Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ο παγκόσμιος πληθυσμός γίνεται περισσότερο θυμωμένος και αγχωμένος Εκτύπωση E-mail
26.04.19

Ο παγκόσμιος πληθυσμός γίνεται περισσότερο θυμωμένος και αγχωμένος Η νέα παγκόσμια έρευνα του ινστιτούτου Gallup για την ευτυχία δείχνει ότι οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο γίνονται διαρκώς περισσότερο θυμωμένοι, αγχωμένοι και στενοχωρημένοι.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του οργανισμού, που βασίζεται στις συνεντεύξεις που έδωσαν 150.000 άνθρωποι από 140 χώρες, τουλάχιστον το ένα τρίτο δήλωσαν ότι υποφέρουν από άγχος, ενώ τουλάχιστον ένας στους πέντε έχουν βιώσει θλίψη ή θυμό.

Οι ερευνητές ρώτησαν τους συμμετέχοντες για τις θετικές και αρνητικές εμπειρίες που βίωσαν μία ημέρα πριν από τη διεξαγωγή της έρευνας. Μεταξύ άλλων ρωτήθηκαν αν είχαν κάποιο λόγο για να χαμογελούν, αν ξεκουράστηκαν, αν έκαναν κάτι ενδιαφέρον και πώς αξιολογούν γενικά τα συναισθήματά τους. Επίσης, ρωτήθηκαν αν αισθάνθηκαν ψυχικό ή σωματικό πόνο, αν στενοχωρήθηκαν, αν λυπήθηκαν, αν ένιωσαν θυμό ή άγχος.


Όπως αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα, οι πολίτες της χώρας που βιώνουν περισσότερο αρνητικά συναισθήματα είναι το Τσαντ και αντίστοιχα οι πολίτες που βιώνουν περισσότερο θετικά συναισθήματα είναι αυτοί του Παναμά.

Οι Έλληνες πολίτες δηλώνουν αγχωμένοι σε ποσοστό 59%, το υψηλότερο σε όλες τις χώρες. Ακολουθούν οι Αμερικανοί σε ποσοστό 55%.

Συνολικά, ποσοστό 71% των ερωτώμενων δήλωσαν ότι βίωσαν σημαντική ευτυχία μία μέρα πριν από την έρευνα. Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά τα συναισθήματα του άγχους και της θλίψης. Το 33% δήλωσαν ότι αισθάνθηκαν ανησυχία και το 35% άγχος.


Σύμφωνα με την έρευνα, οι πέντε χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά θετικών εμπειριών είναι η Παραγουάη, ο Παναμάς, η Γουατεμάλα, το Μεξικό και το Ελ Σαλβαδόρ.

Αντίστοιχα, οι πέντε χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά αρνητικών εμπειριών είναι το Τσαντ, ο Νίγηρας, η Σιέρα Λεόνε, το Ιράν και το Ιράκ.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, οι χώρες της Λατινικής Αμερικής βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των θετικών συναισθημάτων, καθώς οι πολίτες αναφέρουν ότι «αισθάνονται πολλά θετικά συναισθήματα κάθε μέρα» και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η κουλτούρα τους τους οδηγεί να «εστιάζουν στα θετικά στοιχεία της ζωής».


Από την άλλη πλευρά, στο Τσαντ, επτά στους 10 πολίτες δήλωσαν ότι έκαναν αγώνα για να μπορέσουν να αγοράσουν τροφή κάποια στιγμή μέσα στον χρόνο που πέρασε, ενώ το 61% ανέφεραν ότι βίωσαν κάποιας μορφής σωματικό πόνο.

Το Τσαντ είναι χώρα με πολύ χαμηλού επιπέδου υποδομές ενώ είναι σε εξέλιξη εμφύλιος πόλεμος, καθιστώντας την πρόσβαση σε υγειονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες μία από τις χειρότερες στον κόσμο.

Παρ’ όλα αυτά, τα ποσοστά άγχους των πολιτών του Τσαντ είναι χαμηλότερα από αυτά των Ελλήνων ή των Αμερικανών.


www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12870&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote