Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΠΑΡΕΛΑΣΗ 2007
ΠΑΡΕΛΑΣΗ 2007 Εκτύπωση E-mail
24.04.07

Του Σάκη Σερέτη

Με μια υπέροχη ημέρα και εναν λαμπρό ηλιο, μας αντάμειψε ο καιρός την Κυριακή και χιλιάδες Ομογενείς κατέκλυσαν την 5η λεωφόρο του Μανχάταν δίνοντας Ελληνικό χρώμα στην πόλη.

Για πρώτη φορά στα χρονικά της παρέλασης, η ωρα ενάρξεως τηρήθηκε απόλυτα και η τελετή αρχισε στις δύο το μεσημέρι οπως ειχε ανακοινωθεί.

Το αγημα των Ευζώνων καθώς και η  μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού εδωσαν το παρών, υλοποιώντας τις υποσχέσεις του Υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Μεϊμαράκη, ενω ταυτόχρονα σκόρπισαν ενθουσιασμό με την εμφάνιση τους σε  ολους.

Η φετεινή παρέλαση ηταν αφιερωμένη στις θρησκευτικές ελευθερίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου και οπως κάθε χρόνο, ετσι και εφέτος, τονίσθηκαν τα Εθνικά μας θέματα,οπως το Κυπριακό,το Σκοπιανό και η αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων  Ποντίων.

Τελετάρχες της παρέλασης ηταν οι Αρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ο επίτιμος πρόεδρος του A&E Network κ.Νικόλαος Ταβάντζης.

Παρών και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μαϊκλ Μπλούμπεργκ(με λίγο πιό καλή εμφάνιση απο την περυσινή) οπου εδωσε τον χαιρετισμό του και μετά αποχώρησε.

Οι ομοσπονδιακοί βουλευτές Τσάρλς Σούμερ,Κάρολιν Μαλόνι,ο ομοσπονδιακός βουλευτής Μιχ. Γιάνναρης και ο πρώην γερουσιαστής Πολ Σαρμπάνης, εδωσαν το δικό τους στίγμα, ενώ απο την πλευρά της Εκκλησίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.Δημήτριος, ο οποίος παρέμεινε στην εξέδρα μέχρι το τέλος της παρέλασης.

Την Ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο κ.Ι.Τραγάκης (Γ ! αντιπρόεδρος της βουλής), που ηταν και ο μόνος που παρέμεινε,μετά την αναβολή λόγω καιρού της περασμένης εβδομάδος.

Στις επάλξεις μέχρι το τέλος της παρέλασης,παρέμεινε και ο πρέσβυς μας στην Ουάσιγκτον κ.Αλέξανδρος Μαλλιάς μαζί με την Γενική πρόξενο της Νέας Υόρκης κ.Αικ. Μπούρα.

Η παρουσία του κόσμου οπως και η αυξηση των αρμάτων μπορεί να καταγραφεί στα θετικά της φετεινής διοργάνωσης,ομως η εμπορευματοποίηση και η υπερβολική προβολή των χορηγών, φαίνεται πως πέρασε για τα καλά το κατώφλι μας.

Γεγονός που δεν ειδαν με καλό μάτι οι απλοί  Ομογενείς και δεν εχασαν την ευκαιρία να εκφράσουν την δυσφορία τους στους δημοσιογράφους.

Αφίσσες τραγουδιστών στο πίσω μέρος των αρμάτων καθώς και διαφημίσεις ασφαλιστικών εταιριών,συμπλήρωσαν το παζλ της εμπορευματοποίησης της Εθνικής μας παρέλασης

.Δύο ακριβά ξεσκέπαστα αυτοκίνητα,που ειχαν καλύψει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους με αυτοκόλλητα, διαφήμιζαν εταιρία πώλησης αυτοκινήτων και τα οποία παρέλαβαν τον Αρχιεπίσκοπο,τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και τους δύο Τελετάρχες και αφου  τους περιέφεραν στην 5η λεωφόρο μέχρι την 79η οδό, τους επανέφεραν στην εξέδρα των επισήμων για να ξεκινήσει η παρέλαση.(Αντε και εις ανώτερα, του χρόνου με Μαζεράτι).

Η τηλεοπτική κάλυψη στο κανάλι 9, ηταν μια πολύ καλή ευκαιρία να προβληθεί η παρέλαση στο ευρύ κοινό και να πληροφορηθούν οι Αμερικανοί σημαντικά κομμάτια της Ιστορίας μας.

Δυστυχώς αποδείχθηκε μια καθαρή διαφήμιση των χορηγών, που θα τους βοηθήσει στο αμεσσο μέλλον ,να κερδίσουν πιθανώς και την ψήφο της Ομογένειας,χωρίς τα  πολλά εξοδα που επιβάλλει η προεκλογική εκστρατεία,ανοίγοντας ετσι τον δρόμο και  σε αλλους πιθανούς επίδοξους υποψήφιους( ανοίξαμε και σας περιμένουμε).

Συγχαρητήρια αξίζουν στην εταιρία δημοσίων σχέσεων, η οποία φρόντισε με επιμέλεια και αριστο οργανωτικό πνεύμα, το επικοινωνιακό προφίλ,  αυτών που την προσέλαβαν.

 Προφανώς δεν κατάλαβαν οι ανθρωποι, οτι την  παρέλαση και την Ιστορία του θεσμού επρεπε να διαφημίσουν και οχι τα πεισματικά γεροντίδια που φρόντισαν με ιδιαίτερη προσοχή.(ελπίζω του χρόνου να μας κάνουν αυτό το χατήρι)

Στα αρνητικά της χθεσινής παρέλασης ομως, ανήκει και η απουσία της κοινότητας της Κορώνας,η οποία εις ενδειξη διαμαρτυρίας για την θέση που την ειχαν προγραμματίσει να παρελάσει,(πρώτο μπατάλιο)δεν εμφανίσθηκε,μετά απο ομόφωνη απόφαση του ιερέα,του Δ.Σ.και των γονέων των μαθητών.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που ειχα με τον π.Νικόλαο.Κούβαρη,μου επιβεβαίωσε τους λόγους αποχής της κοινότητας απο την παρέλαση,λεγοντας οτι μέχρι και την Παρασκευή που πέρασε, περίμεναν καποιον απο την Ομοσπονδία να επικοινωνήσει μαζί τους , ωστε να διορθωθεί η αδικία που εγινε στην Κοινότητα.

Δυστυχώς κανένας αρμόδιος δεν μας  απάντησε και για αυτό αποφασίσαμε να  απέχουμε απο την παρέλαση,ακυρώνοντας και τα τέσσερα λεωφορεία που ειχαμε κλείσει για την μεταφορά των τμημάτων.

 Σε ερώτηση του γράφοντα, εαν ενημερώθηκε η Αρχιεπισκοπή για την απόφαση αυτή, η απάντηση ηταν αρνητική.

Εδώ θα πρέπει να τονίσω, οτι συμφωνα με την γραμματέα της επιτροπής παρελάσεως (Ε.Τζουμάκα), η κοινότητα της Κορώνας κατέθεσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή την αιτηση συμμετοχής στην παρέλαση και η επιταγή πληρωμής ειχε ημερομηνία 2 Απριλίου, που ηταν και η τελευταία ημέρα δηλώσεων συμμετοχής.

Αυτός ηταν και ο λόγος, που η κοινότητα δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει και το σχετικό αρμα, απο την εταιρία που προμηθεύει ολους τους συλλογους της Ομοσπονδίας

.Οσον αφορά την σειρά που θα ειχε η Κοινότητα της Κορώνας ,ηταν στο πρώτο μπατάλιο στον αριθμό 39, αλλά ουτε αυτή η θέση  ικανοποίησε τον ιερέα, με αποτέλεσμα την αποχή ολόκληρης της Κοινότητας.

Τώρα κατά πόσο ειναι λογικό το επιχείρημα του ιερέα,που να δικαιολογεί την απαγόρευση στους μαθητές να συμμετάσχουν στην Εθνική μας παρέλαση,ισως ειναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει τους ιδιους τους γονείς των μαθητών,αλλά και την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Κατά τα αλλα ,η χθεσινή παρέλαση δεν ειχε τον παλμό που θα επρεπε και ισως αυτό θα πρέπει να απασχολήσει τους αρμόδιους πολύ σοβαρά,  οι οποίοι θα πρέπει  να κοιτάξουν μήπως μπορέσουν , την επόμενη χρονιά να καταφέρουν να μην γιορτάζουμε την Εθνική μας παρέλαση ετεροχρονισμένα ,με τον  κίνδυνο να θεωρηθεί οτι γιορτάζουμε  την 21η Απριλίου 1967.  

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=128&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 01.12.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote