Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Αποκαλύψεις Βαρουφάκη με βίντεο-ντοκουμέντο: «O Τσακαλώτος ηχογραφεί τα Γιούρογκρουπ - Ο Τσίπρας δεν Εκτύπωση E-mail
12.04.19

Αποκαλύψεις Βαρουφάκη με βίντεο-ντοκουμέντο: «O Τσακαλώτος ηχογραφεί τα Γιούρογκρουπ - Ο Τσίπρας δεν είχε αυταπάτες» Αποκαλυπτικός ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης στη μεταμεσονύκτια συνέντευξη που έδωσε στην Έλλη Στάη, καθώς έδωσε στη δημοσιότητα ακόμα και το βίντεο που είχε τραβήξει η σύζυγός του στο σπίτι τους, τη βραδιά του δημοψηφίσματος.

Παράλληλα, και ενώ ποτέ δεν έχει εκφραστεί αρνητικά για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο (ενώ και ο νυν υπουργός Οικονομικών, μόλις προχτές αρνήθηκε ότι η διαπραγμάτευση Βαρουφάκη κόστισε 80 δισ.), ισχυρίστηκε ότι ο κ.Τσακαλώτος ηχογραφεί τα Γιούρογκρουπ. Πάντως, όπως πρόσθεσε αργότερα, δεν έχει μιλήσει μαζί του από τότε (Σεπτέμβριος 2015), οπότε δημιουργείται εύλογα η απορία πώς γνωρίζει τότε ότι ο διάδοχός του ηχογραφεί τις συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

 

«Δεν είχε αυταπάτες ο κ. Τσίπρας, γι' αυτό και προσέφερε σε μένα το υπουργείο Οικονομικών» είπε κατηγορηματικά, διαψεύδοντας τη σχετική φράση που έχει πει ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν μετά την 5η Ιουλίου του 2015.

 

Ακολούθως, επιχειρηματολόγησε σχετικά: «Του είχα τηλεγωνήσει από την Αμερική (σ.σ. στον Αλ. Τσίπρα) και του είχα πει, πρόσεχε, αυτά που γίνονται τώρα στην Κύπρο, θα γίνουν και εδώ. Δηλαδή κάπιταλ κοντρόλς, κλείσιμο τραπεζών κλπ. Τα εξήγησα κ του είπα τι πρεπει να γινει. Συμφώνησε και μου είπε να αναλάβω εγώ υπουργός, μετά τις εκλογές. Οταν πήγα να τα κάνω όμως, μου τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια. Εγώ είχα προτείνει να πω στον Ντράγκι, "θα σου κουρέψουμε τα ομόλογα". Αλλιώς ας μην είχαμε εκλειγεί. Οταν το είπα στον Ντράγκι, κυβερνητικοί κύκλοι μου έβαλαν τρικλοποδιά» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

 

Όταν ρωτήθηκε από την Έλλη Στάη ποιους εννοεί, απάντησε λέγοντας τα ονόματα των Δραγασάκη- Χουλιαράκη. Σχετικά με τους συναδέλφους του στο υπουργικό συμβούλιο και τη στάση τους στο δημοψήφισμα, πρόσθεσε: «Στελέχη της κυβέρνησης λειτουργούσαν υπέρ του ναι. Και ο πρωθυπουργός ήθελε να βγει το ναι».

 

Το βίντεο- ντοκουμέντο από το βράδυ του δημοψηφίσματος

 

Στην εκπομπή προβλήθηκε το βίντεο που γυρίστηκε στο σπίτι του κ. Βαρουφάκη, τη νύχτα της 5ης Ιουλίου. Σε αυτό βλέπουμε τον Γιάνη Βαρουφάκη να φοράει ένα γκρι στενό t-shirt και να έχει γείρει στον καναπέ του, κοιτώντας προς την κάμερα, την οποία κρατάει η Δανάη Στράτου, σε στυλ βιντεοσκοπημένου ημερολογίου.

 

Εκεί λέει τα εξής:

 

«Η ώρα είναι 3.50 π.μ. Το 61,5% του δημοψηφίσματος είναι τεράστο κεφάλαιο, είπα στον Πρωθυπουργό. Και το μεγάλο έγκλημα κι αυτό δεν θα στο συγχωρήσω ποτέ, του λέω, και το ξέρεις ότι το λέω με αγάπη αλλά το λέω και το εννοώ κιόλας, είναι ότι έδωσες τα πρωτογενή ερήμην του υπουργού Οικονομικών και δώσατε τα πρωτογενή πλεονάσματα, το οποίο αμέσως δίνει το χρέος και μετά αμά σου εσένα του πρωθυπουργού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς τη λιτότητα, που είναι τα πρωτογενή και το χρέος, γιατί να σου δώσουν οτιδήποτε άλλο; Όταν δινεις στον εχθρό την δυνατότητα να μπορεί να επιλέξει συνεργάτες σου, σε εχει ακυρώσει. Μου είπε για ανασχηματισμό..."Σκέφτομαι να πάρεις το οικονομίας και να πάρει ο Ευκλείδης το Οικονομικών.". "Όχι, γιατί θέλω την αναδιάρθρωση χρέους", του απάντησα. Και γω του λέω, Αλέξη θυμάσαι γιατί μου ζήτησες να έρθω εδώ; Εγώ ήρθα για να βοηθήσω σε αυτά τα ζητήματα. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο από το να φύγω, για λόγους αξιοπρέπειας. Γιατί αυτός ο αγώνας, τώρα ξεκινάει Δανάη».

 

Ερωτώμενος από τη δημοσιογράφο αν ισχύει αυτό που γράφει στο βιβλίο του, ότι ο Αλέξης Τσίπρας του είπε «Τα καναμε σαλάτα Γιάνη» και αν φοβόταν «να μην πάμε στου Γουδή», ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι ο Πρωθυπουργός δεν χρησιμοποίησε αυτή την έκφραση, «ήταν κάτι χειρότερο, δεν μπορώ να το μεταφέρω».

 

Για τις ηχογραφήσεις των Γιούρογκρουπ

 

Μιλώντας για την δική του αποκάλυψη, ότι ηχογραφούσε τα Γιούρογκρουπ, υπερασπίστηκε με πάθος την πρακτική του, «δίνοντας» παράλληλα τον, κατά τα άλλα, παλιό του φίλο, Ευκλείδη Τσακαλώτο: «Όλοι ηχογραφούσαν. Ποιος είπε ότι δεν επιτρέπεται; Και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος το κάνει, και ο Σόιμπλε το κάνει, όλοι το κάνουν».

Επέμεινε ότι το γιούρογκρουπ νομικά δεν υπάρχει, ως νομικό πρόσωπο. «Δεν με έχει διαψεύσει κανείς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Για το σχέδιο Σόιμπλε

 

«Σχέδιο Σόιμπλε για grexit δεν υπήρχε, το είχε αποσύρει η Μέρκελ, η οποία είχε θέσει βέτο για το grexit. Τρεις βδομάδες περίμενε το οκ της Μέρκελ ο Σόιμπλε και δεν του το έδωσε. Επίσης η ΕΚΤ ήταν 100% εναντίον του grexit, γιατί θα ήταν δυναμίτης για τα θεμέλια της».

 

Η ταινία του Γαβρά

 

Μιλώντας για την ταινία «Ενήλικοι στο δωμάτιο», που βασίζεται στο βιβλίο του και τα γυρίσματα της οποίας πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα στην Αθήνα, ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25, αποκάλυψε ότι πρόσφατα υποδέχτηκε τον Κώστα Γαβρά σπίτι του, μαζί με τον Χρήστο Λούλη, ο οποίος θα τον υποδυθεί στην ταινία. «Στην αρχή τσακωνόμασταν για τα πολιτικά, αλλά τελικά καταλήξαμε να μιλάμε μέχρι τις 6 το πρωί», είπε για τη γνωριμία του με τον ηθοποιό.

 

«Δική μου λάθος επιλογή ο Τσίπρας»

 

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη φράση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σε συνέντευξη του στην Έλλη Στάη είχε κάνει λόγο για λάθος επιλογές προσώπων, μιλώντας για τα λάθη του, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε: «Δική μου λάθος επιλογή ήταν ο Αλέξης Τσίπρας. Ηταν λάθος επιλογή μου να τον εμπιστευτώ».

Τέλος, απαντώντας στο τι σημαίνει το 25 στο κόμμα του, ΜΕΡΑ25, απάντησε ότι το 2025 είναι η ημερομηνία λήξης του κόμματος του.


www.newpost.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12842&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote