Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Γέφυρες για το μέλλον χτίζουν Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία»
«Γέφυρες για το μέλλον χτίζουν Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία» Εκτύπωση E-mail
01.04.19

«Γέφυρες για το μέλλον χτίζουν Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία» Την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία σχολίασε ο υπουργός Επικοινωνιών και Διαφάνειας της γείτονας χώρας, Ρόμπερτ Ποπόβσκι.

 

 

Όπως σημείωσε ο κ. Ποπόβσκι, η επίσκεψη αυτή «θα δείξει με άμεσο τρόπο πως οι δύο χώρες χτίζουν τις γέφυρες για το μέλλον», προσθέτοντας ότι οι δύο κυβερνήσεις «έδειξαν για πρώτη φορά τον ευρωπαϊκό τρόπο να αντιμετωπίζεις ζητήματα στα Βαλκάνια».

«Στην Ευρώπη θα θέλαμε να δείξουμε ότι ο εθνικισμός προκαλεί μεγάλες ζημιές, που κατόπιν χρειάζονται δεκαετίες ή και αιώνες για να διορθωθούν», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

 

Σχετικά με τα αναληθή δημοσιεύματα που έχουν αναφερθεί στο Μακεδονικό, ο κ. Ποπόβσκι σημείωσε ότι «το καλύτερο όπλο ενάντια στα fake news είναι η αλήθεια... αν μπορέσουμε να βρούμε τρόπους να διαδώσουμε την αληθινή πληροφορία και από τις δύο πλευρές, διαμέσου των Μέσων ενημέρωσης, αυτό θα μας βοηθήσει πολύ».

 

 

Αφού ανέφερε ότι τα fake news και οι θεωρίες συνωμοσίας για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών προκάλεσαν τεράστιο πρόβλημα στην γειτονική χώρα, εκτίμησε ότι η τακτική αυτή «δεν θα έχει αποτέλεσμα γιατί πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι η υποστήριξη του κόσμου στη Συμφωνία των Πρεσπών που πριν από τρεις μήνες είχε χαμηλή απόδοση, βρίσκεται πλέον στο 55% γιατί τώρα πια έχει γίνει κατανοητό ότι η Συμφωνία δίνει ευκαιρίες. Όχι μόνο τη φιλία ανάμεσα στους λαούς μας, αλλά και την ένταξη της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στις μεγάλες περιφερειακές ενώσεις, όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Κι αυτό σημαίνει καλύτερη ζωή για τον πολίτη».

 

Τέλος, αναφερόμενος στην αντιπολίτευση τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Βόρεια Μακεδονία, είπε ότι τα αφηγήματα κι από τις δύο πλευρές είναι παρόμοια, καθώς σημειώνουν πως «δεν είναι καλή η συμφωνία, αλλά θα τη σεβαστούμε». Σύμφωνα με τον κ. Ποπόβσκι, «δεν έχουν πραγματική θέση, μόνο αντίθεση».

 

 

Υπενθυμίζεται ότι η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη και είναι ιστορική, καθώς είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέπτεται τη γειτονική χώρα.

Ο κ. Τσίπρας θα συνοδεύεται σχεδόν από τη μισή κυβέρνηση, αλλά και από δεκάδες επιχειρηματίες, καθώς τουλάχιστον 90 μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον.

 

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12818&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 01.04.19 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote