Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Απέρριψε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής την εκταμίευση 1 δισ. για το τείχος Εκτύπωση E-mail
27.03.19

Απέρριψε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής την εκταμίευση 1 δισ. για το τείχος Η Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων απέρριψε το σχέδιο του αμερικανικού Πενταγώνου για εκταμίευση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την κατασκευή τμήματος του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, στην περιοχή του Ελ Πάσο, στο Τέξας.

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας είχε ζητήσει από το Πεντάγωνο να προχωρήσει στην κατασκευή του τμήματος, ενώ είχε εξουσιοδοτήσει τον στρατό ξηράς να συμβάλει στην εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου. Επρόκειτο για τα πρώτα χρήματα που αποδεσμεύονταν για το κτίσιμο του τείχους του Τραμπ- κύρια δέσμευση της προεκλογικής και μετεκλογικής ατζέντας του.


Ο πρόεδρος της Επιτροπής και Δημοκρατικός βουλευτής, Άνταμ Σμιθ, δήλωσε ότι η Επιτροπή δεν εγκρίνει την προτεινόμενη από την κυβέρνηση Τραμπ χρήση των πόρων του Πενταγώνου. Ωστόσο, δεν είναι σαφές πόσο ισχυρή είναι αυτή η απόρριψη από την επιτροπή, καθώς πίσω από την εκταμίευση βρίσκεται η απόφαση του Αμερικανού προέδρου για την κατασκευή του τείχους.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα πως το ποσό του 1 δισ. δολαρίων μπορεί να βρεθεί από τη χρηματοδότηση άλλων κατασκευαστικών έργων του στρατού, βασιζόμενος σε ομοσπονδιακή νομοθεσία που «εξουσιοδοτεί το υπουργείο Άμυνας να κατασκευάζει δρόμους και φράκτες (...) για να εμποδίζεται η διασυνοριακή διακίνηση ναρκωτικών».

Υπενθυμίζεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος είχε κηρύξει κατάσταση «εθνικής έκτακτης ανάγκης» στις 15 Φεβρουαρίου, έπειτα από την άρνηση του Κογκρέσου να παράσχει τα απαιτούμενα οικονομικά κονδύλια για την κατασκευή του τείχους, ενώ η κίνηση αυτή χαρακτηρίστηκε «αντισυνταγματική» από τους Δημοκρατικούς.

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12808&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 27.03.19 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote