Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Θα αξιοποιήσουμε όσα μέσα μας δίνει ο νομικός πολιτισμός» δηλώνει ο Τσίπρας για τις γερμανικές αποζ
«Θα αξιοποιήσουμε όσα μέσα μας δίνει ο νομικός πολιτισμός» δηλώνει ο Τσίπρας για τις γερμανικές αποζ Εκτύπωση E-mail
18.04.19

Μιλώντας για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα απευθύνει ρηματική διακοίνωση προς την κυβέρνηση της Γερμανίας για το ζήτημα και υποστήριξε ότι σε περίπτωση αρνητικής απάντησης του Βερολίνου θα αξιοποιήσουν «όσα μέσα μας δίνει ο Ευρωπαϊκός και διεθνής νομικός πολιτισμός κι αν χρειαστεί εξισώνοντας και το δικό μας νομικό πολιτισμό με όσα συμβαίνουν στον Ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό».

 

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως συνεδρίαση «σταθμό» τη σημερινή στη Βουλή, λέγοντας πως ταυτόχρονα αποτελεί φόρο τιμής στα θύματα του φασισμού, αλλά και όσους πολέμησαν εναντίον του. «Είναι μια συνεδρίαση φόρος τιμής στα θύματα του ναζισμού και του φασισμού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο, στα θύματα του Διστόμου, της Βιάννου, των Καλαβρύτων, της Καισαριανής, αλλά και στα θύματα του Άουσβιτς, του Νταχάου, της Τρεμπλίνκα, του Σομπιμπόρ, του Μπέλζεκ. Είναι φόρος τιμής στους ήρωες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που πολέμησαν και πέθαναν για να υπερασπιστούν την ελευθερία τους, τη δική τους και των πατρίδων τους, απέναντι στις θηριωδίες των φασιστών και των ναζί. Φόρος τιμής σε όσους πολέμησαν μέχρι τις εσχατιές του κόσμου».

Αναφέρθηκε στην άνοδο της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι πρέπει να μνημονεύουμε σαν σύμβολα του μέλλοντος όσους έπεσαν στον αγώνα ενάντια στον φασισμό που σηκώνει κεφάλι και θέτουν σε κίνδυνο τις κατακτήσεις των τελευταίων δεκαετιών.

«Σήμερα πιο πολύ από ποτέ, οφείλουμε να μνημονεύουμε τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές που πολέμησαν ενάντια στον φασισμό. Τους θυμόμαστε και τους τιμούμε, όχι σαν ήρωες του παρελθόντος, αλλά σαν σύμβολα του μέλλοντος. Σήμερα, πιο πολύ από ποτέ, γιατί οι εχθροί της ελευθερίας σηκώνουν κεφάλι στην Ευρώπη, η ακροδεξιά, ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, απειλούν να κυριαρχήσουν, να μας δηλητηριάσουν και να μας διχάσουν ξανά. Απειλούν να γυρίσουν την Ευρώπη πίσω στο σκοτάδι του μίσους. Και θέτουν σε κίνδυνο τις μεγάλες κατακτήσεις των τελευταίων 70 ετών. Την ίδια την Ενωμένη Ευρώπη, την ίδια τη δημοκρατία. Και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε».

Αναφερόμενος στον τρόπο που θα κινηθεί η κυβέρνηση του για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, δήλωσε ότι «αμέσως μετά από την ομόθυμη προτροπή του κοινοβουλίου» θα απευθύνουν ρηματική διακοίνωση προς την κυβέρνηση της Γερμανίας και αν εισπράξουν αρνητική απάντηση, θα κινηθούν με όσα μέσα τους προσφέρει ο νομικός πολιτισμος. «Θα αξιοποιήσουμε όσα μέσα μας δίνει ο Ευρωπαϊκός και διεθνής νομικός πολιτισμός κι αν χρειαστεί εξισώνοντας και το δικό μας νομικό πολιτισμό με όσα συμβαίνουν στον Ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό. Κατανοείται φαντάζομαι όλοι σας τι εννοώ».

 

www.thepressrpject.gr

 

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12855&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 18.04.19 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote