Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
S&P: Η Κύπρος στους μεγάλους χαμένους από το Brexit Εκτύπωση E-mail
02.04.19

S&P: Η Κύπρος στους μεγάλους χαμένους από το Brexit Πρώτη χώρα που επηρεάζεται άμεσα είναι η Ιρλανδία η οποία εξάγει προϊόντα και υπηρεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο καμιά άλλη χώρα

 

Στις χώρες που θα επηρεαστούν περισσότερο από την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται η Κύπρος, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s.

Ο οίκος εξέτασε τις διαφορές που προέκυψαν από το 2016 (δύο εβδομάδες πριν το δημοψήφισμα του Brexit) μέχρι σήμερα στις οικονομικές σχέσεις της Βρετανίας με τις υπόλοιπες χώρες.

 

Σύμφωνα με έκθεση του οίκου που επικαλείται η ιστοσελίδα philenews, 21 χώρες συνολικά θα επηρεαστούν αρνητικά από το Brexit και μόνο δύο δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Καναδάς και Ελβετία).

 

Πρώτη χώρα που επηρεάζεται άμεσα είναι η Ιρλανδία η οποία εξάγει προϊόντα και υπηρεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο καμιά άλλη χώρα.  Το 16,7% του πληθυσμού της Ιρλανδίας βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και η οικονομική έκθεση της χώρας στη Βρετανία είναι μεγαλύτερη από τις υπόλοιπες 21.

 

 

Ακολουθεί το Λουξεμβούργο με αρκετές εξαγωγές  και η Ολλανδία με 7,3% του ΑΕΠ της να αντιστοιχεί σε εξαγωγές προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ολλανδία έχει ανεβεί τέσσερις θέσεις στη λίστα από το 2016.


www.newpost.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12820&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote