Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ύψωσαν αλβανική σημαία στο κάστρο του Σαμουήλ στη Βόρεια Μακεδονία Εκτύπωση E-mail
30.04.19

Αλβανικοί τυχοδιωκτισμοί στην Βόρεια Μακεδονία, από Κοσοβάρους που πήγαν στην Οχρίδα ως μέλη μιας χορευτικής ομάδας και κρέμασαν σήμερα το μεσημέρι μία μεγάλη αλβανική σημαία από τις πολεμίστρες του κάστρου του Σαμουήλ.

 

Η σημαία λίγο αργότερα κατέβηκε από αστυνομικούς, ενώ τέσσερα άτομα προσήχθησαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και δύο κρατήθηκαν, ενώ λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι ο επικεφαλής απελάθηκε και του απαγορεύτηκε η είσοδος στην Βόρεια Μακεδονία για τα επόμενα 5 χρόνια.

Οι Αλβανοί από το Κόσοβο ισχυρίστηκαν ότι η ενέργειά τους δεν επεδίωκε να προκαλέσει αλλά κρέμασαν τη σημαία για να αποτελέσει ως το φόντο μιας κινηματογράφησης της ομάδας τους που επρόκειτο να κάνουν! Εχει σημασία να αναφερθεί ότι η ενέργεια των Αλβανών από το Κόσοβο έγινε λίγες μέρες από τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής και ενώ «ρισζοσπαστικά» στοιχεία των Αλβανών προπαγανδίζουν την αποχή.


Μάλιστα η Συμμαχία των Αλβανών που μαζί με το αλβανικό BESΑ είχαν δικό τους υποψήφιο στον πρώτο γύρο(ο Μπλερίμ Ρέκαπήρε 10%) και παίζουν με την ιδέα της αποχής στον δεύτερο γύρο, επέκρινα το υπουργείο Εσωτερικών για τις συλλήψεις των δύο Κοσοβάρων και την αφαίρεση της σημαίας. 


Υποστήριξε μάλιστα ότιτο κρέμασμα της αλβανικής σημαίας στο Φρούριο του Σαμουήλ δεν παραβίασε κανέναν νόμο ούτε αποτέλεσα απειλή για κανέναν, ειδικά όταν είναι γνωστό ότι στη Βόρεια Μακεδονία, οι Αλβανοί αποτελούν το ένα τρίτο του πληθυσμού. Να σημειωθεί ότι το επεισόδιο αυτό έγινε λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η άτυπη σύνοδος για τα Δυτικά Βαλκάνια που συγκάλεσαν οι Μέρκελ-Μακρόν με τη συμμετοχή των ηγετών των χωρών της περιοχής. Μάλιστα κεντρικό θέμα της συνάντησης αποτελούν οι σχέσεις Σερβίας-Κοσόβου, αλλά και η ενταξιακή πορεία στην Ε.Ε. της Βόρειας Μακεδονίας κατά πρώτο λόγο και της Αλβανίας.

 

www.ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12874&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote