Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
"Τώρα το ανακαλύψατε;" Εκτύπωση E-mail
16.02.08

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου απάντησε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι ανακάλυψε το πρόβλημα του Ασφαλιστικού με καθυστέρηση τεσσάρων ετών και ότι επιχειρεί να αλλάξει την πολιτική ατζέντα από τα σκάνδαλα.

«Ευχαριστούμε τον πρωθυπουργό που υιοθέτησε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ» για το ταμείο αλληλεγγύης των γενεών» είπε ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας παράλληλα πως το ΠΑΣΟΚ καλείται τώρα να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο την έχει οδηγήσει η κυβέρνηση και να καλύψει το έλλειμμα διακυβέρνησης που εκείνη τροφοδοτεί.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η ΝΔ δημιουργεί κρίση και καλλιεργεί εικόνα κατάρρευσης του ασφαλιστικού συστήματος προκειμένου να δράσει αυθαίρετα, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν εφαρμόζει την κείμενη νομοθεσία ή την εφαρμόζει όπου και όπως επιθυμεί.

Ο Γ.Παπανδρέου υπερασπίστηκε το έργο και τις αποφάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων για το Ασφαλιστικό και είπε ότι «η πορεία των μεταρρυθμίσεων σταμάτησε το 2004 όταν αναλάβατε εσείς».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι είναι καθημερινή η εικόνα της διαφθοράς και της ατιμωρησίας, αναρωτήθηκε γιατί δεν έχουν επιστραφεί, σε κανένα Ταμείο, οι τόκοι από το «αμαρτωλό ομόλογο» και έκανε λόγο για μηδενική αξιοπιστία της κυβέρνησης στο διάλογο που ζητά από τους εργαζομένους.

Για τις προτεινόμενες ενοποιήσεις Ταμείων μίλησε για απόπειρα εξομοίωσης των παροχών προς τα κάτω, ενώ ήταν σφοδρότατος για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο καθεστώς συνταξιοδότησης των εργαζόμενων μητέρων.

«Το παρελθόν σας σας προδίδει»

«Το ΠΑΣΟΚ δεν ήρθε από το πουθενά - είναι μέρος του λαϊκού κινήματος κι εξέφρασε οράματα και διεκδικήσεις γενεών. Η ισοπέδωση αυτών των κατακτήσεων είναι και ισοπέδωση των αγώνων του Έλληνα και της Ελληνίδας», τόνισε στη δευτερολογία του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Α. Παπανδρέου, και συμπλήρωσε: «δεν περιμένουμε τη δεύτερη παρουσία, ή την κομμουνιστική επανάσταση. Ο λαός θέλει ανατροπή αυτής της νεοσυντηρητικής πολιτικής της κυβέρνησης».

Επιστρέφοντας στην κριτική του προς τη ΝΔ, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως η κυβέρνηση ασχολείται και πάλι με το παρελθόν - αυτή τη φορά όμως, με το δικό της, αδυνατώντας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα:

«Σήμερα έχετε το δικό σας χθες, των υποκλοπών, των κουμπάρων, των ομολόγων, των dvd. Εμείς τα βάλαμε αυτά στην ατζέντα της χώρας; Το ΚΚΕ; Ο ΣΥΡΙΖΑ; Εσείς βάλατε τη χώρα σ’ αυτόν το βούρκο της σήψης και της διαφθοράς. Εμείς θέλουμε να μιλήσουμε για ασφαλιστικό, παιδεία,οικονομία. Ζητήσαμε συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για μια έξοδο από το τέλμα κι εσείς αρνηθήκατε»,ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου.

«Δεν μπορεί να είστε αξιόπιστος,κε Καραμανλή,όταν δεν τολμάτε να διώξετε τον κο Κλαδά,όταν δεν τολμάτε να δημοσιεύσετε τις επιστολές Τατούλη. Είστε έρμαιο των δικών σας συναλλαγών. Όμηρος συνεργατών ενοχικών.Πώς θα βάλετε τάξη στη χώρα,όταν δεν μπορείτε να βάλετε τάξη στα του οίκου σας;», ανέφερε, μεταξύ άλλων,ο κος Παπανδρέου.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1277&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote