Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Και ξαφνικά ο Μεϊμαράκης στο στόχαστρο των σκληρών της ΝΔ
Και ξαφνικά ο Μεϊμαράκης στο στόχαστρο των σκληρών της ΝΔ Εκτύπωση E-mail
07.03.19

Και ξαφνικά ο Μεϊμαράκης στο στόχαστρο των σκληρών της ΝΔ Την οργή των «σκληρών» της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η κίνηση του Β. Μεϊμαράκη να τείνει «κλάδο ελαίας» προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «συμμαχία» με κοινό εχθρό την Ακροδεξιά. Πυροδότησε δε σειρά αναρτήσεων στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τις οποίες «κινείται εκτός γραμμής», «έχει προσωπική ατζέντα» και άλλα παρόμοια. Από την Πειραιώς δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση ή αναφορά, επίσημη ή ανεπίσημη.

 

Σε φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στους Δελφούς εμφανίσθηκε δίπλα στον ευρωβουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Δ. Παπαδημούλη. Ανέφερε δε μεταξύ των άλλων ότι «με ανθρώπους της Αριστεράς μπορούμε να συνεννοηθούμε για μια Ευρώπη όπως τη θέλουμε», προκαλώντας, όπως ήταν αναμενόμενο, την ενόχληση μερίδας στελεχών αλλά και ψηφοφόρων της παράταξης που βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόκκινο πανί. Δεν έλειψαν φυσικά τα επικριτικά σχόλια. «Προφανώς ο κ. Μεϊμαράκης έχει μείνει στο καλοκαίρι του 2015. Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνάει τέσσερα χρόνια και στο διάστημα αυτό έχει κάνει… όργια», σχολίασε βουλευτής προσκείμενος στον Αντ. Σαμαρά. «Ο κ. Τσίπρας και η παρέα μας πετάνε καθημερινά λάσπη, απειλούν να μας κλείσουν φυλακή και ο κ. Μεϊμαράκης θέλει αγάπες και λουλούδια μαζί του», τόνισε βουλευτής, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί στην υπόθεση της Novartis. «Πώς ακριβώς τη φαντάζεται τη συνεννόηση;», διερωτήθηκε ένας άλλος βουλευτής. «Το πρωί θα μας βρίζει ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του και το βράδυ θα καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι αγαπημένοι;», σημείωσε, με εμφανή τη διάθεση υπερβολής. Επισήμαναν ακόμη ότι ο συνομιλητής του στην εκδήλωση των Δελφών κατηγορεί συστηματικά την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ότι έχει υιοθετήσει ακροδεξιά πολιτική. Έχουμε επί της ουσίας επανάληψη της κριτικής που δέχθηκε ο κ. Μεϊμαράκης για το γεγονός ότι επί προεδρίας του το 2015 η ΝΔ «έβαλε πλάτη» στην κυβέρνηση και τον Αλ. Τσίπρα υπερψηφίζοντας τη συμφωνία με τους δανειστές. Σε αντίθετη περίπτωση, τότε η κυβέρνηση θα είχε πέσει και η χώρα θα είχε οδηγηθεί σε νέες εκλογές. Μετριοπαθείς βουλευτές της παράταξης τονίζουν ότι τέτοιου είδους προσεγγίσεις, όπως αυτές του κ. Μεϊμαράκη στους Δελφούς, και δη παραμονές εκλογών, προκαλούν σύγχυση στους ψηφοφόρους και στέλνουν λάθος μηνύματα στους πολίτες. Προσθέτουν δε ότι σε άλλη χρονική στιγμή οι εκτιμήσεις και οι διαπιστώσεις του θα είχαν μεγαλύτερη σημασία και απήχηση. Ο ίδιος πάντως ο πρώην πρόεδρος δεν έδειξε να… πτοείται από τις αντιδράσεις και τα επικριτικά σχόλια. Πρόσωπα του περιβάλλοντός του υπογράμμιζαν ότι διαχρονικά ο κ. Μεϊμαράκης ήταν υπέρ της συναίνεσης και της συνεννόησης, ιδίως στα μεγάλα θέματα που απασχολούν τη χώρα. Και δεν πρόκειται να αλλάξει άποψη τώρα. Πρόσθεταν ακόμη ότι οι εξελίξεις στην Ευρώπη καθιστούν αναγκαία τη συνεννόηση των φιλοευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων. Όσον αφορά το 2015, επιμένει ότι η στάση που είχε τηρήσει τότε η ΝΔ ήταν η ενδεδειγμένη και κράτησε τη χώρα εντός της Ευρωζώνης.

Πηγή: https://www.paron.gr/2019/03/06/kai-xafnika-o-meimarakis-sto-stochastro-ton-skliron-tis-nd/

Σε φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στους Δελφούς εμφανίσθηκε δίπλα στον ευρωβουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Δ. Παπαδημούλη. Ανέφερε δε μεταξύ των άλλων ότι «με ανθρώπους της Αριστεράς μπορούμε να συνεννοηθούμε για μια Ευρώπη όπως τη θέλουμε», προκαλώντας, όπως ήταν αναμενόμενο, την ενόχληση μερίδας στελεχών αλλά και ψηφοφόρων της παράταξης που βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόκκινο πανί. Δεν έλειψαν φυσικά τα επικριτικά σχόλια. «Προφανώς ο κ. Μεϊμαράκης έχει μείνει στο καλοκαίρι του 2015.


Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνάει τέσσερα χρόνια και στο διάστημα αυτό έχει κάνει… όργια», σχολίασε βουλευτής προσκείμενος στον Αντ. Σαμαρά. «Ο κ. Τσίπρας και η παρέα μας πετάνε καθημερινά λάσπη, απειλούν να μας κλείσουν φυλακή και ο κ. Μεϊμαράκης θέλει αγάπες και λουλούδια μαζί του», τόνισε βουλευτής, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί στην υπόθεση της Novartis. «Πώς ακριβώς τη φαντάζεται τη συνεννόηση;», διερωτήθηκε ένας άλλος βουλευτής. «Το πρωί θα μας βρίζει ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του και το βράδυ θα καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι αγαπημένοι;», σημείωσε, με εμφανή τη διάθεση υπερβολής. Επισήμαναν ακόμη ότι ο συνομιλητής του στην εκδήλωση των Δελφών κατηγορεί συστηματικά την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ότι έχει υιοθετήσει ακροδεξιά πολιτική. Έχουμε επί της ουσίας επανάληψη της κριτικής που δέχθηκε ο κ. Μεϊμαράκης για το γεγονός ότι επί προεδρίας του το 2015 η ΝΔ «έβαλε πλάτη» στην κυβέρνηση και τον Αλ. Τσίπρα υπερψηφίζοντας τη συμφωνία με τους δανειστές.


Σε αντίθετη περίπτωση, τότε η κυβέρνηση θα είχε πέσει και η χώρα θα είχε οδηγηθεί σε νέες εκλογές. Μετριοπαθείς βουλευτές της παράταξης τονίζουν ότι τέτοιου είδους προσεγγίσεις, όπως αυτές του κ. Μεϊμαράκη στους Δελφούς, και δη παραμονές εκλογών, προκαλούν σύγχυση στους ψηφοφόρους και στέλνουν λάθος μηνύματα στους πολίτες. Προσθέτουν δε ότι σε άλλη χρονική στιγμή οι εκτιμήσεις και οι διαπιστώσεις του θα είχαν μεγαλύτερη σημασία και απήχηση.


Ο ίδιος πάντως ο πρώην πρόεδρος δεν έδειξε να… πτοείται από τις αντιδράσεις και τα επικριτικά σχόλια. Πρόσωπα του περιβάλλοντός του υπογράμμιζαν ότι διαχρονικά ο κ. Μεϊμαράκης ήταν υπέρ της συναίνεσης και της συνεννόησης, ιδίως στα μεγάλα θέματα που απασχολούν τη χώρα. Και δεν πρόκειται να αλλάξει άποψη τώρα. Πρόσθεταν ακόμη ότι οι εξελίξεις στην Ευρώπη καθιστούν αναγκαία τη συνεννόηση των φιλοευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων. Όσον αφορά το 2015, επιμένει ότι η στάση που είχε τηρήσει τότε η ΝΔ ήταν η ενδεδειγμένη και κράτησε τη χώρα εντός της Ευρωζώνης.

www.paron.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12766&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote