Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ο Τραμπ στερούσε μισθούς παράτυπων μεταναστών Εκτύπωση E-mail
03.05.19

02s2donaldtrump Τη συστηματική αποφυγή πληρωμής υπερωριών σε παράτυπους μετανάστες αποκαλύπτει έρευνα για τις εργασιακές συνθήκες του θερέτρου γκολφ στο Ουέστσεστερ της Νέας Υόρκης, ιδιοκτησίας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Μετά το πέρας της βάρδιάς τους στις κουζίνες, οι Μεξικανοί μετανάστες υποχρεώνονταν να χτυπούν «ρολόι» σαν να είχαν σχολάσει, ενώ συνέχιζαν να εργάζονται για τρεις και περισσότερες ώρες χωρίς να αμείβονται, όπως αποκαλύπτει στο χθεσινό φύλλο της η εφημερίδα Washington Post. Το ζήτημα έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης, η οποία πραγματοποιεί έρευνα γύρω από τις πρακτικές αυτές.


Η έρευνα εγείρει ενοχλητικά πολιτικά ερωτήματα για τον Τραμπ, ο οποίος έχει τοποθετήσει την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης στο επίκεντρο της προεδρίας και της εκστρατείας για την επανεκλογή του το 2020. Την ίδια ώρα, η έρευνα δείχνει ότι ο Τραμπ εκμεταλλεύεται χαμηλόμισθους ανασφάλιστους παράτυπους μετανάστες στις ιδιοκτησίες του.


Σε συνεντεύξεις τους στην εφημερίδα, έξι πρώην εργαζόμενοι ανέφεραν ότι υπήρξαν θύματα συστηματικής καταλήστευσης, καθώς δεν διέθεταν άδεια εργασίας. Οι εργαζόμενοι διηγήθηκαν ότι δεν είχαν δικαίωμα σε άδειες, υγειονομική περίθαλψη και προαγωγές, ενώ εργάζονταν 60 ώρες την εβδομάδα, χωρίς να εισπράττουν υπερωριακή αμοιβή. Σε ανακοίνωσή του, ο όμιλος Τραμπ αναφέρει: «Ο όμιλος διαθέτει πολιτικές και διαδικασίες, οι οποίες εγγυώνται την τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας. Το δημοσίευμα είναι ανακριβές και ανόητο, ενώ προέρχεται από τους ισχυρισμούς μεταναστών, οι οποίοι βρίσκονται παράνομα στις ΗΠΑ με πλαστά έγγραφα». Οι περισσότεροι από τους εργαζομένους αυτούς απολύθηκαν στις αρχές του χρόνου, στο πλαίσιο απομάκρυνσης κάθε παράτυπου μετανάστη από τις ιδιοκτησίες του προέδρου Τραμπ.
 


www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12881&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote