατη διεξαγωγή γενικής συνέλευσης την 6η Ιουνίου , αποκαλύπτει το τοξικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί και την διάσπαση του διοικητικού συμβουλίου σε δυο ομάδες .

 

Ο αντιπρόεδρος Πέτρος Γαλάτουλας και η διορισμένη από τον ίδιο ομάδα που τον στηρίζει εντός του διοικητικού συμβουλίου ,αρνείτε να αποδεχθεί την πρόταση του προέδρου Κλεάνθη Μειμάρογλου σχετικά με τον διορισμό νέου προέδρου επιτροπής παρέλασης για το 2020(Λου Κάτσος)την οποία χαρακτηρίζει αντικαταστατική και μειοψηφική, καθόσον η απόφαση που ελήφθη στο πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο ,παρά το γεγονός ότι η διαδικασία ξεκίνησε με 14 μέλη παρόντα δεν κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερους απο 7 ψήφους.

Ο αριθμός αυτός οφείλεται αποκλειστικά στα «υπάκουα» και άβουλα στρατιωτάκια της ομάδας Γαλάτουλα τα οποία δεν είχαν το σθένος να ψηφίσουν ανάλογα με τις προτιμησεις τους και προτίμησαν να αποχωρήσουν
μεθοδευμένα επιδιώκοντας την ακύρωση της ψηφοφορίας.

Σημειωτέον ότι μετά τις πρόσφατες εκλογές , η ομάδα Γαλάτουλα έχει εμπλουτιστεί με νέα πρόσωπα -“αλεξιπτωτιστές”που αποτελούν την αφρόκρεμα του περιβόητου επικοινωνιακού λίφτιγκ,και για τέτοιου είδους ελιγμούς που ολοκληρώνονται με αποχώρηση απο την συνεδρίαση θα πρέπει να ενημερωθούν οι σύλλογοι τους ,εφόσον βέβαια δεν εμπίπτουν στην γνωστή κατηγορία των συλλόγων -σφραγίδων .


Δυστυχώς για την Ομοσπονδία , κάπως έτσι αντιλαμβάνεται την προσέλκυση νέων στελεχών ο κ.Γαλάτουλας , ο οποίος επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά την ιδιοκτησιακή αντίληψη που έχει για τον οργανισμό, δεν επιτρέπει σε κανένα νέο πρόσωπο να αναλάβει υπεύθυνη θέση , εφόσον δεν είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του και φυσικά δεν προέρχεται από το θερμοκήπιο των “υπάκουων” μελών , οι οποίοι σε ρόλο χρήσιμου ηλίθιου, ψηφίζουν αβασάνιστα ότι τους πασσάρει ο εκλογομάγειρας -μέντορας τους Πέτρος Γαλάτουλας.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι, ότι η ομάδα Γαλάτουλα η οποία εχει παραβιάσει το καταστατικό άπειρες φορές και το ερμηνεύει κατά το δοκούν , εμφανίζεται τώρα σαν τιμητής των πάντων και επικαλείτε την νομιμότητα, προκειμένου να υπερισχύσει η δική τους άποψη και να παραμείνει πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της παρέλασης , “ο συνήθης ύποπτος” Πέτρος Γαλάτουλας.

Μια αναδρομή όμως του πρόσφατου παρελθόντος σχετικά με τα “κατορθώματα” του κ.Γαλάτουλα, αποκαλύπτει μια σειρά οικονομικών και διοικητικών ατασθαλιών (φωτοτυπικό μηχάνημα , θιασαρχικές ανησυχίες και παράνομες επιδοτήσεις συγκεκριμένου θίασου απο την Ελλάδα, συναυλίες και πολλές χαριστικές ενοικιάσεις -παραχωρήσεις των αιθουσών της Ομοσπονδίας στους εκλεκτούς του , αυθαίρετη τοποθέτηση ιστών σημαιών , και κατ΄επανάληψη παράνομη -λόγω έλλειψης των απαραίτητων πιστοποιητικών της πολιτείας Νέας Υόρκης- χρήση των κτηριακών εγκαταστάσεων της Ομοσπονδίας , για τα οποία θα έπρεπε ήδη να έχει παραπεμφθεί στην πειθαρχική επιτροπή του οργανισμού , προκειμένου να λογοδοτήσει .

Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσω και την εκκρεμούσα μήνυση που εχει υποβληθεί εναντίον της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων απο τον κ.Χρήστο Μαστροκυριάκο , ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο κ. Γαλάτουλας χρησιμοποιούσε τα γραφεία της Ομοσπονδίας για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και απο εκεί τον έπεισε να συμμετάσχει σε μια εταιρία ναυτιλιακού ενδιαφέροντος καταθέτωντας ένα πολύ σοβαρό ποσόν.

Για τους ίδιους λόγους ο ενάγων έχει καταθέσει μήνυση και σε προσωπικό επίπεδο , της οποίας η έκβαση αναμένεται οσονούπω .

Επιστρέφοντας όμως στα σημερινά θέλω να εστιάσω στο σήριαλ εκλογής νέου πρόεδρου επιτροπής παρέλασης, καθώς επίσης και στον αναμενόμενο (επι 60 ημέρες μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης) οικονομικό απολογισμό της φετεινής παρέλασης, τα οποία φαίνεται πώς θα έχουν καυτή συνέχεια, ενώ οι πρώην αυτοκόλητοι και συνεταίροι (Γαλάτουλας -Μειμάρογλου) διεκδικητές του αυγού της εξουσίας , μας επιφυλάσουν νέο προεκλογικό καμίνι ,με ασκήσεις εξουσίας και καλοκαιρινές διακοπές με ομπρέλα ,την προώρη κάλπη εκτός απροόπτου.

Τα σενάρια που κυκλοφορούν είναι πολλά, με πρώτο , την φημολογούμενη πρόταση μομφής από την ομάδα Γαλάτουλα εναντίον του προέδρου Κλεάνθη Μειμάρογλου , ή , την εσκεμμένη απουσία της πλειοψηφίας των μελών του διοικητικού συμβουλίου απο τις συνεδριάσεις του, η οποία θα προκαλέσει μοιραία αλυσιδωτές αντιδράσεις με αποτέλεσμα την αποπομπή του προέδρου και πρόωρη προσφυγή στην κάλπη .

Οι πληροφορίες θέλουν και μια ομάδα πρώην ηγετικών στελεχών της Ομοσπονδίας , να προσπαθούν να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ Γαλάτουλα -Μειμάρογλου , ωστόσο μέχρι στιγμής οι προσπάθειες δεν έχουν φέρει κάποιο αποτέλεσμα .

Απο την άλλη πλευρά , ο εκλεγμένος πρόεδρος Κλεάνθης Μειμάρογλου ( μέχρι πρότινος συνοδοιπόρος του Πέτρου Γαλάτουλα),ετοιμάζεται να ζητήσει εγγράφως από τους κκ. Πέτρο Γαλάτουλα (αντιπρόεδρο και πρόεδρο της επιτροπής παρέλασης )και Αθανάσιο Αρώνη (ταμίας) τον οικονομικό απολογισμό της φετεινής παρέλασης , καθόσον έχει εκπνεύσει η ημερομηνία δημοσιοποίησης όπως ορίζει το καταστατικό της Ομοσπονδίας .

Παράλληλα υπάρχουν πληροφορίες ,ότι γραμματέας Δ.Πυλαρινός ,αρνείτε να παραδώσει τα βιβλία πρακτικών τα οποία κατέχει , ενώ ο πρόεδρος καθώς επίσης και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έχουν κάθε δικαίωμα να τα βλέπουν και φυσικά να πιστοποιούν με την υπογραφή τους την εγκυρότητα τους .

Ωστόσο η παρατεταμένη έλλειψη διαφάνειας των οικονομικών της Ομοσπονδίας, επανέρχεται για πολλοστή φορά στην επιφάνεια , καθώς πληθαίνουν οι ερωτήσεις , πως διατίθενται τα οικονομικά πλεονάσματα που μας ανακοινώνουν με ύφος χιλίων καρδιναλίων κάθε χρόνο, μετά την ολοκλήρωση της εθνικής μας παρέλασης.

Ιδιαίτερα την τελευταία οκταετία των διοικήσεων Τσεκερίδη -Γαλάτουλα το πλεόνασμα -σύμφωνα πάντα με τις ανακοινώσεις τους, άγγιζε το ποσόν των 100.000 δολαρίων κάθε χρόνο, αλλά απο τις οικονομικές αναφορές που παρουσιάζουν κατά καιρούς δεν προκύπτει κάτι τέτοιο, με αποτέλεμα να αυξάνονται τα κελεύσματα ενδελεχούς έρευνας απο ουδέτερο ορκωτό λογιστή , ο οποίος θα πρέπει να εξετάσει σε ορίζοντα δεκαετίας τα οικονομικά του οργανισμού , προκειμένου να ενημερωθεί η κοινή γνώμη.

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ...

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12972&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 20.06.19 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote