Σύνδεση


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
"Καυτό" χειρουργείο - Ο ασθενής πήρε φωτιά την ώρα της επέμβασης Εκτύπωση E-mail
05.06.19

Φωτιά πήρε ένας ασθενής την ώρα της επέμβασης στην καρδιά του, όπως αποκάλυψαν χειρουργοί. Μεγάλη ποσότητα οξυγόνου και αναισθητικού διέρρευσε από μία τρύπα στον πνεύμονα του ασθενούς και όταν ένα από τα χειρουργικά εργαλεία έβγαλε σπίθα, ξέσπασε φωτιά.

Οι γιατροί κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά και να συνεχίζουν με τη σοβαρή επέμβαση με τον ασθενή να ανακάμπτει αβλαβής. Η χειρουργική ομάδα που αποκάλυψε το ατύχημα τόνισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι παρόμοιο και το νοσηλευτικό προσωπικό θα πρέπει να εκπαιδευθεί πώς να διαχειρίζεται χειρουργικές φωτιές. 


Οι γιατροί στο Νοσοκομείο Όστιν στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, αποκάλυψαν ότι ξέσπασαν φλόγες στο στέρνο του 60χρονου άνδρα, καθώς προσπαθούσαν να επιδιορθώσουν φλεγμονή στην κεντρική καρδιακή αρτηρία, έπληξαν έναν από τους πνεύμονές του. Ο άνδρας έπασχε από νόσο στον πνεύμονα στο παρελθόν, όταν είχε οίδημα στον δεξιό πνεύμονα, ο οποίος πίεζε τον θώρακα και οι χειρουργοί έπρεπε να τον διαπεράσουν για να φθάσουν στην καρδιά του.


Όταν χτύπησαν κατά λάθος τον πνεύμονα, αέρας άρχισε να βγαίνει ξαφνικά. Έτσι, του αύξησαν την παροχή οξυγόνου μέσω της μάσκας ενώ σύντομα άρχισε να διαρρέεται το αναισθητικό στον χώρο. Ένας χειρουργός θέλησε να καυτηριάσει χειρουργικό εργαλείο και από τις σπίθες προκλήθηκε φωτιά.


Το περιστατικό συνέβη τον Αύγουστο του 2018.


www.enikos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12958&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote