Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Η γεωγραφική Μακεδονία είναι μια μεγαλύτερη περιοχή» υποστηρίζει η ΝΔ
«Η γεωγραφική Μακεδονία είναι μια μεγαλύτερη περιοχή» υποστηρίζει η ΝΔ Εκτύπωση E-mail
14.05.19

Ο τομεάρχης εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, δήλωσε πως «η ελληνική Μακεδονία είναι δική μας, αλλά η γεωγραφική Μακεδονία είναι μια πολύ μεγαλύτερη περιοχή που οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε».

Τόνισε επίσης ότι το μήνυμα που πρέπει να περάσει η Ελλάδα στην Τουρκία είναι ότι παρά την προεκλογική περίοδο «οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να παραμείνουν ενωμένες, σαν γροθιά».


 Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «news247»  ο Γ. Κουμουτσάκος διαφοροποιήθηκε από τη πολιτική γραμμή ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, επισημαίνοντας ότι «η ελληνική Μακεδονία είναι δική μας και θα αισθανόμαστε πάντα ότι ανήκει στον δικό μας πολιτισμό, στη δική μας ιστορία, στη δική μας παράδοση», ενώ τόνισε ότι «η γεωγραφική Μακεδονία είναι μια πολύ μεγαλύτερη περιοχή, το ξέρουμε όλοι, αλλά εμείς οφείλουμε να τιμάμε, να σεβόμαστε και να κάνουμε κάθε κίνηση που χρειάζεται για να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα της Ελλάδας στην αγαπητή μας και ξεχωριστή μας, την ιστορική Μακεδονία».
 
Σχετικά με τον φόβο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία  ανέφερε ότι «η παρατεταμένη ένταση  δεν θα μειωθεί αλλά μπορεί να αυξηθεί. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν μπορεί κάνεις να αποκλείσει να το ενδεχόμενο να υπάρξει μια κλιμάκωση προς αυτή την κατεύθυνση».


Επισήμανε επίσης την ανάγκη να παραμείνουν οι έλληνες ενωμένοι ώστε «να πείσουμε την Άγκυρα ότι οι εικόνες του κομματικού ανταγωνισμού που είδαμε τις προηγούμενες μέρες δεν θα είναι αυτές που θα προκύψουν αν η ένταση και οι απειλές από τη Τουρκία γίνουν ορατές». Σε περίπτωση έντασης με τη Τουρκία, ο Γ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι η Άγκυρα «θα μας βρει όλους ενωμένους, συμπαγείς ως μια γροθιά απέναντι σε τέτοιου είδους προκλήσεις. Ο κομματικός ανταγωνισμός δεν θα αποτρέψει τον ελληνισμό και τους Έλληνες από μια ενιαία, σαν γροθιά στάση απέναντι σε προκλήσεις και απειλές κατά των ελληνικών συμφερόντων».


www.thepressproject.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12902&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote