Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Από αέρος εξόντωση εκατομμυρίων γατών σχεδιάζει η κυβέρνηση της Αυστραλίας Εκτύπωση E-mail
30.04.19

nyt345345 Αγρια αιλουροειδή απειλούν πολλά είδη ζώων της Αυστραλίας με εξαφάνιση οδηγώντας την κυβέρνηση της χώρας στην απόφαση να προχωρήσει σε θανάτωση των αγριόγατων, ώστε να προστατεύσουν τα είδη που έχουν απομείνει στη φύση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των New York Times η αυστραλιανή κυβέρνηση αποφάσισε το 2015 να προχωρήσει στη ρίψη δηλητηριασμένων λουκάνικων με σκοπό μέχρι το 2020 να έχουν θανατωθεί δύο εκατομμύρια γάτες, οι οποίες έχουν καταστεί ο θανάσιμος θηρευτής για ομάδες μικρών, απειλούμενων ειδών τρωκτικών και μαρσιποφόρων ζώων. 


Σημειώνεται δε ότι το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Βασιλικής Μελβούρνης εκτιμά ότι 211.560 γάτες σκοτώθηκαν κατά τους πρώτους 12 μήνες μετά την ανακοίνωση του σχεδίου. Οι ρίψεις των θανατηφόρων λουκάνικων από τον ουρανό είναι μόνο ένα μέρος των προσπαθειών της χώρας για την εξάλειψη των επικίνδυνων γατών, η οποία περιλαμβάνει επίσης την παγίδευση, σκοποβολή και την επινόηση όλων των ειδών δηλητηριασμού, ενώ σε κάποιες περιοχές δίδεται και αμοιβή για τους «κυνηγούς».


Η θανάσιμη συνταγή που επινοήθηκε από τον  Dr. Dave Algar ή αλλιώς «Κύριο Θάνατο», όπως αυτοαποκαλείται αστειευόμενος, περιέχει κρέας από καγκουρό, κοτόπουλο, μείγμα βοτάνων και το δηλητήριο ονόματι «1080», που είναι θανατηφόρο για τα ζώα, όπως επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα. Σύμφωνα με τους αρμοδίους μάλιστα, οι γάτες θα πεθάνουν μέσα σε 15 λεπτά από την στιγμή που θα το καταναλώσουν.


Ο Dr. Dave Algar ανέφερε ότι η εν λόγω συνταγή προήλθε μετά από προσεκτική εξέταση των τροφών για γάτες που έχουν τα σουπερμάρκετ, αλλά και παρατήρησης ποιον γεύσεων προτιμούν οι ίδιες του οι γάτες. Εξάλλου, «πρέπει να είναι νόστιμα. Θα είναι το τελευταίο γεύμα των γατών», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.


Οταν η αυστραλιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε την πολιτική της, αρκετοί ήταν αυτοί που αντιμετώπισαν την απόφαση με οργή. Ενδεικτικά, πάνω από 160.000 υπογραφές συγκεντρώθηκαν σε διαδικτυακές εκστρατείες ζητώντας την άρση του μέτρου και τη διάσωση των αγριόγατων. Σε επιστολή της προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, η Μπριζίτ Μπαρντό ζήτησε να σταματήσει η «γενοκτονία των ζώων».


Ενώ ο πρώην τραγουδιστής των Smiths, Morrissey είπε ότι «ηλίθιοι κυβερνούν τη Γη».  Παρά την οργή ορισμένων οργανώσεων για τα δικαιώματα των ζώων και τις ανησυχίες σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις στις γάτες, η Αυστραλία προχώρησε με το σχέδιό της και ο αρμόδιος για τα απειλούμενα είδη απάντησε μέσω αλληλογραφίας και στην Μπριζίτ Μπαρντό και στον Morrissey, περιγράφοντας ευγενικά  ότι τα «χαριτωμένα πλάσματα» είναι ήδη καταδικασμένα.


www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12875&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote