Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Η επέτειος της εθνικής παλιγγενεσίας στο απογευματινό σχολείο Αγίου Νικολάου Φλάσιγκ Εκτύπωση E-mail
09.04.19
Νέα Υόρκη

Την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας γιόρτασαν με κάθε επισημότητα ,οι μαθητές και μαθήτριες του απογευματινού σχολείου του Αγίου Νικολάου στο Φλάσιγκ το Σάββατο 30 Μαρτίου στην κατάμεστη ιδιαίτερα στολισμένη κοινοτική αίθουσα.

 

Η γιορτή ξεκίνησε με την ανάκρουση των εθνικών ύμνων Ελλάδας και Αμερικής , ενώ την προσευχή ανέπεμψε ο ιερατικός προιστάμενος της κοινότητας Π.Παλαιστίδης .

 

Την σημασία του εορτασμού καθώς επίσης και τα μηνύματα που εκπέμπει ο διπλός εορτασμός επεσήμανε στο καλωσόρισμα που απηύθυνε προς τους καλεσμένους η διευθύντρια του σχολείου Παναγιώτα Λιλικάκη , η οποία αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες προς τους συνεργάτες της , στην συνέχεια εστίασε στους μικρούς και μεγάλους μαθητές- πρωταγωνιστές της εκδήλωσης, οι οποίοι με τις επιδόσεις τους, επιβεβαιώνουν την αγάπη τους για την Ελληνικη γλώσσα και την θρησκεία μας .


Εκτενή αναφορά στα γεγονότα που εξελίχθηκαν την εποχή εκείνη , παρουσίασαν με τις εξαιρετικές αφηγήσεις τους σε άπταιστα Ελληνικά οι μαθήτριες της εβδόμης τάξης Ευτυχία Φύλλα και Ηλιάνα Ζαχαροπούλου .
Οι απαγγελίες και τα τραγούδια που ερμήνευσαν στην συνέχεια μαθητές από όλες τις τάξεις ,και το θεατρικό “το κρυφό σχολειό” που παρουσίασαν τα παιδιά του προ-νηπιαγωγίου , σκόρπισαν ενθουσιασμό και συγκινηση στους παρευρισκομένους .


 

Η εκδήλωση έκλεισε με τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο άρχων του Πατριαρχείου και μέγας ευεργέτης του Ελληνικού σχολείου Στέφανος Τσερπέλης , ο οποίος εστιάζοντας στην διπλή σημασία του εορτασμού και στην εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας , προέτρεψε τους μαθητές και τους γονείς να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο να υπερασπίζονται την Ελληνική γλώσσα και την θρησκεία μας .

 

Κλείνοντας δε τον χαιρετισμό του,παρέδωσε δυο επιταγές 5.000 δολαρίων έκαστη για τις ανάγκες των σχολείων .

 

Χαιρετισμό απήυθυνε επίσης η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Μαρία Ζολώτα , η πρώην διευθύντρια του ημερήσιου σχολείου Αθήνα Κρομμύδα , ενώ τον γραπτό χαιρετισμό του Έλληνα Γενικού προξένου στην Νέα Υόρκη Δρ.Κωνσταντίνου Κούτρα,μετέφερε η διευθύντρια του σχολείου Παναγιώτα Λιλικάκη .

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12835&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 09.04.19 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote