Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ακάθεκτος ο Ομπάμα
Ακάθεκτος ο Ομπάμα Εκτύπωση E-mail
20.02.08
 Την δέκατη συνεχόμενη νίκη του σε ισάριθμες Πολιτείες εξασφάλισε ο γερουσιαστής του Ιλινόι, Μπάρακ Ομπάμα επικρατώντας της Χίλαρι Κλίντον στη γενέτειρα του Χαβάη.

Ο Ομπάμα κέρδισε το caucus (κομματική συνέλευση) του Δημοκρατικού Κόμματος της Πολιτείας αυτής, χρεώνοντας με μια ακόμη ήττα την αντίπαλό του στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον. Η Χαβάη εκπροσωπείται από 20 εκλέκτορες. Σήμερα εξάλλου ο Ομπάμα κέρδισε και στην Πολιτεία του Ουϊσκόνσιν με 58% έναντι 41%, εξασφαλίζοντας άλλους 74 εκλέκτορες. Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων ο Τζον ΜακΚέιν συνέχισε επίσης την νικηφόρο πορεία του αποσπώντας την πλειοψηφία σε άλλες δύο Πολιτείες."Η αλλαγή που θέλουμε βρίσκεται ακόμη μήνες και μίλια μακριά", τόνισε ο Ομπάμα σε ομιλία του στο Χιούστον, καθώς τώρα στρέφει την προσοχή του στις κρίσιμες προκριματικές αναμετρήσεις της 4ης Μαρτίου στο Τέξας και στο Οχάιο, όπου η Χίλαρι Κλίντον έχει το προβάδισμα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. "Θα απαιτηθούν πολλά περισσότερα από μεγάλες συγκεντρώσεις και εξαιρετικές ομιλίες... Πρέπει να εξασφαλίσουμε κάτι περισσότερο, γιατί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα στην Αμερική δεν είναι η έλλειψη καλών ιδεών. Το πρόβλημα είναι ότι η Ουάσινγκτον έχει γίνει ένας τόπος που οι καλές ιδέες πεθαίνουν", τόνισε ο Ομπάμα. Μετά τη Χαβάη και το Ουισκόνσιν ο γερουσιαστής του Ιλλινόι έχει εξασφαλίσει 1.343 εκλέκτορες από τους οποίους οι 168 είναι "σούπερ εκλέκτορες" και η Χίλαρι Κλίντον ακολουθεί με 1.265 εκλέκτορες από τους οποίους οι 239 είναι "σούπερ εκλέκτορες". Οι σούπερ εκλέκτορες είναι εκπρόσωποι του κόμματος, πρώην Πρόεδροι, Κυβερνήτες κι άλλοι εκλεγμένοι που παραμένουν ελεύθεροι να ψηφίσουν όποιον θέλουν στη διάρκεια του συνεδρίου το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 25 ως τις 28 Αυγούστου στο Ντένβερ. Για να κερδίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών ένας υποψήφιος χρειάζεται τουλάχιστον 2.025 από τους 4.049 εκλέκτορες (σ.σ. 796 σούπερ εκλέκτορες).

Οι σημερινές νίκες έδωσαν στον Μπάρακ Ομπάμα καθαρό προβάδισμα στην κούρσα για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος και φέρνει σε δυσχερή θέση τη Χίλαρι Κλίντον, η υποψηφιότητα της οποίας εξαρτάται πλέον πλήρως από τις προκριματικές ψηφοφορίες του επόμενου μήνα στο Οχάιο, το Τέξας και την Πενσιλβάνια.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1297&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 20.02.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote