Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Η Ελλάδα του 2019 παρόμοια με αυτήν του 1823»
«Η Ελλάδα του 2019 παρόμοια με αυτήν του 1823» Εκτύπωση E-mail
24.03.19

«Η Ελλάδα του 2019 παρόμοια με αυτήν του 1823» Τη σύγκριση της Ελλάδας του 2019 με την Ελλάδα του 1821 έκανε την Παρασκευή κατά την διάρκεια της εκδήλωσης εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στο υπουργείο Ναυτιλίας ο υπουργός Φώτης Κουβέλης.

 

«Ο εφετινός εορτασμός της 25ης Μαρτίου έχει ένα ιδιαίτερο νόημα. Η Ελλάδα του 2019 έχει μόλις βγει από την εποχή των μνημονίων και προωθεί την αναπτυξιακή της πορεία. Σε μια παρόμοια θέση είχε βρεθεί η Ελλάδα το 1823» τόνισε και επισήμανε πως «δύο χρόνια μετά την επιτυχημένη επανάσταση του 1821, όταν θα έπρεπε όλοι να εργάζονται για την εδραίωση της ελευθερίας και την πλήρη απελευθέρωση, η Ελλάδα βρέθηκε εγγύς σε εμφύλιο σπαραγμό. Η ενότητα των πρώτων χρόνων διερράγη σε τέτοιο βαθμό, που η Επανάσταση κινδύνευσε να χαθεί, από προσωπικές αντιπαραθέσεις και κοντόφθαλμες πολιτικές επιδιώξεις».

 

Ο υπουργός σημείωσε πως «η Ελλάδα του 2019 γιορτάζει την επέτειο της ίδρυσης του σημερινού κράτους, το οποίο ας μην ξεχνάμε ότι προέκυψε από μια πλατιά επανάσταση, από έναν λαϊκό εθνικοαπελευθερωτικό ξεσηκωμό».

 

 

Στη συνέχεια υπογράμμισε πως σήμερα η χώρα βρίσκεται στη σύνθετη θέση, από τη μια να επουλώσει πληγές και να αποκαταστήσει τις αδικίες που υπέστη η ελληνική κοινωνία, στη διαδρομή της προς την έξοδο από την οικονομική κρίση και από την άλλη να σταθεί στο ύψος που την καλούν οι περιστάσεις. Να εδραιωθεί δηλαδή στην Ευρώπη ως ένα σύγχρονο κράτος, ως πόλος ισχύος που θα κρατήσει τα ευρωπαϊκά ιδεώδη όρθια απέναντι στην επέλαση των κακώς εννοούμενων εθνικισμών και των ακροδεξιών πολιτικών.

 

«Η Ελλάδα σήμερα οφείλει να συνεχίσει να αγωνίζεται για τα κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα που καταπάτησε η οικονομική κρίση. Πρέπει να αγωνιστούμε για να διαχυθεί η οικονομική ανάπτυξη που διεκδικούμε σε όλη την κοινωνία. Πρέπει να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε τη φτωχοποίηση, για να πολεμήσουμε το ρατσισμό, για να ενισχύσουμε την ισότητα και για να εμπεδώσουμε την κοινωνική δικαιοσύνη. Πρέπει να αγωνιστούμε για να έχουν όλοι οι άνθρωποι μια πατρίδα που θα την προστατεύουν και θα τους προστατεύει» συμπλήρωσε.

 

 

Τον επετειακό λόγο της ημέρας, εκφώνησε ο πλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος Νίκος Λαγκαδιανός, παρουσία του της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ παραβρέθηκε και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτριος Βίτσας.

 

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12800&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 24.03.19 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote