Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Και συνήγορος του ΔΝΤ τώρα ο Στουρνάρας
Και συνήγορος του ΔΝΤ τώρα ο Στουρνάρας Εκτύπωση E-mail
06.06.19

Και συνήγορος του ΔΝΤ τώρα ο Στουρνάρας Την «καθοριστική συμβολή» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην πορεία των ελληνικών προγραμμάτων, παρά τα λάθη του, υπογράμμισε ο Γιάννης Στουρνάρας κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης.

Ο διευθυντής της Τράπεζας της Ελλάδας, αφού έριξε όλο το βάρος των ευθυνών για την κρίση στον δημόσιο τομέα ανέφερε, μέσω του ΚΡΗΤΗ TV, ότι «οι τράπεζες πλήρωσαν την κρίση,  ωστόσο κάναμε το σωστό. Και το καλό είναι πως, ακόμα και εκείνοι που παλιά φώναζαν, έλαβαν μέτρα και είχαν και αυτοί μια θετική συμβολή».


Τοποθετούμενος για τον ρόλο του ΔΝΤ ο Γιάννης Στουρνάρας με χαρακτηριστική… ελαφρότητα δήλωσε πως «όλοι κάνουμε λάθη και το ΔΝΤ έκανε λάθη», ενώ πρόσθεσε ότι «η συμβολή του βεβαίως και ήταν καθοριστική, και με την τεχνογνωσία του και με τη συμβολή του, διότι οι ευρωπαϊκές χώρες ήθελαν το ΔΝΤ τότε να είναι μέρος της λύσης του προβλήματος. Τώρα αν έκανε κάτι λάθος είναι σε ό,τι αφορά την υπερβολική εμμονή σε πολιτικές λιτότητας, θεωρώ εγώ».


Τέλος, ο διοικητής της ΤτΕ μίλησε για τη δημιουργία μίας «bad bank» που μπορεί να απορροφήσει τα κόκκινα δάνεια χωρίς να δημιουργούνται ηθικοί κίνδυνοι. 

«Έχουμε προωθήσει μια συστημική λύση, διότι ναι μεν οι τράπεζες με τις προσπάθειες που κάνουν θα τα μειώσουν, αλλά, εάν θέλουμε πραγματικά να απαλλαγούμε από αυτά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, χρειάζεται μια συστημική λύση, δηλαδή μια “bad bank”, μια “κακή τράπεζα” όπως θα λέγαμε, ένα μέσο δηλαδή στο οποίο θα μεταφερθούν τα “κόκκινα” δάνεια, χωρίς αυτό να δημιουργεί ηθικούς κινδύνους» ανέφερε χαρακτηριστικά.


www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12963&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote