Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Πόλεμος» Τσίπρα – Μητσοτάκη με φόντο τις κάλπες
«Πόλεμος» Τσίπρα – Μητσοτάκη με φόντο τις κάλπες Εκτύπωση E-mail
04.03.19

«Πόλεμος» Τσίπρα – Μητσοτάκη με φόντο τις κάλπες | in.grΤ ο κλίμα πόλωσης στο πολιτικό σκηνικό παραμένει αμείωτο με φόντο τις επικείμενες κάλπες καθώς τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρήκαν και σήμερα την ευκαιρία να εκτοξεύσουν εκατέρωθεν κατηγορίες

Το κλίμα πόλωσης στο πολιτικό σκηνικό παραμένει αμείωτο με φόντο τις επικείμενες κάλπες καθώς τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρήκαν και σήμερα την ευκαιρία να εκτοξεύσουν εκατέρωθεν κατηγορίες.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στα μέλη της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε τους τόνους θέλοντας να θέσει νέες διαχωριστές γραμμές μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ αφορά τους πολλούς και της ΝΔ τους λίγους. Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι «έχει έτοιμο το ασφαλιστικό Πινοσέτ, για να ξηλώσει το δημόσιο συνταξιοδοτικό σύστημα» ενώ υποστήριξε ότι προπαγανδίζει απολύσεις στο δημόσιο τομέα.

 

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη, ότι κοροϊδεύει και ψηφοθηρεί, καταγγέλλοντας τον ότι όταν ήταν κυβέρνηση, τσάκισε τη μεσαία τάξη σε φόρους και εισφορές, χωρίς καν αποτέλεσμα. Όσο αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε πως «η Συμφωνία των Πρεσπών διαπέρασε οριζόντια όλα τα κόμματα. Ως ένα ζήτημα βαθιά ταυτοτικό για κάθε χώρο, ανέδειξε μια σαφέστατη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στον προοδευτικό πολιτικό κόσμο και στο πολιτικό προσωπικό της πιο βαθιάς συντήρησης και της αδράνειας. Για το λόγο αυτό, οι πολιτικές μετατοπίσεις είναι απολύτως συνειδητές».

Η ΝΔ του κ.Μητσοτάκη, πρόσεθσε ο πρωθυπουργός «αποτελεί υβρίδιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού και ακραίας δεξιάς. Θεωρεί μάλιστα, ότι με την ακροδεξιά μετατόπιση, θα διεμβολίσει στην Ελλάδα συντηρητικά ακροατήρια».

 

Μητσοτάκης: Ο λαός θα στείλει τον κ. Τσίπρα εκτός της εξουσίας που τόσο αγάπησε

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στο Βόλο εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι μεταξύ άλλων ότι ο λαός θα στείλει τον Αλ. Τσίπρα «εκτός της εξουσίας που τόσο αγάπησε» . Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «έπνιξε τη χώρα και το σύνολο των πολιτών στους φόρους για να χρηματοδοτήσει πελατειακά ρουσφέτια και να γεμίσει το κράτος κολλητούς και φίλους και ευτέλισε την πολιτική ζωή και το ίδιο το κοινοβούλιο με τις a la carte κυβερνητικές πλειοψηφίες και τα ανταλλάγματα σε βουλευτές που έδωσαν εν λευκώ επιταγή μέσω της ψήφους τους».

 

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ο πρωθυπουργός πρόσβαλε βάναυσα τον ελληνικό λαό και κυρίως του Μακεδόνες με την βαθιά προβληματική συμφωνία των Πρεσπών εκχωρώντας για πρώτη φορά κάτι που καμία κυβέρνηση στο παρελθόν δεν έπραξε, δηλαδή τη «μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα».

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε «όσους έφυγαν από την ΝΔ να επιστρέψουν σπίτι τους, γιατί η ΝΔ τους χρειάζεται όσο ποτέ και επειδή το διακύβευμα είναι μεγάλο, δίνουμε μεγάλη μάχη για την ψυχή της Ελλάδας. Θέλουμε τη συμπόρευση ανθρώπων και από άλλους πολιτικούς χώρους» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και θύμισε ότι η πρώτη κάλπη που θα στηθεί για τις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου, θα είναι το πρώτο μήνυμα ήττας για την κυβέρνηση.

 

Σε άλλο σημείο ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει τη μαύρη προπαγάνδα. «Άκουσα για λίγο σήμερα τον κ. Τσίπρα να μιλάει στην κεντρική του επιτροπή. Και να παρουσιάζει μια εικόνα για τη Νέα Δημοκρατία η οποία υπάρχει μόνο στο δικό του φαντασιακό κόσμο, ότι είμαστε -όλοι εσείς είστε- ένα συνονθύλευμα νεοφιλελεύθερων ακροδεξιών. Αυτό μας λέει ο κ. Τσίπρας. Ότι δήθεν εμείς ταυτιζόμαστε με τους ακραίους της Ευρώπης όπως με τον κ. Ορμπάν».

Κάποιος, συνέχισε, θα πρέπει να πει στο λογογράφο του να ακούει λίγο πιο προσεκτικά αυτά τα οποία λέω δημόσια. Διότι πήγα στους Δελφούς και είπα δημόσια ότι εμείς αυτές τις πρακτικές στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δεν θέλουμε να τις δεχόμαστε. Και γι αυτό θα στείλω αύριο επιστολή με την οποία θα ζητώ την προσωρινή αναστολή της ιδιότητας μέλους για το κόμμα του κ. Ορμπάν. Διότι, φίλες και φίλοι, εμείς πρεσβεύουμε αξίες. Και αυτές οι αξίες είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες».

www.tanea.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12762&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 04.03.19 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote