Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Πρώτα στον Πρόεδρο, μετά η παρουσίαση του προγράμματος
Πρώτα στον Πρόεδρο, μετά η παρουσίαση του προγράμματος Εκτύπωση E-mail
09.06.19

Πρώτα στον Πρόεδρο, μετά η παρουσίαση του προγράμματος Στην τελική ευθεία για τις εκλογές βρίσκεται η χώρα, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να επισκέπτεται τη Δευτέρα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να ζητήσει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Όπως ήδη έχει κάνει γνωστό η κυβέρνηση, οι εθνικές εκλογές θα προκηρυχθούν για τις 7 Ιουλίου.

Από εκεί και πέρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ασχοληθεί με την προετοιμασία του κόμματός του, ώστε να αντιστρέψει το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών, στις οποίες η Νέα Δημοκρατία είχε προβάδισμα περίπου 9,5 ποσοστιαίων μονάδων από κυβερνών κόμμα. 

 

Αιχμή του δόρατος το πρόγραμμα

 

Η Κουμουνδούρου επιθυμεί να μπει η προγραμματική συζήτηση στο επίκεντρο της μάχης των εκλογών. Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει στις 8 το βράδυ, στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την επόμενη τετραετία.

 

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, κατά την παρέμβαση του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε την περασμένη Παρασκευή, θα πρέπει «να αναδειχθεί τι παραλάβαμε το 2015, σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης και καταστροφής, και τι υλοποιήσαμε».

Πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να καταθέσουμε το δικό μας σχέδιο για την επόμενη μέρα, ώστε οι πολίτες να μπορούν να συγκρίνουν» τα προγράμματα της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Δημήτρης Τζανακόπουλος

 

Όπως ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στην ΕΡΤ 1, το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα, συνιστά ένα πολιτικό και οικονομικό τετράπτυχο, που προβλέπει:

  • Νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας με αυξήσεις μισθών.
  • Δικαιότερη φορολογία.
  • Αποτελεσματική δημόσια διοίκηση.
  • Ισχυρό κοινωνικό κράτος και κοινωνική ασφάλεια.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός εκτιμά πως τίποτα δεν έχει χαθεί και πως το παιχνίδι των εκλογών είναι «ανοιχτό», στέλνοντας το μήνυμα ότι η διαφορά από τη Ν.Δ. είναι αντιστρέψιμη. 

 

Ψηφοδέλτια και επικοινωνιακός σχεδιασμός

 

Εκτός από το πρόγραμμα που θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές, στο τραπέζι της συνεδρίασης της Κ.Ε. που έγινε την Παρασκευή, τέθηκε ο επικοινωνιακός σχεδιασμός και η κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

 

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να υπάρξει κινητοποίηση εθελοντών και προσθήκη νέων προσώπων στα ψηφοδέλτια. Ο κ. Τσίπρας δήλωσε σχετικά ότι «καθήκον του κόμματος είναι να κάνει καλύτερη οργανωτική δουλειά. Θα πρέπει να αρχίσει άμεσα μια καμπάνια για την κινητοποίηση φίλων και υποστηρικτών. Τα ψηφοδέλτιά μας θα πρέπει να ενισχυθούν με νέα πρόσωπα που θα σηματοδοτήσουν και το άνοιγμα μας σε ενεργές δυνάμεις στις τοπικές κοινωνίες».

 

Τέλος, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις με αφορμή το θέμα των μετατάξεων στη Βουλή που προξένησε φθορές στην κυβερνητική παράταξη, ο πρωθυπουργός έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα πως «όλοι οφείλουμε να είμαστε πολύ αυστηροί με τους εαυτούς μας, δείχνοντας μηδενική ανοχή σε συμπεριφορές που είναι ξένες στις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς».


www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12967&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote