Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Οι θεραπευτικές ιδιότητες της Μαστίχας Χίου στην Νέα Υόρκη Εκτύπωση E-mail
10.06.19

Οι θεραπευτικές

 

ιδιότητες της

 

Μαστίχας Χίου

 

στην Νέα Υόρκη

 

 

 

 

Του Σάκη Σερέτη /Νέα Υόρκη


Με ένα σύντομο αλλά εξαιρετικά περιεκτικό βίντεό το οποίο θύμισε στους παρευρισκόμενους τα παιδικά χρόνια της αθωώτητας στο νησί της χίου , ξεκίνησε το βράδυ της 6ης Ιουνίου, η παρουσίαση των θεραπευτικών ιδιοτήτων της περίφημης μαστίχας Χίου στην έδρα της Χιακής Ομοσπονδίας στην Αστόρια Νέας Υόρκης

 

 

Η επιστημονική τεκμήριωση των θετικών επιδράσεων της μαστίχας Χίου στον ανθρώπινο οργανισμό,την οποία επιμελήθηκαν καταξιωμένοι επιστήμονες μέλη του συλλόγου Ελληνο-αμερικανών ιατρών Νέας Υόρκης, αποτέλεσε πόλο έλξης για περισσότερους απο 250 αρκετούς ομογενείς.

 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Χιακής Ομοσπονδίας σε συνεργασία με τον σύλλογο Ελληνοαμερικανών ιατρών Νέας Υόρκης, το Ελληνοαμερικανικό εμπορικό επιμελητήριο, τα Ηνωμένα Χιακά Σωματεία Αμερικής και Καναδά και την Medittera S. A. / The Kohas Agency.


Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης επιμελήθηκε ο πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας Γιάννης Κοντολιός, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους φορείς που συνεργάστηκαν καθώς επίσης και για τους χορηγούς της εκδήλωσης.


Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο ομιλητής αφού απένειμε τα εύσημα στην οργανωτική επιτροπή και στην επικεφαλής Κυριακή Καλογερά, εστίασε στην μεγάλη προσέλευση του κοινού και παράλληλα κάλεσε στο βήμα τον πολιτειακό γερουσιαστή της 22ης περιφέρειας του Μπρούκλιν Αντριου Γουνάρδη ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Χίο .


Ο Ελληνοαμερικανός γερουσιαστής συνεχάρη τους διοργανωτές για την εκδήλωση και στην συνέχεια απένειμε τιμητικές πλακέτες στην διοργανώτρια Χιακή Ομοσπονδία και στην συν-διοργανώτρια ένωση μαστιχοπαραγωγών Χίου .


Η κ. Κυριακή Καλογερά εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και συγκεκριμένα τους Νίκο Πουλή, Γιώργο Παντελάρο, Μάρκο Μαρινάκη, Ευάγγελο Ζερβούδη, Σάντυ Κλάδιος, Ανθή Μυλωνά, Βασιλεία Μερέου και Χρυσάνθη Μελή, καθώς επίσης και για όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν αρμονικά και συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχία της εκδήλωσης.


Τις προσπάθειες προώθησης των προϊόντων μέσω των καταστημάτων επεσήμανε ο κ.Γιάννης Μαντάλας, διευθύνων σύμβουλος της «Mediterra», θυγατρικής της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου ,ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην παραγωγή περίπου 300 προϊόντων,απο τα οποία τα 180 παρασκευάζονται στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στην Καλλιμασιά και κάποια άλλα εκτός Χίου .


Στις δραστηριότητες του ιατρικού συλλόγου Νέας Υόρκης αναφέρθηκε ο πρόεδρος του, Δρ.Παναγιώτης Μανώλας και ευχαριστώντας τους διωργανωτές για την άρτια εκδήλωση ,επεσήμανε την σημαντικότητα αυτού του ειδους εκδηλώσεων,μέσω των οποίων παρέχεται η δυνατότητα στα μέλη του ιατρικού συλλόγου να επικοινωνήσουν με τους ομογενείς και να τους εκφράσουν την αγάπη τους και την υποστήριξη τους.


Στις θεραπευτικές επιδράσεις της μαστίχας Χίου στο στομάχι και εν γίνει στο πεπτικό σύστημα αναφέρθηκε
ο γαστρεντερολόγος Δρ. Μάρκος Κουτσός, ενώ ο καρδιολόγος Δρ. Σπύρος Κοκόλης ,εστίασε στον σημαντικό ρόλο της μαστίχας Χίου στη μείωση της χοληστερόλης.


Παρόμοιες τοποθετήσεις έκαναν και Δρ.Τζειμς Μελλής σχετικά με την αντιμετώπιση της άνοιας ,ενώ ο οφθαλμίατρος – χειρουργός Δρ. Τζον Πιλάβας επεσήμανε τις ευεργετικές συνέπειες της μαστίχας στο γλαύκωμα και στις παθήσεις του οπτικού νεύρου.


Τέλος ο οδοντίατρος Κώστας Μαλαφής αναφέρθηκε στις ευεργετικές συνέπειες της μαστίχας Χίου στην αντιμετώπιση της τερηδόνας, καθώς επίσης και στην αντιμετώπιση της ουλίτιδας.


Πρόσκληση συμμετοχής στο επερχόμενο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Χίο από την 30η Ιουλίου μέχρι 5 Αυγούστου απηύθυνε η γραμματέας των Ηνωμένων Χιακων σωματείων Αμερικής και Καναδά Άννα Κοντούλη ,ενώ παράλληλα απένειμε τα εύσημα για την άρτια διοργάνωση και διεξαγωγή της εκδήλωσης.


Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο διευθυντής έρευνας και ανάπτυξης της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου Ηλίας Σμυρνιούδης, ο οποίος αναφέρθηκε στις συνεχιζόμενες έρευνες καθώς επίσης και στις προσπάθειες που καταβάλλουν, για τη δημιουργία νέων προϊόντων και εν συνεχεία ,την διάθεσή τους στην Ελληνική και παγκόσμια αγορά.



Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12969&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 10.06.19 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote